Random Article


DC Comics voegt opnieuw Reclame op de Comic Pagina’s in

 


5
Posted 29/05/2015 by

De geruchten waren er al even, maar bij deze zijn ze bevestigd. DC Comics zal, vanaf de DCYou/Divergence-rebranding volgende week, opnieuw reclame invoegen op de comicbookpagina’s zelf. Reclame in single issue comics is niets nieuws, maar de ads staan steeds los van het verhaal en op een andere, aparte pagina. Sinds de jaren 70 wordt er nog maar zelden reclame gemaakt op een verhaalpagina zelf. Dat wordt nu dus terug ingevoerd, waardoor we af en toe een halve pagina verhaal krijgen, met daaronder een halve pagina reclame.

Aan de makers van de comics zal dan ook gevraagd worden om hun verhaal en panelen zodanig te structureren dat er plaats kan worden gemaakt voor een advertentie. In bundelingen en digitale edities zullen twee halve pagina’s dan samengevoegd worden tot één pagina, gelijkaardig aan wat er gebeurt bij de verzamelde edities van comics uit de jaren 60 en 70.

Of andere uitgevers DC hierin zullen volgen, is nog niet geweten. Hoe dan ook, als er ooit een moment was om op trades/hardcovers of digitale versies zonder reclame over te schakelen, dan is het nu…

dchalfpage

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


5 Comments


 1. avatar
   
  Ctulu

  EEeeeeen dat was het laatste pushje dat ik nodig had om DC/Marvel nog in singles te volgen ….
 2. avatar
   
  Mirko di Wallenberg

  Ik koop al jaren geen single issues meer, alleen HC, TPB en Omnibi!
 3. avatar
   
  Waldojeffers

  Beetje jammer, maar de vraag die ik dan vooral heb is: heeft die effect op het aantal verhaal-pagina’s? Want 2 halve pagina’s verhaal en 2 halve pagina’s reclame vormen samen nog steeds 1 pagina verhaal en 1 pagina reclame. Niets verschil qua aantal reclame en verhaal nu dus. Of telt die halve pagina verhaal nu als 1 pagina? En verliezen we op die manier nog maar eens aan verhaal-pagina’s?
  • avatar
    
   Arno

   Hmm, dat is iets om in het oog te houden. Ik denk niet dat er verhaalpagina’s zullen sneuvelen, maar pas binnen een maandje kunnen we hier zeker van zijn vermits het deze maand voornamelijk draait om nieuwe nummers #1 en sowieso al iets meer extra-sized instappunten.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.