Random Article


Herdruk van DC’s eerste Black Lightning comics in aantocht

 


0
Posted 27/07/2015 by

DC Comics en de rechten van comicbookmakers. Het is bij tijd en stond een hot item. Eén van de mensen die zich door de uitgever in het zak gezet voelde was schrijver Tony Isabella (Black Goliath). Hij bedacht het personage Black Lightning (Jefferson Pierce) – één van de eerste zwarte superhelden – en schreef zijn comic van 1977 tot 1978. De serie werd in 1978 stopgezet waarna het personage min of meer van de radar verdween.

black lightning july

Isabella dacht dat er meer in Black Lightning zat en wilde de rechten op het personage van DC Comics terugkopen. Hij kreeg van de bonzen bij DC Comics een njet. Ze zagen bovendien tekenaar Trevor von Eeden (Thriller) als co-schepper. Iets wat Isabella toch echt anders zag. Deze kwestie zou een belangrijke reden zijn voor DC om deze eerste serie niet meer te herdrukken. Isabelle zou hierover ruim drie decennia in onmin leven met DC. In de jaren negentig onderbrak hij dit conflict even om een Black Lightning-revival op poten te zetten, al zou deze van korte duur zijn. Het personage zou hierna slechts sporadisch opduiken in enkele comics van DC, waaronder Justice League of America, Final Crisis en Black Lightning: Year One.

Een aantal wakkere bloggers zagen dat er op Amazon een aankondiging stond van een Black Lightning-bundeling voor april 2016. Deze zou de eerste verhalen uit de jaren 70 verzamelen. Tony Isabella reageerde op zijn blog met het bericht dat hij inderdaad werd gebeld door DC’s wonderboy en Chief Creative Officer Geoff Johns met de mededeling dat de uitgever opnieuw plannen heeft met Black Lightning. En ze zouden het wel goed vinden indien het mogelijk was om de bezwaren bij hem weg te nemen. De schrijver was erg tevreden over het eerste gesprek en is erg nieuwsgierig naar de plannen van DC met Black Lightning. De gesprekken worden vervolgd.

Het ziet er naar uit dat DC heel fanatiek toewerkt naar een diverser universum en haar banden met misnoegde comicbookmakers tracht te vernieuwen. Zou Black Lightning bij het Milestone-universum worden gevoegd?

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.