Random Article


START TO READ: Deadpool

 


0
Posted 05/08/2015 by

start2read-deadpool

Comics… Hoe begin je eraan? Hoe bepaal je of een serie iets voor jou is? Waar pik je terug in nadat je een personage jarenlang niet meer hebt gevolgd? Ga je voor de superhelden van Marvel of DC, of eerder voor een originele serie in een ander genre van Vertigo, Image of Dark Horse? Wat is het verschil tussen een comic en een graphic novel? Hoeveel titels met het woord “Batman” erin zijn er eigenlijk en is er een superheldenteam waar Wolverine eens niet mee meedoet? Om op deze vragen en meer een antwoord te bieden is er START TO READ, waarin Brainfreeze haar team experts aanzet tot het opstellen van een definitieve leeslijst voor zowel de beginnende als gevorderde comicbooklezer.

Vandaag eten we wat chimichangas mee met DEADPOOL en zetten we de in soft- of hardcover gebundelde instappunten voor Marvel‘s Merc with a Mouth op een rij.

deadpoollogo

 • deadpoolEchte naam: Wade Winston Wilson
 • Eerste verschijning: The New Mutants #98 (1991)
 • Uitvalsbasis: Wereldwijd
 • Beroep: Huurmoordenaar, antiheld
 • Capaciteiten: Expert in gevechtskunsten, vuurwapens en zwaardvechten, sterke, regeneratieve mutante genezingsfactor, arsenaal aan vuurwapens, katanazwaarden, teleportatiegadgets, grappen en oneliners, zwijgt nooit
 • Teams: X-Force, X-Men, Weapon X, Six Pack, Thunderbolts, Heroes for Hire, Astonishing Avengers, Uncanny Avengers, Secret Defenders, Frightful Four, Deadpool Corps, Code Red, Great Lakes Initiative, Agency X
 • Belangrijkste relaties: Blind Al (moederfiguur), Weasel (sidekick, wapenhandelaar), Bob – Agent of Hydra (sidekick), Agent X (tegenhanger), Wolverine (teamgenoot), Cable (teamgenoot), Taskmaster (collega, trainer), Vanessa Carlysle aka Copycat (teamgenote, liefdesinteresse), Shiklah (liefdesinteresse, vrouw), Theresa Cassidy aka Syrin (liefdesinteresse), Domino (teamgenote), Agent Emily Preston (partner), Death, Hit-Monkey
 • Belangrijkste vijanden: Dr. Killebrew, Ajax, Taskmaster, Mister X, Weapon X, Genesis/Mr. Tolliver, Garrison Kane/Weapon X, Angel Dust, Bullseye, Mr. Sinister, Blockbuster, Dr. Bong, Juggernaut, Omega Red, Madcap, Kingpin, Hammerhead, T-Ray

Er is weinig geweten rond het verleden van Wade Wilson, een (aanvankelijk) lichtjes gestoorde en mentaal onstabiele huursoldaat. Nadat hij te horen kreeg dat hij kanker had, bood Department K – een geheime Canadese overheidsorganisatie – hem een uitweg. Wilson zou een mutante genezingsfactor krijgen, gelijkaardig aan deze van Wolverine, een andere voormalige rekruut van Department K en hun Weapon X-programma. Na enkele missies kwam Wilson echter terecht in de Hospice, een plek waar sadistische experimenten plaatsvinden op afgewezen bovenmenselijke soldaten. Hier werd hij dag na dag gefolterd. Hij overleefde het proces dankzij zijn genezingsfactor en ontsnapte, maar zijn lichaam zou verminkt blijven.

deadpool-cool-story-ft

Als Deadpool zou Wade zijn carrière als huurmoordenaar, nu gemaskerd, voortzetten en uitgroeien tot één van de meest beruchte personages uit het Marvel-universum. De meeste collega’s en vijanden van Deadpool zien hem als een mentaal onstabiele gek, maar er is meer aan de hand dan dat. Deadpool wéét immers dat hij een fictief strippersonage is en communiceert vaak met de lezer. Hiermee doorbreekt hij dus regelmatig de vierde muur. Aanvankelijk was Deadpool een mutante huurmoordenaar en villain gebaseerd op DC’s Deathstroke (echte naam: Slade Wilson), maar uiteindelijk werd hij meer een antiheld en een komische parodie van het ganse superheldengenre die al het hele Marvel-universum te kakken heeft gezet. Hij groeide daarmee uit tot één van Marvel’s meest hilarische en populairste personages.

