Random Article


Secret Wars Battleworld Report Deel 10 – Star-Lord & Kitty Pryde, Old Man Logan, Punisher, Loki, Magneto en meer!

 


0
Posted 24/07/2015 by

Secret Wars (2015-) 002-046secretwars4De nieuwe Secret Wars, Marvel‘s mega-event door Jonathan Hickman en Esad Ribic, is volledig van start gegaan. Brainfreeze zal trouw elk nieuw deel van de hoofdreeks reviewen, maar een superheldenevenement als dit kent natuurlijk ook talrijke tie-ins en minireeksen. Deze zullen we wekelijks/tweewekelijks van kortere besprekingen voorzien. Hierdoor kan je als lezer makkelijk je weg vinden op Battleworld, een samenraapsel van tal van Marvel-realiteiten en alles wat nog overblijft van het ooit oneindige Marvel-multiversum, en kom je te weten welke reeksen de moeite zijn… en welke niet.

Alle series hier pikken in op het hoofdverhaal van Secret Wars na het einde van het Marvel-universum en de geboorte van Battleworld onder een goddelijke Doctor Doom. Sommige series leggen zelfs de bouwstenen voor het nieuwe Marvel-universum. De comics worden onderverdeeld in drie banners:

 • LAST DAYS, lopende Marvel-reeksen waarin de laatste momenten van bepaalde personages tijdens Secret Wars #1 uit de doeken worden gedaan.
 • BATTLEWORLD, Secret Wars-reeksen die lopende Marvel-series vervangen en de verschillende domeinen van Battleworld belichten.
 • WARZONES!, de belangrijkste reeksen waarin de bouwstenen van het nieuwe Marvel-universum worden gelegd en oude verhaallijnen van een nieuwe insteek worden voorzien.

In de voorbije maanden namen we al heel wat nieuwe reeksen en miniseries onder de loep in onze Secret Wars Battleworld Reports:

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 1

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 2

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 3

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 4

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 5

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 6

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 7

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 8

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 9

Secret Wars week tien levert één nieuwe reeks en wederom een hele hoop voortzettingen…

 

STAR-LORD & KITTY PRYDE #1

 • swstarlordkitty1Schrijver: Sam Humphries
 • Artiest: Alti Firmansyah
 • Banner: Battleworld
 • Domein: Manhattan

Star-Lord is één van de weinige Marvel-helden die de vernietiging van het universum overleefd heeft. Op Battleworld heeft hij nu een nieuw bestaan gevonden, als “Steve Rogers” – charmezanger in een exclusieve club in Manhattan met als uitbater een wel zeer eigenzinnige versie van Drax The Destroyer. Zijn verloofde, Kitty Pryde, is niet meer. Maar dan duikt er plots een andere versie van Kitty op in de club. Deze komt uit de Age of Apocalypse en is niet hetzelfde meisje waar Star-Lord verliefd op werd, al maakt hem dat duidelijk niet veel uit…

Deze Battleworld-reeks is zo ongeveer de enige met een personage uit het oude Marvel-universum. Zeer belangrijk lijkt het echter niet te worden en de reeks neemt zichzelf ook niet al te serieus. Toch heeft het enorm veel potentieel om een leuk Battleworld-avontuur te worden met twee interessante hoofdpersonages… 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

E IS FOR EXTINCTION #2

 • sweisforextinction2Schrijver: Chris Burnham
 • Artiest: Ramon Villalobos
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Mutopia

In E is for Extinction keren we terug naar de New X-Men-periode onder Grant Morrison begin 21ste eeuw. Heel wat elementen uit deze run worden in de nieuwe Secret Wars-reeks op een hoopje gesmeten. Er is een conflict tussen Cyclops, Wolverine en Emma Frost en Magneto’s nieuwe rekruten, een Phoenix Egg duikt op, er is wat mad science met Beast en natuurlijk is Quentin Quire ook niet ver weg. Oude wijn in nieuwe zakken, maar Grant Morrison deed dit toch veel beter dan wat Burnham en Villalobos er hier van bakken… 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

FUTURE IMPERFECT #3

 • swfutureimperfect3Schrijver: Peter David
 • Artiest: Greg Land
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Dystopia

