Random Article


Marvel strikt Agent Carter showrunners voor Captain Marvel en gaat door met Spider-Gwen

 

0
Posted 24/06/2015 by

Het is Marvel menens met de diversifiëring van haar titels. Na de All-New Marvel-(zachte)herstart deze herfst keren twee van Marvel’s prominente supervrouwen terug in hun eigen nieuwe comicbookreeksen.

captainmarvel1

Fans van Captain Marvel pinkten de voorbije week een traantje weg omdat schrijfster Kelly Sue DeConnick besloot om na bijna drie jaar afscheid te nemen van de titel. Ze was de drijvende kracht achter de transformatie van Carol Danvers van Ms. Marvel naar de nieuwste incarnatie van Captain Marvel. Carol kreeg deze keer een degelijk kostuum en moest vooral opvallen door haar acties, niet haar verhullende pak. Dat lukte wonderwel en mede door het actieve campagne voeren van de schrijfster groeide Cap uit tot het symbool van een nieuw Marvel dat meer ruimte geeft aan vrouwen en minderheden. Ook is er dankzij deze reeks een film gepland in het Marvel Cinematic Universe.

Haar vertrek leek het einde van een tijdperk in te luiden. Maar haar opvolging is in goede handen. Want Tara Butters en Michele Fazekas zullen de schrijfpen van Kelly Sue overnemen. Beide dames schreven tot genoegen van iedereen een aanzienlijk deel van het eerste seizoen van de Marvel tv-serie Agent Carter. Beide dames kijken er naar uit om verhalen te vertellen zonder dat ze rekening moeten houden met een budget.

captainmarvelcostume

Captain Marvel wordt in de nieuwe reeks, na periodes bij zowel de Avengers als de Guardians of the Galaxy, de eerste lijn der verdediging van de Aarde. Ze gaat hiermee dus de rol van de organisatie S.W.O.R.D. overnemen, dewelke niet langer zal bestaan in het nieuwe Marvel-universum. Zo kunnen de makers zowel de ruimte ingaan met Carol als gegronde verhalen op Aarde vertellen.

spidergwen1

In de herfst keert ook een andere titel weer terug. Tot verbazing van iedereen bleek het publiek open te staan voor een titel met de exotische naam Spider-Gwen.In een alternatief universum is Gwen Stacy uitgegroeid tot de draagster van de spinnenkrachten. Het leek op een gimmick dat vooral leuk leesvoer op zou leveren voor het Spider-Verse-event maar Spider-Gwen bleek potentieel te hebben om meer te zijn dat dat. Haar eerste serie sloeg aan en ze keert dan ook weer terug in de herfst onder de vlag van All-New Marvel.

Het creatieve team van Jason Latour en Robbi Rodriguez brachten haar avonturen naar het papier en mogen Gwen ook nu weer onder hun hoede nemen. De nieuwe Spider-Gwen-reeks zal zich nog steeds in een alternatief universum afspelen waar Peter Parker niet meer bestaat. Al sluiten de makers niet uit dat Gwen weleens af en toe het gewone Marvel-universum komt bezoeken.

Beide comics verschijnen met een nieuwe nummer 1 in de herfst.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.