deadpoolface

Deadpool verscheen voor het eerst in The New Mutants #98 uit 1991 en deed mee in enkele vroege X-Force-comics. Hij verkreeg zijn eerste minireeksen begin jaren 90, alvorens in 1997 de eerste lopende Deadpool-reeks startte waarin Wade Wilson pas echt de hilarische, vierde muur brekende antiheld werd die we allemaal kennen. Nadat de reeks kort vervangen werd door Agent X in 2002, keerde de Merc with a Mouth terug in Cable & Deadpool (2004-2008), waar hij de comic relief was tegenover de immer serieuze Cable. Rond deze tijd zou Deadpool’s populariteit de hoogte inschieten, met tal van minireeksen, one-shots, specials en cameo’s in grote Marvel-events tot gevolg. Een tweede volume van zijn lopende reeks ging van start in 2008 en in 2013 startte er een derde volume onder Marvel NOW! Naast de comics, deed Deadpool mee in enkele Marvel-animatieseries en films, maar stal hij vooral de show in Marvel-videogames waaronder zijn eigen Deadpool-game uit 2008. In de films deed er een versie van Wade Wilson mee in X-Men Origins: Wolverine (2009). Voor de échte, iconische versie van het personage moeten we wachten tot 2016 voor de R-rated solofilm Deadpool. In de herfst zal Deadpool opnieuw zijn eigen lopende reeks verkrijgen (inmiddels Deadpool volume 4) en doet hij ook mee in het derde volume van Uncanny Avengers en de Spider-Man/Deadpool team-up. Allemaal onder All-New Marvel.

starttoread-aanraders

Onze selectie uit de beschikbare Deadpool-verhaallijnen, netjes op een rij en voor elk wat wils.

Buy1

DEADPOOL CLASSIC VOL.1

 • Jaar: 1991-1997
 • Schrijvers: Fabian Nicieza, Mark Waid, Joe Kelly, e.a.
 • Artiesten: Rob Liefeld, Joe Madureira, Ed McGuinness, e.a.
 • Verzamelt: The New Mutants #98, Deadpool: The Circle Chase #1-4, Deadpool (1994) #1-4, Deadpool (v1) #1

De allereerste Deadpool-verhalen, van zijn debuut in The New Mutants tot zijn eerste minireeksen The Circle Chase en Sins of the Past, waarin het oorsprongsverhaal van Wade Wilson uit de doeken wordt gedaan. Ondanks de medewerking van heel wat bekende namen, waaronder scheppers Fabian Nicieza en Rob Liefeld, Mark Waid, Ian Churchill en Joe Madureira, krijgen we hier nog niet de iconische, immer grappen makende Deadpool. Begrijp ons niet verkeerd, hij is wel degelijk de Merc with a Mouth en zwijgt geen seconde, maar het mag er hier nog net ietsjes ruwer en grimmiger aan toe gaan. Een interessant beginpunt waar je kan zien hoezeer Deadpool gegroeid is als personage doorheen de jaren.

 • Verhaal gaat verder in DEADPOOL CLASSIC VOL.2-5, ook verzameld in de DEADPOOL BY JOE KELLY OMNIBUS. Een hele hoop vroege Deadpool-verschijningen in andere Marvel-reeksen werden verzameld in de DEADPOOL CLASSIC COMPANION.

 

Buy1

DEADPOOL BY JOE KELLY OMNIBUS

 • Jaar: 1997-1999
 • Schrijvers: Joe Kelly, James Felder, e.a.
 • Artiesten: Ed McGuinness, Aaron Lopresti, Rob Liefeld, e.a.
 • Verzamelt: Deadpool (v1) #1-33, -1, 0, Daredevil/Deadpool Annual ’97, Deadpool/Death Annual ’98, Baby’s First Deadpool Book, The Amazing Spider-Man (v1) #47, 611, materiaal van Deadpool #900

Schrijver Joe Kelly maakte van Deadpool pas echt de hilarische, vierde muur brekende grappenmaker die we vandaag de dag allemaal kennen. Deze omnibus bevat de eerste helft van Deadpool’s eerste soloreeks, waarin hij zich een weg doorheen het Marvel-universum baant en heel wat personages te kakken zet. Naast de zijpersonages Siryn, Blind Al, Copycat en Weasel, zien we de Merc With A Mouth niet alleen in conflict treden met zijn eigen vijanden als T-Ray en Taskmaster, maar ook met Marvel-mainstays als de X-Men, Wolverine, Spider-Man, Daredevil en de Hulk. Veruit de meest karakterdefiniërende run uit deze lijst.

