Random Article


Broken Frontier Creator-Owned Anthology rondt Kickstartercampagne succesvol af

 

0
Posted 23/05/2015 by

Broker Frontier CoverOnze Engelstalige collega’s en vrienden bij Broken Frontier hebben samen met uitgeverij A Wave Blue World een wel erg creatief project opgestart: de Broken Frontier – Anthology. In deze bloemlezing zullen meer dan 40 van de vandaag populairdere en originelere artiesten uit het comicbookmedium samenwerken aan leuke en inventieve verhalen. De laatste uren waren enorm spannend, maar de Kickstartercampagne werd succesvol afgerond en het vooropgestelde doel van 58.000 dollar werd behaald en zelfs overschreden door de bijdrages van net geen 1.300 backers. 1,294 backers en 58,758 dollar om precies te zijn. Alweer een mijlpaal voor creator-owned comics!

In ruim 240 pagina’s zullen onder andere Greg Pak, Fred Van Lente (Marvel Zombies), Cullen Bunn (Six Gun, Magneto, Venom), Joshua Hale Fialkov (Elk’s Run, The Bunker, The Hunger) en Marguerite Bennett (Angela: Asgard’s Assassin) voor 27 unieke kortverhalen zorgen. Bij de tekenaars vinden we veel up-and-comers terug, maar ook gevestigde waarden zoals Ryan Kelly (Local, New York 4 & 5), Salgood Sam (Sea of Red), Fecundo Percio (Caliban, Annna Mercury) en INJ Culbard (Brass Sun, New Deadwardians). De kleurrijke cover is van de hand van Robbi Rodriguez (Spider-Gwen) en kent de indrukwekkende afmetingen van 28 centimeter op 19 centimeter.

De kortverhalen zullen sci-fi gewijs draaien rond Broken Frontier’s thema van het doorbreken van onze menselijke limieten en het verkennen van het grote onbekende, aldus Frederik Hautain, de Belgische Editor-in-Chief van Broken Frontier die overigens ook samen met Facundo Percio één van de verhalen zal verzorgen. Maar dit project draait vooral om het onderstrepen van de immense en ongelimiteerde vertelkunst die je enkel kan vinden in creator-owned comics.”

De (inmiddels afgeronde) Kickstartercampagne voor de Broken Frontier Anthology kan je hier bezoeken. De website van Broken Frontier vind je hier.

Je kan ook het project steunen via Twitter met de hashtag #BFanthology.

bfanthology_creators_roster

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.