Random Article


Review: Nextwave: Agents of H.A.T.E. Ultimate Collection

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring: ,
 
Lettering: ,
 
Covertekenaar:
 
Personages: , , , , , , ,
 
Coverprijs: $34.99
 
Verzamelt: Nextwave: Agents of H.A.T.E 1-12
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De eerste helft van deze comci is fris, fruitig en best grappig.

Op zijn slechtst


De tweede helft van deze comic slaat volledig dood.


Maak kennis met Nextwave. Dat clandestiene team wat het namens de geheime organisatie H.A.T.E opneemt tegen de types die te vreemd zijn voor de rest van het Marvel Universum.

Posted 11/09/2015 by

 
Full Article
 
 

You know… throwing little koala bears out of an airplane just doesn’t seem right.

In 2006 begonnen Warren Ellis en Stuart Immonen aan een nieuwe reeks met een gewaagd idee bij Marvel Comics. Ze namen een aantal onbekende superhelden (Monica Rambeau (de voormalige Captain Marvel); Tabitha ‘Boom Boom’ Smith (de voormalige New Mutant); Machine Man; Elsa Bloodstone en The Captain heel duidelijk een Ellis-creatie) en smeedden daarmee het Nextwave team. Ze vallen onder de verantwoordelijkheid van H.A.T.E., wat staat voor Highest Anti-Terrorism Effort, en worden ingezet om Unusual Weapons of Mass Destruction (U.W.M.D.s) uit te schakelen. Hun chef is de suïcidale Dirk Anger.

Het moge duidelijk zijn, Ellis doet een serieuze poging om een komische serie neer te zetten die zich niets aantrekt van de rest van het Marvel Universum. Het mixt het absurde van een serie als The Defenders, mixt dat met The Authority en blust het af met een Marvel continuïteitssausje. Wat voorbeelden? The Captain heette eerst Captain ****. De naam was zo repulsief dat Captain America zelf hem een pak rammel gaf en zijn mond schrobte met zeep. Er is het amusante gekat tussen de teamleden en de creatieve wijze waarop Dirk Anger zich van het leven tracht te beroven maar daar steeds niet in slaagt.

dirk anger suicide

In de eerste helft van deze bundel zorgt dat voor veel amusement. Nextwave neemt het op tegen Fin Fang Foom en rekent op vermakelijke wijze met hem af. Ze ontdekken dat hun werkgever wordt gefinancieerd door de Beyond Corporation, een bedrijf dat ooit bekend stond als het terroristennetwerk S.I.L.E.N.T. Dat dwingt Nextwave om zich los te wrikken van H.A.T.E. waardoor ze nu ook Dirk Anger en zijn mannen achter zich aan krijgen. Wat volgt zijn conflicten met brocolli-mensen, psychotische bedrijfseigenaars en The Mindless Ones. Ondanks alle komische en kosmische frivoliteiten kan je moeilijk ontkennen dat dit wel erg lijkt op de allereerste verhaallijn van S.H.I.E.L.D. waarin deze organisatie geinfiltreerd blijkt te zijn door Hydra.

Dit alles wordt getekend met zoveel dynamiek als alleen Stuart Immonen weet te brengen. Hij bewijst hier hoe hij zijn potlood naar eender welke toon van script kan zetten. In deze titel neigt zijn stijl meer naar een overdreven, karikaturale tekenstijl, weg van het gematigder realisme uit voorgaande titels zoals Ultimate X-Men en Ultimate FF, maar helemaal haaks op zijn quasi-fotorealisme ten tijde Superman & Superman Secret Identity.

Wie de berichtgeving rondom deze comic heeft gevolgd weet dat er een trouwe schare fans is die geen moment onbenut laat om te ranten over het feit dat deze comic volgens hen te vroeg gecanceled is. Ieder zijn eigen mening, maar zoals eerder in dit stuk al valt te lezen is de eerste helft goed. Daarna gaan alle remmen los en wordt het te veel een kunstje. Ellis probeert te geforceerd grappig te doen en zo absurd mogelijke zaken te bedenken. Hij is nooit zo iemand geweest en dat zie je ook af aan het verhaal.

Nextwave begint al een frisse comic maar eindigt als een flauwe parodie op S.H.I.E.L.D. Wie zijn Marvel dieet eens op wil schudden met iets anders doet hier geen verkeerde koop aan. Je kunt niet ontkennen dat het een bepaalde charme heeft, het duurt alleen wat te lang.

Nextwave: agents of H.A.T.E bij Archonia.com

nextwave agents of hate 1nextwave agents of hate 2

nextwave agents of hate 3nextwave agents of hate 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.