Random Article


Standaard Uitgeverij geeft covers voor Nederlandstalige Marvel Comics vrij

 

7
Posted 29/07/2015 by

Vorige maand raakte al bekend dat Standaard Uitgeverij de rechten had verworven om opnieuw Marvel-comics in het Nederlands uit te geven. De eerste Marvel-uitgaven van Standaard zullen inpikken vanaf de Marvel NOW!-periode uit 2012. Iron Man, All-New X-Men, Uncanny Avengers en Superior Spider-Man bijten de spits af op 7 oktober, gevolgd door Thor, Guardians of the Galaxy, Captain America en Wolverine op 4 november.

De comics worden tweemaandelijks uitgegeven en verschijnen op het oorspronkelijke Amerikaanse formaat, maar zullen iets lijviger zijn: drie issues worden gebundeld en aangevuld met extra beeldmateriaal, 72 pagina’s dus voor €6,99. Nu verspreidde de uitgeverij de eerste covers voor de desbetreffende reeksen:

Uncanny Avengers 1 Standaard UitgeverijAll-New X-Men 1 Standaard UitgeverijIron Man 1 Standaard UitgeverijSuperior Spider-Man 1 Standaard Uitgeverij

Captain America 1 Standaard UitgeverijGuardians of the Galaxy 1 Standaard UitgeverijThor God of Thunder 1 Standaard UitgeverijWolverine 1 Standaard Uitgeverij

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


7 Comments


 1. avatar
   
  Mirko di Wallenberg

  Allez, toffe dingen om de herfst en de winter door te komen! Ik kijk er al naar uit! Toppie!
 2. avatar
   
  Dennis

  Allemaal goed en wel. Maar na jaren comics te lezen in het engels, gaat dat nederlands tegensteken. En het neemt toch weer wat charme weg. Niet?
 3. avatar
   
  Penthouse-Pete

  Ik vind het slim bekeken van Standaard Uitgeverij. De nieuwe generatie die de superhelden leren kennen via de films krijgen nu de mogelijkheid om via de comics zich er meer in te verdiepen. Vooral voor de jongeren die nog niet of weinig Engels begrijpen of kunnen lezen, zijn hiermee geholpen. Als ze dan wat ouder zijn, ligt de weg open om meer specifiek de Engelstalige comics te kiezen. Er zijn ook mensen die gewoon graag comics in het Nederlands lezen. Ik verkies mijn comics in het Engels te lezen, maar ik steun dit initiatief zeer zeker en misschien pik ik wel een paar eerste nummers mee.
 4. avatar
   
  Waldojeffers

  Natuurlijk is dit een goed initiatief (nou, initiatief… het draait gewoon om extra winst voor Standaard Uitgeverij). Maar algemeen blijf ik bij mijn eerdere opmerking. Ik kan er echt totaal niet bij hoe men dacht dat Superior Spider-Man een goed instappunt is voor de fans die Spidey kennen van de films. Je komt in het midden van een lang verhaal binnen, je hebt een Spider-Man die niet Peter Parker is maar wel Doc Ock. Als je net van een Spider-Man film komt wil je toch die Peter Parker zien? En niet een villain die gebodyswitcht is met Peter Parker. Mag trouwens hopen dat dit alleszins wordt uitgelegd hoe dat gebeurd is. Maar zelfs dan mis je gewoon de laatste issues van de voorgaande Amazing Spider-Man run, waar je ziet hoe dat gebeurd is.
  Sorry, bij deze keuze kan ik echt totaal niet bij. Niet nieuwe-lezer vriendelijk. En je gaat ook nog een hele tijd spenderen aan een Spider-Man die geen Spider-Man is. Zonder enige aanloop…
  • avatar
    
   Penthouse-Pete

   Hier geef ik je volledig gelijk in, het is een vreemde keuze dat Superior wordt gekozen.
  • avatar
    
   Arno

   Standaard Uitgeverij heeft ons bevestigd dat de Nederlandstalige Superior Spider-Man zal beginnen vanaf “Dying Wish”, dus de laatste delen van The Amazing Spider-Man-run incl. de dubbel-sized 700. De bodyswitch zal wel worden uitgelegd dus. De Amerikaanse Superior Spider-Man #1 komt in de NL-versie dus pas rond issue 2 voorbij.
   • avatar
     
    Waldojeffers

    Ah, dank voor de informatie, Arno! :)
    Dat is beter. Het blijft nog ietwat midden van het lange verhaal, volgens Slott toch. Maar met de Dying Wish-arc ervoor heb je toch meer basis om Superior Spider-Man aan te vatten. Goed van SU dan.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.