 • Het merendeel van deze omnibus is ook apart te vinden in DEADPOOL CLASSIC VOL.2-5. Verhaal gaat hierna verder in DEADPOOL CLASSIC VOL.6.

 

Buy1

DEADPOOL CLASSIC VOL.6

 • Jaar: 1999-2000
 • Schrijvers: Christopher Priest, Glenn Herdling
 • Artiesten: Paco Diaz, Jim Calafiore, e.a.
 • Verzamelt: Deadpool (v1) #34-45, Black Panther (v3) #23

Schrijver Christopher Priest had – als opvolger van Joe Kelly – stevige voetsporen om in treden, maar levert een mooie voortzetting van de Deadpool-soloreeks met gastoptredens van o.a. Black Panther, Thor en Loki. Vanaf deze bundeling zouden verschillende opeenvolgende schrijvers Wade Wilson onder handen nemen. Het levert niet altijd even geslaagde humor op, maar het is een welkome afwisseling van de Joe Kelly-versie van Deadpool.

 • Verhaal gaat verder in DEADPOOL CLASSIC VOL.7-8. DEADPOOL CLASSIC VOL.9-10 bundelt het einde van deze Deadpool-reeks en de volledige Agent X-reeks met Wade Wilson’s tijdelijke vervanger. Al deze bundelingen werden ook verzameld in de gigantische DEADPOOL CLASSIC OMNIBUS.

 

Buy1

DEADPOOL & CABLE OMNIBUS

 • Jaar: 2004-2008
 • Schrijvers: Fabian Nicieza, Reilly Brown
 • Artiesten: Ron Lim, Patrick Zircher, Mark Brooks, e.a.
 • Verzamelt: Cable & Deadpool #1-50, Deadpool/GLI Summer Fun Spectacular, materiaal van Deadpool (v3) #27

Cable en Deadpool, de twee bekendste creaties van Rob Liefeld en typevoorbeelden van de jaren 90 grimassende, zwaar bewapende antihelden, in één reeks. Het lijkt op een recipe for disaster, maar het is één van de grappigste en beste Marvel-reeksen van de afgelopen jaren geworden! Cable, de immers serieuze tijdreizende mutante soldaat, en Marvel’s minst serieuze personage worden (haast letterlijk) in hetzelfde schuitje gedropt, met alle gevolgen van dien. Cable wil zijn nieuw verworven krachten gebruiken om van de wereld een betere plek te maken, Deadpool… not so much. Toch groeien de twee personages naarmate de reeks vordert dichter naar elkaar toe en vormen ze Marvel’s superheldenversie van een buddy cop bromance. Topreeks!

 • De volledige reeks is ook beschikbaar in acht aparte bundelingen en drie DEADPOOL & CABLE ULTIMATE COLLECTION-verzamelingen. Voor nog meer Cable & Deadpool, zie DEADPOOL & CABLE: SPLIT SECOND.

 

Buy1

DEADPOOL BY DANIEL WAY: THE COMPLETE COLLECTION VOL.1

 • Jaar: 2008-2009
 • Schrijvers: Daniel Way, Andy Diggle
 • Artiesten: Steve Dillon, Paco Medina, Bong Dazo, e.a.
 • Verzamelt: Wolverine Origins #21-25, Deadpool (v2) #1-12, Thunderbolts (v1) #130-131, Deadpool Saga

Deadpool krijgt opnieuw een soloreeks, dewelke volledig wordt neergepend door Daniel Way – de man die ook het verhaal voor de Deadpool-videogame schreef. Deze eerste bundeling gaat eerst naar het verleden, waar Deadpool tegenover Wolverine wordt geplaatst, alvorens naar de Dark Reign-periode van het Marvel-universum te gaan. Hierin komt Deadpool in conflict met Skrulls, Norman Osborn en zijn Thunderbolts, met name collega-huurdoder Bullseye. Het is één van donkerste periodes uit het Marvel-universum, maar Deadpool weet het toch op te vrolijken. Ook zijn sidekick, de fantastische Bob – Agent of Hydra, uit Cable & Deadpool keert terug. Om over de stemmetjes in zijn hoofd maar te zwijgen. Misschien net niet zo goed als Deadpool volume 1 door Joe Kelly, maar desalniettemin één van de hoogtepunten uit de Deadpool-geschiedenis.

 • Verhaal gaat verder in DEADPOOL BY DANIEL WAY: THE COMPLETE COLLECTION VOL.2-4, die de ganse 63-delige reeks bundelen.

