Random Article


Review: Secret Wars #5

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Handige recap. Veelbelovende cliffhanger.

Op zijn slechtst


Veel expositie, weinig actie. Vertraagt de flow van het verhaal.


In Secret Wars #5 beginnen we aan onze weg naar de eindstreep van Marvel’s grootste event tot hiertoe, maar in dit deel wordt nog even teruggeblikt en verloopt alles maar traagjes…

2
Posted 12/08/2015 by

 
Full Article
 
 

Sometimes you’ve tinkered all you can… and the only thing left to do is tear it all down and start over…

Zowel het Marvel-universum als het Ultimate Marvel-universum zijn tot hun einde gekomen in de nieuwe Secret Wars, de achtdelige eventreeks door Jonathan Hickman (Avengers, Fantastic Four) en Esad Ribic (Thor: God of Thunder) dewelke het grootste Marvel-evenement ooit belooft te worden. In Secret Wars #2 werden we voorgesteld tot de nieuwe Battleworld, een planeet onder een goddelijke Doctor Doom waar tal van verschillende versies van Marvel-personages in aparte domeinen leven. Secret Wars #3  focuste zich meer op de overlevenden van de vorige Marvel-universa en in Secret Wars #4 barstte de actie volledig los.

secretwars5varIn deze Secret Wars #5 gaan we terug naar af en spenderen we bijna heel de issue met de familie van God Doom. Na de begrafenis van Sheriff Strange hebben Doom en de Owen Reece, alias de Molecule Man, het over het ontstaan van Battleworld en de gebeurtenissen die leidden tot het einde van het Marvel-multiversum. Er wordt flink wat uitgelegd, maar wanneer je de run van schrijver Jonathan Hickman op Avengers/New Avengers hebt gelezen, kom je hier niet veel meer te weten. Het levert hoe dan ook nog een handige geschiedenisles op. De bovenstaande quote van Owen Reece is ook geniaal wanneer je het leest als een sneer naar de huidige rebootpraktijken in het superheldengenre (én Marvel die de ballen niet lijkt te hebben om na dit event eindelijk een volledige reboot te doen). Esad Ribic tekent opnieuw naar behoren, al heeft hij soms wat moeite met de gezichten van de jongere personages van de Future Foundation. Het is echter maar een klein vergrijp.

 

Secret Wars #5 is desalniettemin het minste deel van de reeks tot hiertoe. Na de knallende actie van het vorige deel, nemen we hier even een stapje terug om de plot uit de doeken te doen. In de uiteindelijke verzamelde editie zal het niet storen, maar met nog een maand te gaan tot het volgende deel voelt het wat teleurstellend aan en blijf je wat op je honger zitten. Gelukkig belooft de cliffhanger veel goeds. Laten we hopen dat Hickman en Ribic de stempel van “grootste Marvel-event ooit” – met nog drie delen te gaan – alsnog waar kunnen maken…

Secret Wars #5 bij Archonia.com

Secret Wars (2015-) 002-046

Krijg je niet genoeg van Marvel’s Secret Wars?

Check dan ook ons Secret Wars Battleworld Report, waarin we alle miniseries en nieuwe reeksen rond het Marvel-event bespreken.

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 1

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 2

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 3

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 4

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 5

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 6

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 7

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 8

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 9

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 10

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 11

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 12

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


 1. avatar
   
  Soulwax

  Waarom heeft Archonia geen comic winkel in Hasselt? Ik wil dit vandaag lezen, niet volgende week wanneer ze het verzonden hebben!
  • avatar
    

   Serieus? Je weet dat je kan aanvinken om het te gaan afhalen bij Archonia zelf, die zitten in het Wetenschapspark in Diepenbeek. . . gelijk om de hoek van Hasselt.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.