Random Article


Europecomics komt deze herfst online

 

0
Posted 24/07/2015 by

In mei schreven we over de verregaande plannen van een aantal Europese uitgevers om de Europese strip op grotere schaal in Amerika op de kaart te zetten. Het Amerikaanse publiek staat tegenwoordig meer open voor andere comics dan alleen superhelden en natuurlijk telt de band met Hollywood ook mee. Tijdens een conferentie in New York werden de vermoedens van de Europeanen bevestigd en werden er voornemens gemaakt om al deze plannen ook te gaan uitvoeren.

Met behulp van enkele subsidies van de Europese Unie zal een consortium van 13 uitgevers vanaf de herfst een begin maken met het marketen van de Europese strip in de VS. Ze hebben een digitaal portaal opgezet getiteld europecomics.com dat zal dienen als marketingvehikel. Inmiddels staat er zelfs al wat  content op de site.

De titels zullen op papier maar ook digitaal via het Izneo-platform worden verspreid. Mensen die graag Franstalige strips lezen zullen dit platform misschien al kennen. Het is een initatief van negen prominente uitgevers dat speciaal is opgericht om digitale strips te verspreiden.

De volgende uitgevers werken mee aan Europecomics:

  • België : Le Lombard, Dupuis, Ballon Media
  • Frankrijk: Dargaud
  • Polen: Timof
  • Spanje: Dibbuks
  • Italië: BAO, Tunue
  • VK: Cinebook
  • Servië: Darkwood

Het Turkse agentschap Akan Ajans verdient nog even een speciale vermelding omdat het hier niet gaat om een uitgeverij maar om een partij die de Franco-Belgische titels doorgaans vermarkt in Turkije. Hetzelfde geld voor het Franse bedrijf Ellispanime dat vooral deelneemt om veel van de titels te bewerken tot tekenfilms.

We horen ongetwijfeld meer  in de herfst…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.