Random Article


Review: Batman – Gothic

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $24.99
 
Verzamelt: Batman: Legends of the Dark Knight #6-10
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het is een amusante detective.

Op zijn slechtst


Het oogt gedateerd.


DC Comics herdrukt één van Grant Morrisons vroegste Batman-verhalen…

0
Posted 25/07/2015 by

 
Full Article
 
 

I don’t believe in devils. The real truth is far more horrible.

DC Comics is diep in haar archieven gedoken en heeft met Batman: Gothic een ouwe klassieker van Grant Morrison (Batman Incorprated, Multiversity) opgepoetst en om kennis te laten maken met een nieuw publiek. Deze verhaallijn verscheen oorspronkelijk in 1990 als onderdeel van de lopende reeks Batman: Legends of the Dark Knight. Klaus Janson (Daredevil, The Dark Knight Returns) verzorgde het tekenwerk.

De onderwereld van Gotham City wordt gegeseld door een duister persoon genaamd Mr. Whisper. Hij laat op onverwachte momenten zijn gezicht zien en rekent genadeloos af met de ongure bewoners van Gotham City’s zelfkant. De belangrijkste slachtoffers hebben één ding gemeen. Ze hebben vele jaren geleden een moord gepleegd en het lijkt erop dat het vermeende lijk niet zo dood was als dat ze dachten. Het wordt ze dusdanig heet onder de voeten dat de hulp van Batman wordt ingeroepen.

Gotham’s duistere wreker heeft aanvankelijk niet zoveel op met de smeekbedes van het geboefte. Totdat blijkt dat Mr. Whisper een connectie heeft met Batman’s jeugd. Een piepjonge Bruce Wayne werd ooit door zijn vader op een kostschool geparkeerd, waar een bijzonder enge hoofdmeester rondliep met een brede voorliefde voor jongens. En dan moet Batman uiteindelijk toch in actie komen…

Klaus Janson is een gerespecteerde naam in de comicbookindustrie. Het is jammer dat zijn tekenwerk niet veel meer is dan een samenraapsel van de belangrijkste mensen die hij inkte in de jaren tachtig, zoals John Romita Jr. en Frank Miller. Zijn decors zijn bovendien bij tijd en wijlen erg slordig.

In de gallerij van Grant Morrisons werken voor DC mag je deze Batman: Gothic redelijk vooraan plaatsen. Het verhaal kwam net na het geslaagde ongeluk Arkham Asylum en je mag dit gerust Morrisons eerste echte Batman-comic noemen. Het is een detectiveverhaal waarbij Batman een mysterie mag kraken, Heel amusant om te lezen en sommige stukjes bezorgen je als lezer ook een naar gevoel. De herleeswaarde is echter nul. Het is een aardig tussendoortje, maar Morrison heeft betere comics gemaakt. Janson overigens ook.

Batman : Gothic bij Archonia.com

Batman - gothic 1Batman - gothic 2

Batman - gothic 3Batman - gothic 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.