 

Buy1

DEADPOOL CLASSIC VOL.11 (MERC WITH A MOUTH)

 • Jaar: 2009-2010
 • Schrijver: Victor Gischler
 • Artiesten: Bong Dazo, Kyle Baker, Mary KH Choi, e.a.
 • Verzamelt: Deadpool – Merc with a Mouth #1-13, Lady Deadpool #1

Rond 2008-2009 nam Deadpool’s populariteit ongekende hoogtes aan. En dat betekent natuurlijk tal van extra reeksen. De latere Deadpool Classic-bundelingen verzamelen de verschillende minireeksen en one-shots die naast Daniel Ways Deadpool-serie liepen en beginnen deden ze met Deadpool: Merc With A Mouth. In deze miniserie wordt Wade naar het Savage Land gestuurd om een biologisch wapen op te pikken. Dit blijkt echter het hoofd van Zombiepool te zijn, zijn tegenhanger uit het Marvel Zombies-universum. Een leuk, op zichzelf staand Deadpool-avontuur dat zichzelf niet te serieus neemt. Ook leuk: elke cover van de reeks is een verwijzing naar een gekende film, maar dan met Deadpool in de hoofdrol.

 • Verhaal gaat verder in DEADPOOL CLASSIC VOL.12, dat de Deadpool Corps-reeksen bundelt, DEADPOOL CLASSIC VOL.13, dat de Deadpool Team-Up-serie verzamelt, DEADPOOL CLASSIC VOL.14, waarin de Deadpool: Suicide Kings-miniserie en andere one-shots zitten, en DEADPOOL CLASSIC VOL.15: ALL THE REST, waarin nog meer one-shots werden verzameld.

 

Buy1

UNCANNY X-FORCE BY RICK REMENDER: THE COMPLETE COLLECTION VOL.1

 • Jaar: 2010-2011
 • Schrijver: Rick Remender
 • Artiesten: Jerome Opena, Esad Ribic, Billy Tan, e.a.
 • Verzamelt: Uncanny X-Force (v1) #1-19, 5.1, Wolverine: Road to Hell #1, All-New Wolverine Saga, X-Men Spotlight

Deadpool is zelden beter dan wanneer hij samen kan spelen met andere, serieuzere Marvel-personages. Zo ook in Uncanny X-Force, één van de beste X-reeksen van de afgelopen 20 jaar. Deadpool maakt hierbij deel uit van een black-ops team mutanten, waaronder Wolverine, Psylocke, Fantomex en (Arch)Angel. Stuk voor stuk zijn het killers en knappen ze de vuile klusjes op waar de X-Men niet van moeten (of mogen) weten. Hoewel het er wat serieuzer aan toegaat dan in de Deadpool-soloreeksen en Wade Wilson verre van de hoofdrol speelt, weet schrijver Rick Remender wel een boeiende karakterisatie van het personage neer te zetten. Deze eerste bundeling bevat de moderne X-klassiekers The Apocalypse Solution, met de wedergeboorte van Apocalypse, en The Dark Angel Saga.

 • Verhaal wordt afgesloten in UNCANNY X-FORCE BY RICK REMENDER: THE COMPLETE COLLECTION VOL.2. Voor Deadpool in een andere teamsituatie, zie de THUNDERBOLTS-reeks onder Marvel NOW!, waarin hij deel uitmaakt van alweer een black-ops team naast o.a. The Punisher, Elektra en Agent Venom.

 

deadpoolminibusDEADPOOL MINIBUS

 • Jaar: 2012-2014
 • Schrijver: Cullen Bunn
 • Artiesten: Ramon Rosanas, Matteo Lolli, Salvador Espin, e.a.
 • Verzamelt: Deadpool Kills the Marvel Universe #1-4, Deadpool Killustrated #1-4, Deadpool Kills Deadpool #1-4, Night of the Living Deadpool #1-4, Deadpool Vs Carnage #1-4

De afgelopen jaren zijn er tal van Deadpool-minireeksen verschenen, zowel binnen als buiten de Marvel-continuïteit (al kan dat Deadpool zelf weinig schelen). De vierdelige minireeksen geschreven door Cullen Bunn zijn gebundeld in deze handige Deadpool Minibus. Naast een cross-over met de psychopathische Spider-Man-en Venom-tegenstander Carnage, bevat deze bundeling de Night of the Living Dead-parodie Night of the Living Deadpool (Wade Wilson versus Zombies) en de Deadpool Kills Trilogy. Niet de meest belangrijke verhalen om het personage te volgen, maar wel een goeie, op zichzelf staande read.

