Random Article


Chris Roberson en Paolo Rivera vervoegen het Mignolaverse, John Arcudi vertrekt

 


0
Posted 09/07/2015 by

Hellboy-Rivera2Het is ondertussen 13 jaar geleden dat het Bureau for Paranormal Research and Defense een spin-off titel van Hellboy werd bij Dark Horse, eerst als een resem miniseries, alvorens schepper Mike Mignola samen met John Arcudi de lopende B.P.R.D.-reeks uit de grond stampte. De focus van het wereldveranderede verhaal in wat fans liefdevol het Mignolaverse noemen, was van een bereik dat weinig andere comics kennen. Het belang van B.P.R.D. oversteeg al snel dat van Hellboy zelf, die meer in zijn eigen verhaal vertoefde en eerder de rol van spin-off aannam, los van de apocalyptische gevolgen in wat verhaaltechnisch duidelijk de hoofdtitel geworden was.

Hellboy verscheen tijdens WOII in onze realiteit, opgeroepen door een combinatie van technologie en magie, in een poging oude goden op te roepen en een overwinning te boeken op de geallieerden (er waren duisterdere motieven, bear with us, voor de eenvoud). Dat viel goed tegen, want Hellboy was allereerst best goedaardig en viel bovendien in handen van de Amerikanen. Sindsdien lost hij bizarre en bovennatuurlijke zaken op voor het Bureau, met kleurrijke personages zoals Liz met haar vuurkrachten, Abe Sapien de visman, Johann Kraus de geest in een kostuum of Roger de golem. Vechten tegen bizarre onaardse monsters, de pret kan niet op. In meer recente tijden gaat de wereld steeds verder naar de hel. B.P.R.D. kreeg echt niet zomaar de ondertitel Hell on Earth. En Hellboy zelf is in de hel terechtgekomen.

Dan nu eerst het slechte nieuws, Dark Horse kondigde aan dat op het einde van de Hell on Eartharc, dewelke in totaal een kleine 50 nummers zal lopen, John Arcudi B.P.R.D. voor bekeken houdt. Hij heeft het zelf over de “schrik om uitverteld te geraken” en daarom verkoos hij die wereld vaarwel te zeggen. Na zoveel jaar een duidelijke stempel op dit universum te hebben gedrukt en zo intens te hebben meegewerkt aan de innovatieve richting die deze wereld heeft genomen, zal het wennen zijn aan de opvolger.

bprd

Langs de andere kant, de schrijvers en tekenaars die Mike Mignola en zijn redacteur Scott Allie  tot nu toe uitkozen waren nooit de minste: Joshua Dysart, Christopher Golden, Max en Sebastian Fiumara, Guy Davis, Tyler Crook, James Harren… om maar een paar namen te noemen. Daar komen nu twee aardige kleppers bij, in eerste instantie voor de ‘prequel’/back in time-titel Hellboy and the B.P.R.D. dat voor de volgende miniserie door Chris Roberson zal (mee)geschreven worden. Mignola heeft altijd een co-schrijver credit op ongeveer alle titels, maar gaf zelf al toe dat hij zelden meer moet doen dan heel kleine details aanpassen. Roberson is de oprichter van online-uitgever Monkeybrain Comics en schreef o.a. Fables, Superman en iZombie. Tekenaar van dienst is Paolo Rivera, de meester-artiest ook al Daredevil en heel recent The Valiant voor zijn rekening nam. De verwachting is (ook al werd dat nog niet bevestigd, gezien Arcudi nog een jaar voor de boeg heeft) dat Roberson ook de hoofdtitel B.P.R.D. zal overnemen.

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.