Random Article


Brian Michael Bendis en David Marquez lanceren nieuwe Invincible Iron Man serie onder All-New Marvel

 

1
Posted 06/06/2015 by

Het Marvel-universum krijgt na Secret Wars misschien geen volledige reboot, maar zal er wel heel anders gaan uitzien met de All-New Marvel-relaunch. Een 60-tal reeksen zal een nieuwe nummer 1 krijgen en de eerste hiervan is Invincible Iron Man. Schrijver Brian Michael Bendis en artiest David Marquez – bekend van hun samenwerkingen op o.a. Ultimate Comics: Spider-Man en All-New X-Men – lanceren een nieuwe soloreeks rond de gouden Avenger. Inmiddels is dat al de achtste keer dat de Iron Man-serie een nieuwe nummer #1 krijgt.

In dit tijdperk van de succesvolle films van Disney en Marvel Studios, wordt Iron Man tijdens All-New Marvel zo’n beetje Marvel’s nieuwe mascotte. Een rol die hiervoor was toebedeeld aan Spider-Man, de populairste superheld van de uitgever. Er werd heel wat bekend gemaakt rond de reeks en dat hebben we hieronder op een rijtje gezet:

 • Deze Iron Man is nog steeds Tony Stark, de oorspronkelijke schepper van het harnas. Inmiddels is hij terug een good guy na zijn Superior Iron Man-periode (waar deze reeks rechtstreeks op volgt).
 • Er komen nieuwe, persoonlijke vijanden, alsook nieuwe vrienden (die nu eens geen mede-Avengers zijn). Verwacht dus een geheel nieuwe supporting cast.
 • Tony krijgt een nieuwe grote liefde.
 • Het nieuwe Iron Man-harnas kan transformeren in alle voorgaande pakken. Naargelang de situatie.
 • Nadat in de vorige Iron Man-reeks bekend geraakte dat Howard en Maria Stark niet de echte ouders van Tony Stark zijn, maar van zijn “broer” Arno, zullen nu de échte ouders van de geharnaste Avenger worden voorgesteld.
 • … en dat zijn Thomas en Martha Wayne (grapje van Bendis).

Voor Brian Bendis is het niet de eerste keer dat hij Iron Man schrijft (hij heeft er immers een jarenlange periode met Tony Stark in o.a. Avengers, New Avengers en enkele Ultimate Marvel-reeksen opzitten en schreef ook de post-credits scène van de eerste Iron Man-film), maar het is wel de eerste keer dat de schrijver een soloreeks rond het personage onder handen neemt.

De nieuwste Invincible Iron Man #1 komt eraan in de herfst.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


 1. avatar
   
  Mirko di Wallenberg

  Da’s nu eens een cool gegeven dat het armor in alle voorgaande armors kan transformeren. Ik hoop dat we zo the silver centurion nog eens in actie zien mijn lievelingsarmor sinds decennia!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.