Random Article


Er wordt nog steeds gewerkt aan DC’s All-Star Batman & Robin

 

Posted 29/09/2015 by

Weten jullie het nog? In 2005 (!) begonnen Frank Miller en Jim Lee aan een eigentijdse hervertelling van de beginjaren van DC‘s dynamische duo getiteld All-Star Batman & Robin. De man die midden jaren tachtig Batman opnieuw uitvond met The Dark Knight Returns, gecombineerd met de tekenende favoriet van menig comicbookfan moest wel vuurwerk opleveren. Dat deed het zeker. Lezers wisten het wel te vinden, maar de critici waren minder over de reeks te spreken. In drie jaar tijd verschenen er slechts tien delen waarna de productie stil viel.

26 september jongstleden gaf Jim Lee een interview ter gelegenheid van Batman Day. Hierin kwam All-Star Batman & Robin ook nog ter sprake. Lee gaf aan dat hij indertijd gestopt is met de serie omdat hij Batman even beu was. Lee had al een paar jaar aan titels gewerkt als Batman: Hush en Batman: Europa (dat overigens ook nog moet verschijnen) en had het even gehad met het personage. Nu hij weer begonnen is aan Batman: Europa heeft Lee echter weer honger gekregen.

Daar komt ook Frank Miller om de hoek kijken. Na een mindere periode in zijn leven legt Miller samen met een paar anderen de laatste hand aan The Dark Knight III: The Master Race. Volgens Lee zal dit niet Millers laatste project bij DC Comics zijn. Volgens de tekenaar zou Miller ook een einde voor de All-Star Batman & Robin/Dark Knight: Boy Wonder-serie hebben bedacht dat het potentieel heeft om een klassieker te worden in zijn soort.

Lee heeft alvast zin gekregen om het verhaal af te ronden. Al is het maar voor de mooie trade die het onvermijdelijk op zou leveren. Maar ja, nu nog eraan beginnen… Lees ook zeker onze review van de eerste, en voorlopig enige, All-Star Batman-bundeling.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.