Random Article


Top Shelf en IDW kondigen Fear and Loathing in Las Vegas graphic novel aan

 


1
Posted 28/05/2015 by

Fear-LoathingCoverEén van de eerste projecten van de samenwerking tussen Top Shelf en IDW Publishing wordt een verstripping van Fear and Loathing in Las Vegas, de klassieke roman van gonzojournalist Hunter S. Thompson uit 1971. De roman werd in 1998 al eens verfilmd door Terry Gilliam met Johnny Depp en Benicio del Toro in de hoofdrollen. De nieuwe adaptatie wordt een graphic novel van de hand van de Canadese cartoonist Troy Little (Chiaroscuro, Angora Napkin). De oorspronkelijke roman kende al enkele illustraties van Ralph Steadman en het is duidelijk dat Little zich hierdoor sterk laat inspireren, al maakt hij het allemaal iets cartoonesker.

In Fear and Loathing in Las Vegas: A Savage Journey to the Heart of the American Dream gaan journalist Raoul Duke (een alter ego van Thompson) en zijn advocaat Dr. Gonzo op een epische, door drugs overheerste tocht doorheen de gokstad. Het is veruit Thompsons bekendste boek en één van de belangrijkste werken uit de Amerikaanse literatuur. De verfilming van Terry Gilliam staat tevens bekend als een cultklassieker.

De graphic novel van Troy Little staat gepland voor een release in oktober.

fearloathing

fearloathingdesigns

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


  1. avatar
     

    Wow, die wil ik. Groot fan van zowel film als boek.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.