Random Article


Review: Secret Wars #4

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De actie komt erin en het hoge tempo van het voorgaande deel wordt doorgedreven. Doom is bad-ass.

Op zijn slechtst


Het begint wat voorspelbaar te worden.


In Secret Wars #4 komt het tot een belangrijk conflict tussen oud en nieuw op Battleworld. Doom komt zich persoonlijk moeien en toont waarom hij de grootste Marvel-villain aller tijden is…

0
Posted 01/07/2015 by

 
Full Article
 
 

I am god

SCWARS2015004-DC51-c1d5e-675x1024Zowel het Marvel-universum als het Ultimate Marvel-universum zijn tot hun einde gekomen in de nieuwe Secret Wars, de achtdelige eventreeks door Jonathan Hickman (Avengers, Fantastic Four) en Esad Ribic (Thor: God of Thunder) dewelke het grootste Marvel-evenement ooit belooft te worden. In Secret Wars #2 werden we voorgesteld tot de nieuwe Battleworld, een planeet onder een goddelijke Doctor Doom waar tal van verschillende versies van Marvel-personages in aparte domeinen leven. Secret Wars #3  focuste zich meer op de overlevenden van de vorige Marvel-universa.

In deze Secret Wars #4 komt het tot een eerste groot conflict tussen oud en nieuw. Terwijl het Cabal, bestaande uit o.a. Thanos, Namor, Ultimate Reed Richards (The Maker) en Maximus, het uitvecht met de Thors, mengen Sheriff Strange en co zich. Strange stond samen met de goddelijke Doom aan de wieg van deze Battleworld, maar wenst toch zijn vrienden uit de vorige wereld te helpen. De terugkeer van de enige échte Reed Richards zorgt er natuurlijk voor dat Doom zich persoonlijk komt moeien en aan iedereen laat zien wie de baas is op de planeet…

Jonathan Hickman levert stevige karakterisaties voor Reed Richards en vooral Doom, die ondanks zijn goddelijke krachten nog steeds zijn aartsvijand niet durft te onderschatten. De door de Phoenix bezeten Cyclops trekt in dit deel dan weer aan het kortste eind, maar gelukkig loopt er nog wel een versie van de mutantenleider rond in Ultimate End. Er sneuvelt inderdaad wat volk in deze confrontatie, maar vermits Battleworld bestaat uit zoveel verschillende versies van zo veel personages, betekent zo’n sterfgeval eigenlijk niet veel meer. Zeker niet nu we al enigszins weten wat er na Secret Wars aankomt. Tekenaar Esad Ribic geeft daarentegen de actie weer bloedmooi weer.

 

Secret Wars #3 bracht het event al in een stroomversnelling en deze Secret Wars #4 moet daar niet voor onderdoen. Doom toont wederom waarom hij de grootste en belangrijkste Marvel-villain aller tijden is en sluit de eerste helft van het mega-event op spectaculaire wijze af.

SCWARS2015004-int2-5-c3458-675x1024SCWARS2015004-int2-6-97356-675x1024

Secret Wars #4 bij Archonia.com

Secret Wars (2015-) 002-046

Krijg je niet genoeg van Marvel’s Secret Wars?

Check dan ook ons Secret Wars Battleworld Report, waar we alle miniseries en nieuwe reeksen rond het Marvel-event bespreken.

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 1

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 2

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 3

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 4

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 5

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 6

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.