 • Verdere Deadpool-miniseries uit deze periode die het materiaal kunnen vormen voor een tweede Minibus zijn RETURN OF THE LIVING DEADPOOL, HAWKEYE VS DEADPOOL, DEADPOOL VS X-FORCE, DEADPOOL’S ART OF WAR en DEADPOOL VS THANOS, allen apart verzameld. De one-shots en specials werden verzameld in DEADPOOL: THE ONES WITH DEADPOOL. Andere “Greatest Hits”-bundelingen vind je in DEADPOOL FIRSTS (alle nummer #1 issues) en DEADPOOL FLASHBACKS.

 

deadpoolmaxDEADPOOL MAX

 • Jaar: 2010-2012
 • Schrijver: David Lapham
 • Artiesten: Kyle Baker, Lee Loughridge, Shawn Crystal, e.a.
 • Verzamelt: Deadpool MAX #1-12, Deadpool MAX II #1-6, Deadpool MAX X-Mas Special

Marvel MAX is het imprint van Marvel dat bedoeld is voor volwassen lezers. Met andere woorden, seks, geweld en gevloek worden niet geschuwd, integendeel. Ook Deadpool kreeg zo’n R-rated make-over, waarin hij voor de CIA en Agent Bob (al dan niet Hydra) wat vuile klussen dient op de knappen. Deadpool MAX is niet zo hilarisch grappig als de andere reeksen uit deze lijst, maar gaat wel volledig over-the-top qua geweld. Uiteindelijk wel een leuk tussendoortje en anders dan de meeste Deadpool-reeksen.

 • Iets minder gewelddadig, maar eveneens wat volwassener dan het merendeel van de Deadpool-comics en zich buiten de continuïteit afspelend zijn DEADPOOL: WADE WILSON’S WAR en DEADPOOL PULP.

starttoread-waarinpikken

“OK! OK! Je hebt me overtuigd! Maar… waar pik ik nu in? Waar begin ik als ik nu de reeksen wil beginnen volgen?“. Wel, voor Deadpool is dat momenteel vrij gemakkelijk. Het Marvel-universum wordt namelijk van een grootschalige relaunch voorzien vanaf oktober 2015 en alle reeksen, waaronder Deadpool, krijgen een nieuwe nummer #1. Hiervoor, in 2012, werd er al een andere relaunch doorgevoerd onder Marvel NOW!

Buy1

DEADPOOL VOL.1: DEAD PRESIDENTS (MARVEL NOW!)

 • Jaar: 2012-2013
 • Schrijvers: Gerry Duggan, Brian Posehn
 • Artiest: Tony Moore
 • Verzamelt: Deadpool (v3) #1-6

In de start van de recentste Deadpool-soloreeks door comedyschrijvers Gerry Duggan en Brian Posehn (en The Walking Dead mede-schepper Tony Moore) wordt de Merc with a Mouth door S.H.I.E.L.D. ingehuurd voor een wel heel aparte klus. Een hoop ex-presidenten van de Verenigde Staten zijn uit het graf opgestaan en zombies geworden. Aan Deadpool om ze terug in hun graf te krijgen. Een over-the-top premisse, maar een enorm hilarische start van een reeks die Deadpool’s wereld danig op zijn kop zou zetten. Ideaal instappunt.

 • Verhaal gaat verder in DEADPOOL VOL.2: SOUL HUNTER, VOL.3: THE GOOD, THE BAD & THE UGLY, VOL.4: DEADPOOL VS S.H.I.E.L.D., VOL.5: THE WEDDING OF DEADPOOL en de hierop inspelende DEADPOOL: DRACULA’S GAUNTLET. Hierna wordt de reeks meegezogen in grote events met VOL.6: ORIGINAL SIN en VOL.7: AXIS, waarna de serie eindigt in VOL.8: ALL GOOD THINGS…
 • In deze periode zou Deadpool ook een lid worden van de nieuwe Thunderbolts onder generaal Thunderbolts Ross/Red Hulk. Deze reeks werd verzameld in THUNDERBOLTS VOL.1-5. Tijdens Secret Wars zijn Deadpool en zijn vrouw Shiklah te zien in MRS. DEADPOOL AND THE HOWLING COMMANDOS en DEADPOOL’S SECRET SECRET WARS.

