Random Article


Review: Star Trek/Green Lantern – The Spectrum War #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Intrigerende opzet. Leuke personages.

Op zijn slechtst


Nog maar weinig actie.


Twee van de beste sci-fi space opera’s aller tijden, eindelijk in één verhaal! Lees hier onze review van het eerste deel van Star Trek/Green Lantern: The Spectrum War…

0
Posted 08/07/2015 by

 
Full Article
 
 

De crossovergekte houdt maar niet op in de comics rond Gene Roddenberry’s Star Trek. Nu de cross-over met Planet of the Apes is afgerond, vindt uitgever IDW Publishing het al tijd worden voor een nieuwe. Star Trek/Green Lantern: The Spectrum War ziet de originele crew van de USS Enterprise (in hun recente filmversies uit Star Trek en Star Trek Into Darkness) het intergalactische Green Lantern-politiekorps van DC Comics ontmoeten.

startrekglThe Spectrum War is niet de eerste keer dat de bemanning van de Enterprise een bende superhelden tegenkomt (dat gebeurde eerder al met Marvel’s X-Men en DC’s Legion of Super-Heroes), maar een cross-over met Green Lantern lijkt wederom enorm logisch. Zeker wanneer je bedenkt dat acteur Chris Pine, dewelke Enterprise-kapitein Kirk speelt in de Star Trek-films, ook een grote kanshebber is voor de rol van Green Lantern Hal Jordan in de opkomende DC Comics-verfilmingen. De arrogante Hal Jordan tegenover de al even arrogante Kirk, dat moet vonken geven!

Dit eerste deel van de zesdelige minireeks gaat volgens het boekje. De bemanning van de Enterprise ontdekt een onbekende planeet en gaat op onderzoek uit. Ze vinden het lijk van Ganthet, één van de Guardians of the Universe, en enkele power rings. Het duurt niet lang vooraleer de Klingons zich komen moeien, de ringen ontwaken en een personage uit het Star Trek-universum “kiezen”. De komst van de eerste Green Lantern in dit alles, Hal Jordan, laat echter op zich wachten tot de laatste pagina…

Gelijkaardig aan hoe de eerdere Star Trek/Planet of the Apes cross-over werd opgesteld, bieden schrijver Mike Johnson en tekenaar Angel Hernandez louter een opzet voor wat komen zal. Veel gebeurt er dus nog niet, maar alle spelers worden voorgesteld en in de juiste positie gebracht voor wat knallende actie in de volgende delen. Hernandez slaagt er ook in om de Star Trek-personages grotendeels op hun acteurs uit de films te doen gelijken. Zoiets is zelden makkelijk in comics als deze.

Al bij al een geslaagde eerste issue en een zeer intrigerende opzet. The Spectrum War is zeker eentje om in het oog te blijven houden voor fans van beide franchises en goeie sci-fi space opera in het algemeen.

Star Trek/Green Lantern #1 bij Archonia.com

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.