Random Article


Tony Harris en Roundeye op Kickstarter: Nog één keer…

 


0
Posted 05/06/2015 by

Roundeye

Toen het internet nog een pak jonger was, sociale media nog in hun kinderschoenen stonden en geen mens wist waar je het over had wanneer je sprak over Kickstarter, deed tekenaar Tony Harris een poging tot het financieren van zijn persoonlijk project over een Westerling samurai: Roundeye – For Love.

Een eerste campagne faalde, een daaropvolgende campagne bevatte onduidelijkheden, maar wist toch voldoende gegadigden te vinden om meet dan $10,000 bijeen te scharrelen. Dat was een stuk lager dan de $60,000 die hij oorspronkelijk wou (in een gefaalde campagne). De bedoeling van de Kickstarter was ook danig veranderd, maar dat bleek pas nadat het geld vergaard was.

De bedoeling was nu een proof of concept op te bouwen van enkele pagina’s, die gebruiken om een uitgever te overhalen en de overige productiekosten te financieren. Heel veel tijd en lange periodes van radiostilte later, verscheen er plots toch nog een update van Harris. In deze update bevestigt hij dat alle backers nog steeds recht hebben op een exemplaar, maar dat er eerst ook nog een nieuwe campagne aankomt, dit keer met alweer andere doelen.

Roundeye2

Hij probeert het boek ondertussen al 10 jaar gepubliceerd te krijgen, en heeft het op persoonlijk en professioneel vlak zo zwaar gehad, dat hij zijn huis verloren is en comics achter zich moest laten. Dankzij vrienden vond hij echter bij Disney werk. Hij heeft nu zijn lot opnieuw stevig in handen en heeft genoeg verdiend om opnieuw aan Roundeye te denken.

Hij zoekt niet langer naar een uitgever, maar heeft besloten Roundeye in eigen beheer uit te geven, integraal gefinancierd door wat die nieuwe Kickstarter zal opbrengen. In één adem blijkt echter ook dat hij Roundeye definitief opgeeft als die nieuwe campagne mislukt. Hoeveel het moet opleveren vermeldt hij niet.

Een laatste belangrijk punt: James Robinson doet officieel mee aan het verhaal. Robinson werkte 20 jaar geleden samen met Harris op Starman bij DC Comics, een titel die voor beide auteurs de doorbraak van hun carrière betekende. Hopelijk zorgt deze reünie voor de nodige aandacht en wordt Roundeye eindelijk een succes.

Brainfreeze blijft uiteraard het verhaal volgen…

Roundeye4Roundeye6Roundeye5

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.