Random Article


Wat zijn de plannen met de Battle Chasers-comic?

 

Posted 19/09/2015 by

De Kickstarter voor de Battle Chasers game blijkt erg succesvol, maar aan deze kickstarter zat nog een voorwaarde verbonden. Joe Madureira zou eindelijk weer eens wat Battle Chasers comics gaan maken. Daar horen we anderzijds maar niets over.

Inmiddels heeft Madureira een reeks interviews gegeven waarin hij ingaat op de comics. Zijn prioriteit ligt natuurlijk bij het afronden van de game, maar Madureira is al wel begonnen met het schrijven van het verhaal en het maken van wat lay-outs. Er zullen in ieder geval drie issues worden gemaakt waarin het verhaal van de serie wordt voortgezet. Dat verhaal staat overigens los van de eerder vernoemde game. Als de verkoop goed is, zullen er meer Battle Chasers comics volgen, maar Madureira laat nadrukkelijk in het midden op welke termijn dit zal zijn. De tekenaar heeft ook aardig geschaafd aan zijn stijl. Mad’s nieuwe tekeningen bevatten minder details en neigen wat meer naar een stijl zoals je deze op de cells van een animatiefilm ziet.

De release van de comics zal ongeveer samenvallen met het uitbrengen van de game in december 2016. Momenteel worden de details besproken met Image Comics. Het is in ieder geval de bedoeling dat er vantevoren nog een softcover zal verschijnen met de negen voorgaande comics. Mensen die hier niet op willen wachten, kunnen alvast terecht op Comixology waar de losse issues digitaal beschikbaar zijn.

Wanneer je de uitspraken van Joe Madureira tegen het licht houdt, dan zie je dat er in ieder geval iets van een einde komt aan het lopende Battle Chasers-verhaal. Zijn zorgvuldige manier van formuleren verraadt anderzijds al dat je jezelf als lezer niet al te rijk moet rekenen met het feit dat de serie wordt voortgezet. De kans is vrij groot dat issue #12 definitief de laatste is…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.