 

marveldeadpoolDEADPOOL VOLUME 1 (ALL-NEW MARVEL)

 • Jaar: 2015-2016
 • Schrijver: Gerry Duggan
 • Artiest: Mike Hawthorne
 • Verzamelt: Deadpool (v4) #1-6

Na zijn “dood” vlak voor Secret Wars, keert Deadpool terug in een nieuwe reeks onder All-New Marvel. Wie of wat Deadpool is geraakt publiekelijk gekend en de Merc with a Mouth wordt enorm populair. Veel meer weten we nog niet rond de nieuwe serie, maar Gerry Duggan blijft schrijver van dienst, dus verwacht dezelfde soort humor als in de vorige Deadpool-reeks onder Marvel NOW!

 

Spider-Man_Deadpool_1_CoverSPIDER-MAN/DEADPOOL VOLUME 1 (ALL-NEW MARVEL)

 • Jaar: 2015-2016
 • Schrijver: Joe Kelly
 • Artiest: Ed McGuinness
 • Verzamelt: Spider-Man/Deadpool #1-6

Wat krijg je wanneer je Marvel’s twee meest praatzieke personages in één comic zwiert? Een hoop oneliners natuurlijk! Spider-Man en Deadpool hebben elkaar al een paar keer ontmoet met hilarische gevolgen, maar nu krijgen ze hun eigen team-up-reeks. Deze wordt gemaakt door Joe Kelly en Ed McGuinness, de artiesten die Deadpool in de jaren 90 pas echt vorm gaven. Hilariteit verzekerd!

starttoread-leesvolgorde

Open de box om de complete leesvolgorde van de Deadpool-verhalen in soft- of hardcover te ontdekken, handig opgedeeld in volumes en periodes.

deadpoolreading

Deadpool HC/TPB Reading Order

DEADPOOL VOLUME 1 (1997-2002)

deadpool90s

Deadpool verscheen voor het eerst in The New Mutants #98 (1991) en kwam voor in enkele vroege X-Force-comics. Zijn oorsprong werd uit de doeken gedaan in minireeksen Deadpool The Circle Chase en Deadpool: Sins of the Past, alvorens hij in 1997 zijn eigen lopende serie kreeg. Deadpool volume 1 liep 69 delen en enkele annuals tot 2002. Alles uit deze periode werd verzameld in de DEADPOOL CLASSIC-bundelingen en de DEADPOOL BY JOE KELLY OMNIBUS en DEADPOOL CLASSIC OMNIBUS.

 • DEADPOOL CLASSIC VOL.1 (New Mutants v1 #98, Deadpool: The Circle Chase #1-4, Sins of the Past Vol. 1 #1-4, Deadpool v1 #1)
 • DEADPOOL CLASSIC COMPANION (Nomad v2 #4, Secret Defenders #15-17, Wolverine v2 #88, 154-155, X-Force #47, 56,  Heroes for Hire #10-11, Avengers v1 #366, Silver Sable & the Wild Pack #23, 30, Wolverine Annual ’95, ’99, Contest of Champions II #2, Marvel Comics Presents #10, Breaking into Comics the Marvel Way #2)
 • DEADPOOL CLASSIC VOL.2 (Deadpool #2-8, -1, Daredevil/Deadpool Annual 1997)
 • DEADPOOL CLASSIC VOL.3 (#9-17, The Amazing Spider-Man v2 #47)
 • DEADPOOL CLASSIC VOL.4 ( #18-25, 0, Deadpool & Death Annual 1998)
 • DEADPOOL CLASSIC VOL.5 (#26-33, Baby’s First Deadpool Book, Deadpool Team-Up #1)
 • DEADPOOL CLASSIC VOL.6 (#34-45, Black Panther v3 #23)
 • DEADPOOL CLASSIC VOL.7 (#46-56, X-Men Unlimited #28)
 • DEADPOOL CLASSIC VOL.8 (#57-64, ook deels verzameld in WOLVERINE/DEADPOOL: WEAPON X)

In 2002 wordt de Deadpool-comic stopgezet en vervangen door Agent X, met een alternatieve versie van Wade Wilson in de hoofdrol. Agent X liep slechts 15 delen tot 2003.

 • DEADPOOL CLASSIC VOL.9 (#65-69, Agent X #1-6)
 • DEADPOOL CLASSIC VOL.10 (Agent X #7-15)

CABLE & DEADPOOL (2004-2008)

deadpoolcable

Deadpool werd samen met Cable de ster van Cable & Deadpool. De serie liep 50 delen tussen 2004 en 2008 en werd volledig verzameld in aparte bundelingen, ULTIMATE COLLECTIONS en een DEADPOOL & CABLE OMNIBUS.

