Random Article


Review: Justice League #41 – Darkseid War Part 1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Groots, episch, intrigerend. De ideale set-up voor een groot event. Blijft beperkt tot Justice League-reeks.

Op zijn slechtst


Weinig verrassend.


De grote Darkseid War barst los in Justice League #41. Vergeet Convergence, DIT is DC’s grote summer event… #DieforDarkseid

0
Posted 03/06/2015 by

 
Full Article
 
 

For Darkseid!

Justice League (2011-) 041-023Het ging DC Comics de laatste tijd wat minder voor de wind, toch op het gebied van grote events. Convergence was een grote teleurstelling. The Multiversity was goed, maar niet voor iedereen weggelegd en te verspreid uitgebracht om een grote impact te hebben. Laat het dan maar aan Geoff Johns over om de zomer van DC alsnog te redden. De grote Darkseid War blijft slechts beperkt tot de Justice League-reeks (+ af en toe een one-shot), maar daarom is het niet minder groots…

Darkseid War begon in feite al met een proloog in Justice League #40 en op Free Comic Book Day vorige maand, maar barst volledig los in deze Justice League #41. De duistere goden van Apokolips zijn terug. Jaren nadat Darkseid faalde om de Aarde te veroveren en tegengehouden werd door een pas gevormde Justice League, gaat hij het nog eens proberen. Het team krijgt te kampen met de nasleep van het Amazo-virus en onderzoekt een reeks bizarre moorden, terwijl de meester-ontsnappingsartiest Scott Free/Mr. Miracle hun hulp zoekt. En dan is er nog Grail, de onwettige dochter van Darkseid en een Amazone-moordenares die op dezelfde dag als Wonder Woman geboren werd. Zij is een voorbode van de Mobius, aka de Anti-Monitor, een wezen dat – net zoals Darkseid – de dood van talloze werelden op zijn naam heeft staan. Wat gebeurt er wanneer deze opperwezens elkaar ontmoeten?

Justice League (2011-) 041-037

Justice League (2011-) 041-017Het eerste deel van de Darkseid War vindt misschien wel plaats in een maandelijkse issue van Justice League, maar werd opgesteld als een groot zomerevenement. Geoff Johns werkte hier naar toe in de eerste Justice League-verhaallijn van de New 52, alsook in het fantastische Forever Evil-event. Vermits de Anti-Monitor opnieuw wordt opgevoerd, zou het best weleens kunnen dat Darkseid War de eigenlijke viering wordt van 30 jaar Crisis on Infinite Earths.

De comic introduceert de belangrijke spelers en biedt meteen al een bijna onoverkomelijke dreiging. Johns kent zijn personages en weet hoe hij een intrigerend en groots superheldenverhaal moet vertellen. Tekenaar Jason Fabok toonde in de vorige verhaallijn al dat hij een waardige opvolger is voor artiesten als Jim Lee en Ivan Reis op DC’s belangrijkste reeks. Fabok hanteert een vaste en inmiddels weinig verrassende DC-huisstijl die het midden houdt tussen Ivan Reis en David Finch… en meer moet dat niet zijn voor Justice League.

Justice League #41 is een knaller van formaat en levert een zeer intrigerende set-up voor één van de grootste verhaallijnen van de zomer. Terwijl het enigszins aan te raden valt om de vorige delen van Justice League en Forever Evil hiervoor te lezen om een completer beeld te hebben, kan je ook gerust zonder al teveel voorkennis instappen met dit deel. De personages zijn ten slotte bekend genoeg…

Justice League #41 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.