Random Article


Review: Little Nemo – Return to Slumberland

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $21.99
 
Verzamelt: Little Nemo: Return to Slumberland #1-4
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het tekenwerk van Gabriel Rodriguez is prachtig.

Op zijn slechtst


Als volwassene haal je verder niets bijzonders uit het verhaal.


Brainfreeze tipt de uitgevers in Vlaanderen en Nederland. Met IDW’s Little Nemo: Return to Slumberland hebben ze een prima kinderstrip in handen…

0
Posted 26/07/2015 by

 
Full Article
 
 

Oh! I’m dreaming again.

Eric Shanower (Age of Bronze) en Gabriel Rodriguez (Locke & Key) wekken op verzoek van IDW de kleine Nemo weer tot leven in Little Nemo: Return to Slumberland. Deze titel is uiteraard gebaseerd op Winsor McCays klassieke Amerikaanse krantenstrip Little Nemo. Deze strip maakte in het begin van de twintigste eeuw een goede beurt bij het grote publiek. Deze verhaaltjes verliepen steevast op dezelfde manier. Een jongetje ging slapen, reisde naar dromenland en werd op een kritiek punt in het avontuur wakker door uit bed te vallen…

Dit nieuwe verhaal is uiteraard wat moderner van opzet. Er zijn een kleine honderd jaar voorbij gegaan, waarin de oorspronkelijke Nemo oud werd en stierf. De prinses van Slumberland heeft dus al enige tijd geen speelkameraadje meer en raakt lichtelijk depressief. Voor King Morpheus is dat een teken om zijn trouwste dienaren op pad te sturen om een nieuw kameraadje voor zijn oogappeltje te zoeken. Hun keuze valt op de jonge James Nemo. Maar wat ze in Slumberland nog niet zo goed bekeken hebben is dat er in honderd jaar tijd erg veel is veranderd. Zijn kinderen van nu nog wel geïnteresseerd in het oubollige Slumberland? En vindt deze nieuwe ‘Nemo’ de ondeugd Flip niet veel interessanter dan de prinses? Dat mag je als lezer zelf ontdekken…

Eind vorig jaar plaatsten we een recensie van de eerste issue. Nu het complete verhaal is gelezen wordt het tijd om deze review ietwat te herzien. Little Nemo: Return to Slumberland is echt geschreven voor kinderen. Er zitten nagenoeg geen dubbele lagen in. Als volwassene voel je jezelf toch ietwat tekort gedaan. Eric Shanower is echter wel een goede tekenaar. De in deze gebundelde editie gepubliceerde variant covers van zijn hand zijn daar een stille getuige van. Maar zijn verhaal spreekt niet tot de verbeelding. Het is te steriel. Het had allemaal wat lyrischer gemogen. Iemand die dat bijvoorbeeld heel goed deed was J.M. DeMatteis in zijn comic Abadazad.

Wat niet steriel is is het tekenwerk van Gabriel Rodriguez. De persoon die deze man heeft gescout voor IDW is zijn gewicht in goud waard. Want wat kan deze artiest toch veel. Zijn decors zijn magnifiek. Hij speelt desnoods met de kaders om het gewenste effect te bereiken voor het verhaal. En het hoofdstuk waarin hij een hommage brengt aan de kunstenaar Esscher is om je handen bij stuk te klappen. Zo mooi.

Het is spijtig dat je hier als volwassene vrij weinig uithaalt. Dan is de originele Little Nemo een pak interessanter. Toch zou een Vlaamse of Nederlandse uitgever er niet verkeerd aan doen om deze titel in een vertaling uit te brengen. Het zou een ideaal cadeau zijn om je kind warm te maken voor het beeldverhaal…

Little Nemo – Return to slumberland bij Archonia.com

Nemo 1 1Nemo 1 2

Nemo 1 3Nemo 1 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.