Random Article


All-New Marvel: Spider-Man wordt zo’n beetje Marvel’s nieuwe Iron Man

 


2
Posted 30/06/2015 by

Nu alle titels van All-New Marvel – de grote relaunch van de uitgeverij post-Secret Wars – vrijgegeven zijn, wordt er wat dieper ingegaan op de nieuwe reeksen. We weten al dat heel wat bekende Marvel-personages vervangen worden en/of een geheel nieuwe richting uitgaan. Zo neemt X-23 de mantel van Wolverine over, komt er een nieuwe Hulk, blijft Jane Foster aan als de nieuwe Thor en is Sam Wilson/Falcon nog steeds de nieuwe Captain America. Toch lijkt niemand minder dan Spider-Man – Marvel’s grootste superheld – één van de allergrootste make-overs te krijgen.

marvelamazingspidey

Het leven van Peter Parker zal er helemaal anders uitzien na Secret Wars. De nieuwe Amazing Spider-Man #1 door Dan Slott en Giuseppe Camuncoli heeft als tagline “Your friendly neighborhood just got bigger.” en dat mogen we zeer letterlijk nemen. Na de eerdere “Big Time”-verhaallijn, gaat het Peter Parker in All-New Marvel opnieuw steevast voor de wind, maar deze keer nog grootser. Peter is sinds enige tijd de eigenaar van het technologiebedrijf Parker Industries. Na Secret Wars heeft hij Parker Industries dankzij zijn uitvindingen inmiddels tot één van de grootste bedrijven ter wereld kunnen uitbouwen (nu ja, Doctor Octopus hielp ook wel een beetje, lang verhaal).

Spidey gaat dus van een everyman superhero en een kerel die voor het ongeluk geboren leek te zijn naar een globetrotter, uitvinder, miljardair en technologie-icoon. Peter Parker is nu een enorm bekende naam. Spider-Man wordt dan weer aanzien als Peter Parker’s bodyguard. Ook Spider-Man is een merknaam geworden en is – een beetje zoals in de echte wereld – overal te zien op tal van officiële merchandise. Dat is dus eigenlijk exact hetzelfde verhaal als dat van miljardair Tony Stark/Iron Man. De gouden Avenger deed zich namelijk ook gedurende het merendeel van zijn bestaan voor als zijn eigen bodyguard (hij maakte zijn identiteit pas enkele jaren geleden publiekelijk bekend).

Een beetje poetic justice misschien? Iron Man neemt immers in de promotie van All-New Marvel de plaats van Spider-Man in als Marvel’s meest prominente superheld. Dat Peter Parker een soort nieuwe Tony Stark wordt, valt dan enigszins te begrijpen.

SPIDER-MANnewdesign-mtv-1435670830

Het nieuwe pak van Spider-Man is tevens een hoogtechnologisch harnas (in een design van Alex Ross) en alsof dat nog niet genoeg was, maakt hij opnieuw gebruik van een splinternieuwe Spider-Mobile. De Spider-Mobile is zo’n artefact uit de Spider-Man-verhalen van de jaren 70 dat we liever vergeten zouden zien worden (geef toe, Peter Parker is Batman niet, verder had hij toen ook nog geen rijbewijs en vanwege zijn webslingerende bestaan was het niet echt nodig om een auto te hebben). Maar nu is het ding terug in een splinternieuwe design.

SMobile-FINAL_Colorv2-mtv-1435670835

Het zal ons benieuwen hoe lang deze nieuwe richting zal duren, zeker wanneer er een filmreboot aan zit te komen waarin Peter Parker terug een middelbare schoolstudent is zoals vanouds.

Vermits Peter Parker de wereld zal rondreizen en zal rondslingeren tussen zijn Parker Industries-vestigingen in o.a. New York, Shangai, San Francisco en Londen, kunnen de liefhebbers van meer klassieke Spidey-actie terecht bij de gewone Spider-Man-serie met de tiener Miles Morales in de hoofdrol. De voormalige Ultimate Spider-Man zal nu te maken krijgen met enkele klassieke Spider-Man-villains, alsook met de typische alledaagse problemen waar Peter Parker ooit zo bekend voor stond.

Zowel Amazing Spider-Man #1 als Spider-Man #1 verschijnen in oktober als deel van All-New Marvel.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


 1. avatar
   
  Mirko di Wallenberg

  Bloedarmoede in comic land! Zucht!
 2. avatar
   
  Waldojeffers

  Hmm… heeft iemand Dan Slott vastgelijmd aan de Spidey-stoel? Heeft hij iets waarmee hij de editos blackmailt ofzo? Bedoel maar, hoe lang zit die al op Spider-Man? Hij is degelijk hoor maar wat mij betreft is het toch écht tijd voor een nieuwe schrijver en nieuwe wind voor Peter Parker.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.