 • CABLE & DEADPOOL ULTIMATE COLLECTION BOOK 1 (#1-18, ook verzameld als VOL.1: IF LOOKS COULD KILL, I’D WATCH YOU DIE, VOL.2: THE BURNT OFFERING en VOL.3: THE HUMAN RACE)
 • CABLE & DEADPOOL ULTIMATE COLLECTION BOOK 2 (#19-35, ook verzameld als VOL.4: BOSOM BUDDIES, VOL.5: LIVING LEGENDS en VOL.6: PAVED WITH GOOD INTENTIONS)
 • CABLE & DEADPOOL ULTIMATE COLLECTION BOOK 3 (#36-50, ook verzameld als VOL.7: SEPARATION ANXIETY en DEADPOOL VS THE MARVEL UNIVERSE)

DEADPOOL VOLUME 2 (2008-2012)

deadpool00s

De tweede soloreeks rond Deadpool ging van start in 2008 en liep 63 delen tot 2012. De serie werd volledig verzameld in aparte bundelingen en COMPLETE COLLECTIONS.

 • DEADPOOL BY DANIEL WAY: THE COMPLETE COLLECTION VOL.1 (Wolverine Origins #21-25, Deadpool v2 #1-12, Deadpool Saga, Thunderbolts #130-131, ook verzameld als WOLVERINE ORIGINS VOL.5: DEADPOOL, DEADPOOL VOL.1: SECRET INVASION, VOL.2: DARK REIGN en DARK REIGN: DEADPOOL/THUNDERBOLTS)
 • DEADPOOL BY DANIEL WAY: THE COMPLETE COLLECTION VOL.2 (Deadpool v2 #13-31, ook verzameld als DEADPOOL VOL.3: X MARKS THE SPOT, VOL.4: MONKEY BUSINESS, VOL.5: WHAT HAPPENS IN VEGAS en VOL.6: I RULE, YOU SUCK)
 • DEADPOOL BY DANIEL WAY: THE COMPLETE COLLECTION VOL.3 (#32-49, 32.1, 49.1, ook verzameld als DEADPOOL VOL.7: SPACE ODDITY, VOL.8: OPERATION ANNIHILATION, VOL.9: INSTITUTIONALIZED en VOL.10: EVIL DEADPOOL)
 • DEADPOOL BY DANIEL WAY: THE COMPLETE COLLECTION VOL.4 (#50-63, ook verzameld als DEADPOOL VOL.11: DEAD)

deadpoolxforce

In deze periode zou Deadpool ook het black-ops mutantenteam Uncanny X-Force vervoegen, onder leiding van Wolverine. Ook deze reeks werd volledig verzameld.

 • UNCANNY X-FORCE BY RICK REMENDER: THE COMPLETE COLLECTION BOOK 1 (#1-19, ook verzameld als VOL.1: THE APOCALYPSE SOLUTION, VOL.2: DEATHLOK NATION, VOL.3: THE DARK ANGEL SAGA BOOK 1 en VOL.4: THE DARK ANGEL SAGA BOOK 2)
 • UNCANNY X-FORCE BY RICK REMENDER: THE COMPLETE COLLECTION BOOK 2 (#19.1, 20-35, ook verzameld als VOL.5: OTHERWORLD, VOL.6: FINAL EXECUTION BOOK 1 en VOL.7: FINAL EXECUTION BOOK 2)

Deadpool doet mee aan het Fear Itself-event (2011) in twee minireeksen, gebundeld in:

 • FEAR ITSELF: DEADPOOL/FEARSOME FOUR (#1-3)
 • FEAR ITSELF: UNCANNY X-FORCE/THE DEEP (#1-3)

deadpoolcorps

Deze periode staat ook gekend voor een explosie aan Deadpool-minireeksen, specials en one-shots. Deze werden allemaal apart verzameld, maar de belangrijkste werden ook opgenomen in de voortzettingen van de DEADPOOL CLASSIC-bundels. Deadpool doet ook mee in de mini-crossover DEADPOOL/AMAZING SPIDER-MAN/HULK: IDENTITY WARS.

