Random Article


Review: Mercury Heat #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het tekenwerk is naar Avatar Press-maatstaven erg goed.

Op zijn slechtst


De sci-fi setting van deze comic leidt alleen maar af.


Een mijnschip in de buurt van Mercurius is het toneel van een moord. Aan de agente van dienst de nobele, maar zware taak om dit op te lossen in Mercury Heat, de nieuwe van Kieron Gillen voor Avatar Press…

1
Posted 17/07/2015 by

 
Full Article
 
 

She is import meat. She won’t understand Mercuri.

Bij het openslaan van deze Mercury Heat van Avatar Press gaan de gedachten automatisch naar The Fuse. Beide comics hebben gemeen dat het stiekem politieverhalen zijn aan boord van een schip. De setting van Mercury Heat is wat aardser. Het speelt zich af op een mijnschip dat zich bevindt in de buurt van Mercurius. Om precies te zijn dat ene stuk waar het qua temperatuur is uit te houden. Al moet je wel weg zijn wanneer de zon opkomt…

Kieron Gillen (Phonogram, Iron Man) en Omar Francia (Arrow, God is Dead) vertellen het verhaal van Luiza Bora. Deze jonge vrouw scheept zich in aan boord van het Battery 5-mijnschip waar ze de kost probeert te verdienen als agente. En ze krijgt zowaar een klus. Er is een ongeluk gebeurd waarbij iemand levend is verbrand. Er lijkt niets aan de hand te zijn totdat de temperatuur omhoog gaat en de deuren niet meer open kunnen. Was hier sprake van moord?

Wat is dat toch met Britten en misdaadfictie?  Om de een of andere reden vinden ze dat helemaal de shit. Nu zijn we niet vies van een goede thriller, maar deze comic is dat niet. Deze comic weet ook niet zo goed wat het wil zijn en dat mag Gillen zich aanrekenen. Wanneer je de kern van Mercury Heat bekijkt dan is het een verhaal van een vrouw die zich moet bewijzen in een mannenwereld. Dat deze mannenwereld zich bevindt aan boord van een ruimteschip in de buurt van Mercurius leidt alleen erg af. De setting voor de moord is een gimmick.

Waarom maakte Gillen hier niet gewoon een aards verhaal van? In een herkenbare stedelijke setting zou de dubbele strijd die Luiza moet voeren voor erkenning en het oplossen van haar zaak overtuigen. Nu doet het dat niet. Tweede probleem is dat deze eerste issue teveel vervalt in technisch gereutel over de wereld van het mijnschip. Het voegt vooralsnog niets toe aan de beleving van het verhaal.

Het tekenwerk van Omar Francia zou je wel een positieve bijdrage aan dit verhaal mogen noemen. Zijn personages zijn opvallend goed getekend. Heel menselijk met normale proporties. Sommige stukken zouden wat beter gerenderd mogen worden door de tekenaar. Wat meer details zouden deze platen net even iets beter maken. Het is een aardige poging om een misdaadverhaal te schrijven. Wanneer je een liefhebber bent dan is het zeker het proberen waard. De enige voorwaarde is dat je mee moet kunnen gaan in de scioencefictionsetting van dit verhaal.

Mercury Heat #1 bij Archonia.com

Mercury-Heat-001-1Mercury-Heat-001-2

Mercury-Heat-001-3Mercury-Heat-001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     
    Waldojeffers

    Leuk! Had eigenlijk geen review van deze comic verwacht moet ik toegeven. Ik snap het algehele gevoel hier wel moet ik zeggen. Zelf was ik wel tevreden hoewel ik met gevoel zat dat het verhaal iets te kort was, er gebeurde nog net te weinig. Je wordt in een nieuwe wereld gesmeten waarover je weinig weet en tegelijk wat actie nodig… Ofwel was de comic gewoon tekort, of gaan de volgende issues het verhaal beter uitwerken. Ik blijf voorlopig wel lezen maar ik moet eerlijk toegeven dat ik niet zeker ben of ik deze comic een kans had gegeven of was blijven lezen als het niet van Gillen was.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.