Random Article


Secret Wars Battleworld Report Deel 12 – Civil War, Age of Apocalypse, Infinity Gauntlet, Spider-Island, Guardians of Knowhere en meer!

 


0
Posted 06/08/2015 by

Secret Wars (2015-) 002-046secretwars4De nieuwe Secret Wars, Marvel‘s mega-event door Jonathan Hickman en Esad Ribic, is volledig van start gegaan. Brainfreeze zal trouw elk nieuw deel van de hoofdreeks reviewen, maar een superheldenevenement als dit kent natuurlijk ook talrijke tie-ins en minireeksen. Deze zullen we wekelijks/tweewekelijks van kortere besprekingen voorzien. Hierdoor kan je als lezer makkelijk je weg vinden op Battleworld, een samenraapsel van tal van Marvel-realiteiten en alles wat nog overblijft van het ooit oneindige Marvel-multiversum, en kom je te weten welke reeksen de moeite zijn… en welke niet.

Alle series hier pikken in op het hoofdverhaal van Secret Wars na het einde van het Marvel-universum en de geboorte van Battleworld onder een goddelijke Doctor Doom. Sommige series leggen zelfs de bouwstenen voor het nieuwe Marvel-universum. De comics worden onderverdeeld in drie banners:

 • LAST DAYS, lopende Marvel-reeksen waarin de laatste momenten van bepaalde personages tijdens Secret Wars #1 uit de doeken worden gedaan.
 • BATTLEWORLD, Secret Wars-reeksen die lopende Marvel-series vervangen en de verschillende domeinen van Battleworld belichten.
 • WARZONES!, de belangrijkste reeksen waarin de bouwstenen van het nieuwe Marvel-universum worden gelegd en oude verhaallijnen van een nieuwe insteek worden voorzien.

In de voorbije maanden namen we al heel wat nieuwe reeksen en miniseries onder de loep in onze Secret Wars Battleworld Reports:

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 1

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 2

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 3

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 4

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 5

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 6

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 7

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 8

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 9

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 10

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 11

Secret Wars week twaalf kent geen nieuwe reeksen, maar is weer enorm druk met enkele stevige kleppers…

 

AGE OF APOCALYPSE#2

 • swaoa2Schrijver: Fabian Nicieza
 • Artiesten: Gerardo Sandoval
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Domain of Apocalypse

De X-Men versus Apocalypse’s Elite Mutant Force. Age of Apocalypse blijft de juiste nostalgische snaren raken naar het grootste en beste X-Men-event uit de 90s, maar tekenaar Gerardo Sandoval gaat er misschien net iets té hard over om in een extreme 90s stijl te tekenen. Ook lijkt het wat te snel vooruit te willen gaan, waardoor je als niet X-Men/Age of Apocalypse-fan een beetje verloren zal geraken. 2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

AMAZING SPIDER-MAN: RENEW YOUR VOWS #3

 • swspidey2Schrijver: Dan Slott
 • Artiest: Adam Kubert
 • Banner: Warzones!
 • Domein: The Regency

Peter Parker gaat in zijn zwarte Spider-Man-outfit hardhandig de confrontatie aan met de Sinister Six, terwijl hij zijn vrouw en dochter uit de klauwen van Regent wil houden. Dat loopt natuurlijk niet zoals gepland… Dit blijft de beste Spider-Man-serie uit het hele Secret Wars-gebeuren. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

CIVIL WAR #2

 • swcivilwar2Schrijver: Charles Soule
 • Artiest: Leinil Yu
 • Banner: Warzones!
 • Domein: The Warzone

Zowel Captain America als Iron Man reageren op de tragische gebeurtenissen van het eerste deel. Elk sturen ze hun spion in elkaars gebied. Voor Captain America is dat Spider-Man, voor Iron Man, de She-Hulk. In dit tweede deel van de nieuwe Civil War wordt er, in tegenstelling tot het oorspronkelijke event, een grotere rol weggelegd voor enkele X-Men-personages. De reeks blijft één van de meest intrigerende Secret Wars-series. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

FUTURE IMPERFECT #4

 • swfutureimperfect4Schrijver: Peter David
 • Artiest: Greg Land
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Dystopia

De Maestro Hulk, The Thing (Thaddeus Ross), Ruby Summers en co gaan in Nornheim op zoek naar Ulik The Troll en het Destroyer-harnas om uiteindelijk Doom van de troon te stoten. Lots of fighting ensues… Future Imperfect begint een beetje tegen te steken. De opzet is nog mooi, maar we mogen stilaan de finish bereiken. Er is immers maar zoveel Greg Land-tekenwerk dat we kunnen aanzien. 2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

GIANT-SIZE LITTLE MARVEL: AVX #3

 • swlittlemarvel3Schrijver/Artiest: Skottie Young
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Marville

De schattige kleine versies van de Avengers en de X-Men vechten om de tweeling Zoe en Zackary. Wie heeft het beste clubhuis? We komen het hier te weten… Skottie Young blijft één van de beste Secret Wars-reeksen afleveren. Totaal onbelangrijk voor het grotere gebeuren, maar oh zo fun. 4/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funkodoom-funko

 

GUARDIANS OF KNOWHERE#2

 • swguardians2Schrijver: Brian Michael Bendis
 • Artiest: Mike Deodato
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Knowhere