Ruby Summers en co ondernemen een poging om rebellenleider Thunderbolt Ross/The Thing uit de klauwen van de Maestro Hulk te bevrijden, met lichtjes onverwachte gevolgen… De twist is goed en brengt de miniserie wat meer op gang. Minpunt is echter nog steeds dat het door Greg Land getekend wordt…2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

MARVEL ZOMBIES #2

 • swmarvelzombies2Schrijver: Si Spurrier
 • Artiest: Kev Walker
 • Banner: Battleworld
 • Domein: The Deadlands

Elsa Bloodstone, dochter van één van de grootste monsterjagers aller tijden, bewaakt mee The Shield, maar komt na een gevecht kilometers ver in deze hel terecht. Samen met een mysterieus kind met geheugenverlies dient ze terug in de beschaafde wereld te geraken. Het probleem is natuurlijk dat ze hiervoor hordes zombieversies van gekende Marvel-helden moet overbruggen. In dit tweede deel spenderen we wat meer tijd in het verleden van Elsa en duikt er een leuke gastster op tegen het einde toe. De serie blijft echter vrij cliché en zal je niet kunnen bekoren wanneer je geen affiniteit hebt voor Elsa.Het is echter wel één van de beter getekende reeksen van het event…2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

OLD MAN LOGAN #3

 • swoldmanlogan3Schrijver: Brian Michael Bendis
 • Artiest: Andrea Sorrentino
 • Banner: Warzones!
 • Domein: The Wasteland

Old Man Logan komt van zijn thuisdomein in The Wasteland terecht in de Age of Apocalypse en Technopolis uit Armor Wars. Lots of clawing and hacking ensues. Leuke issue, maar het blijft afwachten waar Bendis precies met zijn verhaal naartoe wil. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

WEIRDWORLD #2

 • swweirdworld2Schrijver: Jason Aaron
 • Artiest: Mike Del Mundo
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Weirdworld

In het tweede deel van Weirdworld geraakt de barbaarse krijger Arkon verstrikt in het onderzeese koninkrijk van de apen, maar krijgt hij hulp van de kristallen krijger Warbow (bekend uit Marvel’s obscure The Saga of Crystar, Crystal Warrior-serie). Er zit al wat meer structuur in dan in het eerste deel, maar de reeks blijft enkel voor de fans van sword & sorcery… 2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

LOKI: AGENT OF ASGARD #16

 • swloki16Schrijver: Al Ewing
 • Artiest: Lee Garbett
 • Banner: Last Days
 • Domein: Oude Marvel 616-universum

Aan de (voorlopig) laatste Ragnarok komt een eind wanneer Loki King Loki confronteert en ook Hela, meesteres van de Hel, komt opdraven… Loki: Agent of Asgard levert waarschijnlijk wel de betere en meer onvoorspelbare Last Days tie-in, maar toch wordt het stilaan tijd dat er een einde aan komt… 2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

MAGNETO #20

 • swmagneto20Schrijver: Cullen Bunn
 • Artiest: Paul Davidson
 • Banner: Last Days
 • Domein: Oude Marvel 616-universum

Magneto probeert nog steeds de wereld van het oude Marvel-universum samen te houden en zijn dochter Polaris speelt hier een belangrijke rol in. Een degelijke issue, maar nogal overbodig vermits we toch al van in het begin van het event weten dat de meester van het magnetisme hier niet in zal slagen.. 2/5 Dooms.

doom-funkodoom-funko

 

PUNISHER #20

 • swpunisher20Schrijver: Nathan Edmondson
 • Artiest: Mitch Gerads
 • Banner: Last Days
 • Domein: Oude Marvel 616-universum

The Punisher doodt wat terroristen, terwijl het einde van de wereld nadert. Frank Castle kreeg al een waardige send-off in Secret Wars #1. Deze tweedelige Last Days tie-in was volledig overbodig en eindigt de nieuwste Punisher-reeks maar in mineur… 1/5 Dooms.

doom-funko

 

Secret Wars bij Archonia.com

 

Lees hier onze reviews van de hoofdreeks:

SECRET WARS #1

SECRET WARS #2

SECRET WARS #3

SECRET WARS #4

Volgende week zijn we er weer met o.a. X-Men ’92, Black Widow, Deadpool, 1602 Witch Hunter Angela en Thors!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.