Random Article


Review: Injection #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het kleurengebruik is een voorbeeld voor menig comic

Op zijn slechtst


Warren Ellis lijkt niet het talent te hebben om de zware thema's waar hij mee worstelt op papier te zetten


Injection, de nieuwe van Warren Ellis, draait om vijf mensen die de 21ste eeuw vergiftigden. Nu wordt hen verzocht om deze fout ongedaan te maken voordat het pas echt verkeerd gaat met de wereld…

0
Posted 18/05/2015 by

 
Full Article
 
 

Get me a fucking sandwich!

Warren Ellis, Declan Shalvey en Jordie Bellaire werkten voor het eerst met elkaar samen op Marvel’s Moon Knight en dat beviel hen zo goed dat ze elkaar weer opzochten voor Injection, een nieuwe titel bij Image Comics.

Maak kennis met Maria Killbride. Maria is een professor dewelke ooit met een paar bekenden de Cultural Cross Contamination Unit vormde. Maria zit nu in een gekkenhuis. Voor de tweede keer. Maar ze krijgt bezoek van een dame die haar namens de Engelse overheid een voorstel wil doen. Ze hebben haar hulp nodig bij een klus, samen met haar voormalige teamleden. De suggestie wordt gewekt dat Maria en haar vrienden hier meer van weten en dat het een van de redenen kan zijn dat ze weer in het gesticht zit. Wat volgt is een flashback en vooruitstuwing bij elkaar die het verhaal van de Cultural Cross Contamination Unit en het fenomeen van The Injection aftrapt…

Er vallen vrijwel meteen de nodige zaken op in deze comic. Het oogt allemaal een stuk minder claustrofobisch dan Moon Knight. Een groot deel van het verhaal speelt op het platteland. Shalveys tekenwerk oogt anders, vriendelijker. Raar dat een verandering van omgeving dat effect kan hebben. Ook het kleurengebruik van Bellaire mag wel even worden aangestipt. In de inrichting ogen de kleuren hard vanwege de belichting. In de flashbacks is er een lichte waas over de kleuren alsof men de lezer het gevoel wil geven dat deze zelf terugdenkt aan het voorafgaande. Op het platteland van Engeland voel je het vocht en de koude op je gezicht.

Grafisch is er dus niet veel aan te merken op Injection. Helaas kun je van het verhaal niet hetzelfde zeggen. In positieve zin merk je dat Ellis met bepaalde thema’s worstelt, maar hij lijkt niet het talent te hebben om dit overtuigend op papier te verwoorden. Het begint nu toch wel op te vallen dat de schrijver maar een beperkt aantal personages tot zijn beschikking heeft. Weer een vrouw met ballen? Weer een geheimzinnige mysticus? Het enige dat voorlopig nog ontbreekt is een mannelijke kettingroker.

De laatste pagina verdient dan weer een bescheiden applausje.

Maar als dit groepje wil dat deze comic een makkelijker bestaan kent dan bijvoorbeeld Trees dan dient het verhaal toch echt wat  minder aan de verbeelding over te laten…

Injection #1 bij Archonia.com

Injection 001-1Injection 001-2

Injection 001-3Injection 001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.