Random Article


Review: We Stand on Guard #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Goed tekenwerk en een interessant concept.

Op zijn slechtst


De referenties zijn te Amerikaans.


De nieuwste comic van Brian K. Vaughan laat zien wat er gebeurt wanneer de Verenigde Staten Canada binnenvallen. In We Stand on Guard volgen we de laatste verzetsgroep van Canadezen die hier niet op zitten te wachten…

0
Posted 02/07/2015 by

 
Full Article
 
 

Whatever happens…You never…leave her side.

We Stand on Guard begint heel ingetogen. Een Canadees gezin zit in het jaar 2112 voor de tv te kijken naar een brandend Witte Huis. Er wordt druk gespeculeerd over de mogelijke daders van de aanslag. Het is waarschijnlijk een van de nieuwe terroristengroepjes uit Noord-Afrika. Tommy, de zoon des huizes, heeft een andere lezing. Wat als wij het nu eens waren? We deden het al eens eerder, toch? Een clevere verwijzing naar de oorlog van 1812 waarin de Britse koloniale troepen vanuit Canada Amerika binnenvielen en een groot deel van Washington in de as legde. Het lijkt een vergezocht scenario, maar dan valt er een raket binnen en blijkt dat de Amerikanen bezig zijn met de invasie van Canada.

Twaalf jaar later vinden we dochterlief Amber terug in de wouden van Canada waar ze een robbertje knokt met een Amerikaanse machine. Dan maakt ze contact met de laatst overgebleven verzetsgroep in Canada en blijf je als lezer met een vraag zitten. Wat drijft Amber?

Deze nieuwe Image-reeks wordt geschreven door Brian K. Vaughan (Y: The Last Man, Ex Machina). En dat is toch iemand die je rustig de beste Amerikaanse comicbookschrijver van de laatste 30 jaar mag noemen. Hij vond zichzelf op een indrukwekkende manier opnieuw uit met Saga (een van de meest besproken titels op deze website) en voegt nu een volgende titel toe aan zijn indrukwekkend bosje creator-owned titels. Het idee van een Amerikaanse invasie van Canada lijkt een mooi fundament voor een satire, maar Vaughan weet hier een serieuze comic van te maken. Het concept is leidend en de personages komen vooralsnog op de tweede plek.

Het tweede dat opvalt is het werk van Steve Skroce (Doc Frankenstein, X-Man). Zijn werk ontwikkelt zich nog steeds. Hij begon in de jaren 90 als een Joe Madureira-kloon, maar zijn huidige stijl doet zeer Europees aan. Iets wat waarschijnlijk komt door zijn intensieve samenwerking met Geoff Darrow (Shaolin Cowboy, Hard Boiled) aan al de talloze storyboards die de heren hebben gemaakt voor films als Cloud Atlas en The Matrix. Het oogt heel prettig.

We Stand on Guard begint niet zo sterk als Saga. En waarschijnlijk zijn veel van de referenties te Amerikaans voor een Europees publiek. Maar deze eerste issue was verder best vermakelijk.

We stand on guard #1 bij Archonia.com

We Stand On Guard 001-1We Stand On Guard 001-2

We Stand On Guard 001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.