 • DEADPOOL CLASSIC VOL.11 (Deadpool Merc With A Mouth #1-13, Lady Deadpool #1, ook verzameld als DEADPOOL MERC WITH A MOUTH – HEAD TRIP)
 • DEADPOOL CLASSIC VOL.12 (Prelude to Deadpool Corps #1-5, Deadpool Corps #1-12, Deadpool Family #1, ook verzameld als DEADPOOL: ALL IN THE FAMILY, DEADPOOL: PRELUDE TO DEADPOOL CORPS, DEADPOOL CORPS VOL.1: POOL-POCALYPSE NOW en VOL.2: YOU SAY YOU WANT A REVOLUTION)
 • DEADPOOL CLASSIC VOL.13 (Deadpool Team-Up #1, 899-883, ook verzameld als DEADPOOL TEAM-UP VOL.1: GOOD BUDDIES, VOL.2: SPECIAL RELATIONSHIP en VOL.3: BFF’s)
 • DEADPOOL CLASSIC VOL.14 (Deadpool Games of Death #1, X-Men Origins: Deadpool, Deadpool #900, 100, Marvel Holiday Special, Marvel Spotlight en Suicide Kings #1-5, ook verzameld als DEADPOOL: SUICIDE KINGS en DEADPOOL: THE DEAD-HEAD REDEMPTION)
 • DEADPOOL: WADE WILSON’S WAR (#1-4)
 • DEADPOOL PULP (#1-4)
 • DEADPOOL MAX (Deadpool MAX v1 #1-12, Deadpool MAX v2 #1-6, Max-mas #1, ook verzameld als DEADPOOL MAX VOL.1: NUTJOB, VOL.2: INVOLUNTARY ARMAGEDDON en VOL.3: SECOND CUT)

DEADPOOL VOLUME 3 – MARVEL NOW! (2013-2015)

deadpoolnow

Een derde volume van de Deadpool-reeks gaat van start onder Marvel NOW! en loopt 45 delen en enkele annuals. De reeks en de bijhorende Infinite Comic Deadpool: The Gauntlet werden volledig verzameld.

 • DEADPOOL VOL.1: DEAD PRESIDENTS (#1-6)
 • DEADPOOL VOL.2: SOUL HUNTER (#7-12)
 • DEADPOOL VOL.3: THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY (#13-19)
 • DEADPOOL VOL.4: DEADPOOL VS S.H.I.E.L.D. (#20-25)
 • DEADPOOL VOL.5: THE WEDDING OF DEADPOOL (#26-28)
 • DEADPOOL: DRACULA’S GAUNTLET (#1-7)
 • DEADPOOL VOL.6: ORIGINAL SIN (#29-34)
 • DEADPOOL VOL.7: AXIS (#35-40)
 • DEADPOOL VOL.8: ALL GOOD THINGS… (#41-44 en 45/250)

Deadpool vervoegt de nieuwe incarnatie van de Thunderbolts, een black-ops team antihelden en voormalige superschurken onder generaal Thunderbolt Ross/Red Hulk. Ook deze reeks werd volledig verzameld in THUNDERBOLTS VOL.1: NO QUARTER (#1-6), VOL.2: RED SCARE (#7-12), VOL.3: INFINITY (#13-18), VOL.4: NO MERCY (#20-26) en VOL.5: PUNISHER VS THE THUNDERBOLTS (#27-32).

deadpoolshiklah

Ook in deze periode verschenen er tal van Deadpool-minireeksen en one-shots, dewelke allen verzameld werden.

 • DEADPOOL MINIBUS (verzamelt de vierdelige minireeksen DEADPOOL KILLS THE MARVEL UNIVERSE, DEADPOOL KILLUSTRATED, DEADPOOL KILLS DEADPOOL, NIGHT OF THE LIVING DEADPOOL en DEADPOOL VS CARNAGE)
 • DEADPOOL VS X-FORCE (#1-4)
 • DEADPOOL VS HAWKEYE (#0-4)
 • DEADPOOL’S ART OF WAR (#1-4)
 • RETURN OF THE LIVING DEADPOOL (#1-4)
 • DEADPOOL VS THANOS (#1-4)
 • DEADPOOL & CABLE: SPLIT SECOND
 • THE ONES WITH DEADPOOL (Deadpool Bi-Annual’ #1, Death of Wolverine: Deadpool & Captain America #1, Deadpool Annual #1-2)

Deadpool en zijn vrouw Shiklah leggen het loodje in Deadpool #250 (het 45ste deel van de recentste reeks) en het Marvel-universum eindigt in Secret Wars.

 • DEADPOOL’S SECRET SECRET WARS (#1-4)
 • SECRET WARS: MRS. DEADPOOL AND THE HOWLING COMMANDOS (#1-4)

Deadpool wordt herboren in het All-New Marvel-universum na Secret Wars. Een vierde volume van de Deadpool-soloreeks gaat van start, alsook een Spider-Man/Deadpool team-up serie. Wade Wilson zal tevens een rol komen te spelen in het derde volume van Uncanny Avengers.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.