In dit tweede deel van Guardians of Knowhere laten Brian Bendis en Mike Deodato ons kennismaken met Yotat, de zelfverklaarde Destroyer van Drax The Destoyer. Hij probeert het stevig waar te maken. Een redelijk trage issue alweer, maar de wereld van Knowhere blijft de moeite en de nostalgie naar de Guardians of the Galaxy-periode onder Abnett en Lanning wordt hoog gehouden. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

THE INFINITY GAUNTLET #3

 • swinfinity3Schrijvers: Gerry Duggan, Dustin Weaver
 • Artiest: Dustin Weaver
 • Banner: Warzones!
 • Domein: New Xandar

Thanos, de Nova Corps-familie, Gamora en Star-Lord zetten hun tocht verder om alle Infinity Stones te verzamelen. Hierbij stuiten ze op ieders geliefde levende boom, Groot. Een leuk kosmisch avontuur, maar voorlopig nog niet veel meer dan dat. Het vliegt te snel vooruit, waardoor je weinig te zien hebt met de personages, op misschien Thanos na dan. 2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

RED SKULL #2 (van 3)

 • swskull2Schrijver: Joshua Williamson
 • Artiest: Luca Pizzari
 • Banner: Battleworld
 • Domein: The Deadlands

Na de zombie-aanval uit het vorige deel blijft enkel Magneto over van het team criminelen dat door Doom in The Deadlands werd gestuurd. Hij wordt echter gevonden door de Red Skull, die nog degelijk leeft. De relatie tussen de twee supervillains is steeds interessant geweest om te zien. De ene is een joodse overlever van de Holocaust, de andere is de ultieme nazi. Zoiets botst nu eenmaal… Leuke issue, ondanks de wat mindere tekeningen. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

SIEGE #2

 • swsiege2Schrijver: Kieron Gillen
 • Artiest: Filipe Andrade
 • Banner: Battleworld
 • Domein: The Shield

Enkele dagen voor, aldus de profetie, The Shield zal vallen, bereiden Abigail Brand en haar collega’s zich voor. The Shield blijft één van de interessantste delen van Battleworld, zo blijkt uit de verschillende flashbacks/dagboeken van Brand naar eerdere gevechten. Een versie van Nick Fury wordt dan weer met die andere Fury uit het Marvel-universum samengevoegd, een leuk ideetje van schrijver Kieron Gillen. Desalniettemin is dit deel vrij traagjes en zijn de tekeningen van Andrade niet voor iedereen weggelegd. Redelijk gemiddeld, dus. 2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

SPIDER-ISLAND #2 (van 5)

 • swspiderisland2Schrijvers: Christos N. Gage, Tom DeFalco
 • Artiesten: Paco Diaz, Ron Frenz
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Spider-Island, MC2

Flash Thompson/Agent Venom en enkele gemuteerde Avengers proberen te overleven in een Manhattan waar haast iedereen spinnenkrachten heeft en onder de controle van The Queen is gevallen. Ooit kreeg Norman Osborn/Green Goblin toegang tot het arsenaal van Tony Stark en werd ie de Iron Patriot. Hier geeft Iron Man hem een koekje van eigen deeg als de Iron Gobin. Niet de beste Spider-Man Secret Wars-reeks, maar alweer een leuke issue met een stevige cliffhanger. De Spider-Girl-back-up stelt deze keer echter wat minder voor. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

ULTIMATE END #4 (van 5)

 • swultimateendSchrijver: Brian Michael Bendis
 • Artiest: Mark Bagley
 • Banner: Battleworld
 • Domein: Manhattan (Earth-1610)

De gewone en Ultimate-versie van Tony Stark kunnen dan toch niet met elkaar opschieten nadat ze Bruce Banner bevrijd hebben. Een oorlog tussen de Ultimate-personages en hun klassieke tegenhangers uit het Marvel-universum barst los, met de Ultimate Punisher en Miles Morales er middenin. Ultimate End #4 verloopt vrij voorspelbaar en voor de uiteindelijke strijd tussen 616 en Ultimate Marvel zullen we moeten wachten tot het volgende en laatste deel. Deel #5 kan de miniserie maken of breken… 2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

MS. MARVEL #17

 • swmsmarvelSchrijver: C. Willow Wilson
 • Artiest: Adrian Alphona
 • Banner: Last Days
 • Domein: Oude Marvel 616-universum

Kamala Khan, de nieuwe Ms. Marvel, ontmoet eindelijk haar idool en voorgangster Carol Danvers/Captain Marvel. Het is spijtig dat de wereld spoedig zal eindigen, maar Kamala blijft toch haar enthousiaste zelf doorheen dit alles. Een zeer leuke issue. Ms. Marvel lijkt één van de enige Last Days-reeksen te zijn die de moeite is. Secret Wars is in feite maar bijzaak hier, een bump in the road, vermits de Ms. Marvel-serie toch gewoon voort zal gaan zonder al teveel veranderingen. Niet voor Secret Wars-completisten, maar wel een leuke comic. 3.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

Secret Wars bij Archonia.com

 

Lees hier onze reviews van de hoofdreeks:

SECRET WARS #1

SECRET WARS #2

SECRET WARS #3

SECRET WARS #4

Volgende week zijn we er weer met o.a. Years of Future Past, Star-Lord and Kitty Pryde, Inhumans Attilan Rising, A-Force, Planet Hulk en een volledige review van Secret Wars #5!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.