Random Article


Review: Tokyo Ghost #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het idee achter deze comic heeft potentieel.

Op zijn slechtst


Het verhaal vereist een emotionele connectie met de hoofdpersonen en die krijg je in deze issue nog niet.


Rick Remender en Sean Murphy (Chrononauts, The Wake) komen met Tokyo Ghosts. Op zich is dat natuurlijk een aantrekkelijke combinatie. Toch is deze eerste issue niet direct een sterk debuut, maar het valt niet uit te sluiten dat het beter wordt…

Posted 21/09/2015 by

 
Full Article
 
 

You might have to actually talk to me.

Rick Remender en Sean Murphy (Chrononauts, The Wake) komen met Tokyo Ghosts. Op zich is dat natuurlijk een aantrekkelijke combinatie. Toch is deze eerste issue niet direct een sterk debuut, maar het valt niet uit te sluiten dat het beter wordt. Tijd om dat eens te onderbouwen.

Tokyo Ghosts opent in het Los Angeles van 2089. De stad is een gore vieze puinhoop en de samenleving is slechts enkele stappen verwijderd van de totale anarchie. Er zijn twee zaken die dit proces remmen. Enerzijds de ongezonde obsessie van mensen met hun technische gadgets waarmee ze verbonden zijn met sociale media en andere vormen van online vermaak, anderzijds de dienaren van de wet genaamd The Constables. Debbie Decay en Led Dent zijn twee van deze Constables en zijn net op jacht naar Davey Trauma. Dit is een maniak die met zijn technische kennis erin slaagt om bezit te nemen van de mensen die door middel van hun implantanten verbonden zijn met het web. Trauma ziet mensen als de sprites in een videogame. Je kunt ze doden wanneer je daar zin in hebt. Gelukkig vallen Debbie en Led buiten zijn invloed. Debbie, omdat ze niets heeft met technologie en Led omdat hij ondanks zijn verslaving aan al dat amusement van Debbie houdt. Wie goed leest ziet trouwens meteen dat Remender en Murphy een boodschap met deze comic uit willen dragen.

Deze eerste issue is vooral een grote rondleiding in de wereld van deze comic en de wijze waarop de samenleving in elkaar zit. Deze comic is bovendien ook een en al actie. Prachtig getekend door Sean Murphy, maar dat terzijde. Op zich is daar niks mis mee ware het niet dat deze comic een liefdesgeschiedenis wil zijn en daarvoor moet je wel een emotionele band met de personages hebben. Daar schiet deze comic vooralsnog te kort. Het concept is goed, maar we zullen moeten wachten op de trade van de eerste arc voordat er een definitief oordeel komt.

Voor nu krijgt deze issue een kleine voldoende.

Tokyo Ghost 1 bij Archonia.com

tokyo ghost spread

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.