Random Article


Review: Starve #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Meer werk van Danijel Zezelj is altijd fijn.

Op zijn slechtst


Het verhaal is inmiddels een allegaartje van Brian Woods pet peeves.


Starve begon als een bescheiden kookprogramma, maar is inmiddels uitgegroeid tot een monster van een show. We nemen de nieuwe van Brian Wood onder handen…

0
Posted 11/06/2015 by

 
Full Article
 
 

Mr. Cruikshank, can we talk?

Ooit had Gavin Cruikshank alles wat zijn hartje begeerde. Een vrouw, een leuke dochter en hij was een gevierd chef-kok met een eigen tv-programma: Starve. Dat was jaren geleden. Inmiddels is hij gescheiden, is zijn show overgegaan naar een rivaal, kwam hij uit de kast en woont hij in Zuidoost-Azië waar ie zich dagelijks te buiten gaat aan illegale substanties en simpelweg gelukkig is. Maar dan landt er een helikopter met daarin een vertegenwoordiger van het tv-station dat Starve uitzond. Deze verzoekt Cruikshank om terug te keren en de resterende afleveringen op te nemen. Nee zeggen is geen optie, want dan heeft hij geen inkomen meer. En dus stapt hij in de helikopter om de restanten van zijn oude leven weer aan elkaar te lijmen…

Brian Wood (Conan the Barbarian, DMZ) neemt de lezer mee op reis door het leven van zijn kok. We maken kennis met zijn inmiddels bijna volwassen dochter, zijn wraakzuchtige echtgenote met wie hij technisch gesproken nog getrouwd is en de mensen die zijn naam willen uitmelken of juist niet op zijn terugkomst zitten te wachten. Je kunt als ervaren lezer enigszins inschatten waar dit heengaat.  Het is ook typisch dat dit verhaal speelt in de nabije toekomst waarin de samenleving er niet al te goed voor staat. Het broeikaseffect heeft ervoor gezorgd dat de kusten van de VS onder een flinke laag water staan en het idee van een vrije markt is niet meer dan een vaag concept.

De 99% heeft moeite om rond te komen, terwijl de 1% zich te buiten gaat aan allerhande excessen. Zeg maar het uitgangspunt van eerdere Wood-titels als DMZ en The Massive. We kunnen dit inmiddels Woods stokpaardje noemen.

Het tekenwerk van Danijel Zezelj (Luna Park, Captain America) is prima, maar oogt niet bijzonder toegankelijk. Voor veel lezers zal het lijken alsof de Kroaat zijn kinderen op het papier heeft laten krassen. Gun jezelf de tijd om eraan te wennen. Het oogt wat wild, maar het heeft zijn eigen structuur.

Als laatste moet er nog een misverstand uit de weg worden geruimd. Sommige reviewers noemen dit de nieuwe Transmetropolitan. Dat is helaas niet waar. We begrijpen het wel omdat Wood nogal opzichtig een dienst bewijst aan deze comic. Het is echter een totaal ander verhaal en Gavin Cruikshank zou een confrontatie met Spider Jerusalem moeten bekopen met een stuk van de chair leg of truth in zijn aars. Verder is dit best een aardige comic hoor.

Starve 1 bij Archonia.com

Starve 001 1Starve 001 2

Starve 001 3Starve 001 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.