Random Article


Brainfreeze’s Gids tot het Nieuwe DC Comics (Extra) – Cyborg en Justice League United

 


0
Posted 22/07/2015 by

DC’s Convergence event zit erop, de New 52-noemer wordt niet langer gebruikt en een nieuwe mini-relaunch en rebranding dienen zich aan. In juni 2015 lanceert DC Comics 24 nieuwe reeksen, terwijl 25 oudere series een nieuwe look en instappunt krijgen. Net zoals Brainfreeze enkele jaren geleden elke nieuwe nummer #1 van de vorige DC Comics New 52-herlancering van een review voorzag, doen we nu hetzelfde voor het DCYou/Divergence-initiatief in jouw gids tot het nieuwe DC-universum.

In juni hebben we alle nieuwe en terugkerende reeksen van DC You besproken, vandaag volgen de twee achterblijvers van juli.

GIDS TOT HET NIEUWE DC COMICS WEEK 1

GIDS TOT HET NIEUWE DC COMICS WEEK 2

GIDS TOT HET NIEUWE DC COMICS WEEK 3

GIDS TOT HET NIEUWE DC COMICS WEEK 4

 

CYBORG #1

  • cyborg1Schrijver: David F. Walker
  • Artiesten: Ivan Reis, Joe Prado
  • Prijs: $2.99

“You are not a piece of machinery Victor!”

Victor Stone aka Cyborg, de voormalige New Teen Titan en in de New 52 een mede-oprichter van de Justice League, krijgt eindelijk zijn eigen soloreeks. In Cyborg #1 krijgen we een mooie (her)introductie tot het personage voorgeschoteld. Na een (letterlijk) fataal gevecht en alweer een upgrade, bevindt Vic zich in het labo van zijn vader, S.T.A.R. Labs-wetenschapper Silas Stone. De nogal troebele relatie tussen vader en zoon wordt mooi naar voren gebracht, terwijl er in melkwegstelsel ver, ver weg een nieuwe dreiging wordt voorgesteld.

Allemaal nogal volgens het boekje, maar desalniettemin een fantastisch instappunt en mooi afgewerkte tekeningen van Ivan Reis en Joe Prado. Dit is één van de betere debuten van het hele DC You-gegeven. 3.5/5 Bat-Mites.

batmitefullbatmitefullbatmitefullbatmitehalf

 

JUSTICE LEAGUE UNITED #11

  • jlu11Schrijver: Jeff Parker
  • Artiest: Travel Foreman
  • Prijs: $3.99

“The powerful are not accustomed to changing their plans”

Alanna Strange, Stargirl, Equinox, Animal Man en een ondertussen in Zeta Space vertoevende Adam Strange rekruteren een nieuw, vrij onconventioneel team metahumans om een nakende grote dreiging af te wenden. Tot hun rangen behoren o.a. Etrigan de Demon, Poison Ivy, Mera en Swamp Thing. In dit eerste deel van de nieuwe verhaallijn van Justice League United zien we louter hoe de helden verzameld worden. Alles blijft nog vrij mysterieus, zeker dankzij de dromerige, wazige tekeningen van Travel Foreman (Animal Man).

Voorlopig heeft de nieuwe richting voor Justice League United een “enkel voor de fans”-gevoel. Voor de tekeningen (en de personages) moet je gewoonweg zijn of je beleeft hier weinig lol aan. Ben je echter niet zo opgezet met de allergrootste DC-helden in de twee andere Justice League-reeksen en zie je liever minder bekende personages grote dreigingen afwenden, dan is JLU de serie voor jou. 2.5/5 Bat-Mites.

batmitefullbatmitefullbatmitehalf

 

Cyborg #1 bij archonia.com

JLU #11 bij archonia.com

Tot zover onze gids tot het nieuwe DC You. Een volledig overzicht van alle reviews vind je hier.

dcyou

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.