Random Article


Review: Convergence #6 (+ Miniseries Week 6)

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: ,
 
Inkter: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Eindelijk voelt de reeks aan als een echt DC Comics event

Op zijn slechtst


Wisselvallig tekenwerk


Eindelijk begint Convergence aan te voelen als een echt DC Comics event (het heeft maar 6 van de 8 delen geduurd). We nemen week 6 van DC’s Convergence onder de loep…

0
Posted 13/05/2015 by

 
Full Article
 
 

Whose side is anyone on?

The Multiversity is nog maar pas afgelopen, of Convergence is het volgende grote DC Comics-event rond het uitgebreide DC-multiversum. In april en mei zal Convergence alle comics van de uitgever inpalmen. Oorspronkelijk werd het bedoeld als een fill-in, een nostalgisch verhaal dat gepubliceerd zou worden tijdens de grote verhuis van DC Comics van New York naar het zonnige Burbank, Californië. Nu wordt er echter iets groters beloofd. De opzet is echter nog steeds dezelfde: tal van verschillende versies van gekende DC-personages uit talrijke parallelle werelden uit de geschiedenis van de uitgeverij zullen het met elkaar uitvechten. Denk zaken als “Vampire Batman versus de Victoriaanse Batman uit Gotham by Gaslight versus de jaren 90 Azrael Batman versus de Thomas Wayne Batman uit Flashpoint”. It’s all good.

Simpelweg gesteld, is Convergence gewoon “Mortal Kombat in het DC-multiversum“. Nadat het hoofdverhaal eindelijk wat oppikte in Convergence #5 vorige week, zetten we de weg naar de finish in met Convergence #6.

Convergence-6-Spoilers-8

De magiër Deimos heeft min of meer de controle over de planeet Telos overgenomen. De vele versies van DC-helden uit parallelle werelden hoeven niet langer Mortal Kombat tegen elkaar te spelen en krijgen de kans om zich te hergroeperen. Samen plannen ze een grote aanval op Deimos, maar deze heeft uiteraard ook zijn eigen verdedigers…

Eindelijk krijgen we in Convergence waarvoor we gekomen zijn. De helden van tal van werelden in één grote battle royale. De reeks wordt meteen een pak interessanter nu niet enkel de personages van Earth-2, maar ook de klassieke helden uit de vorige versie van het DC-universum en zelfs de New 52 meedoen. Er spelen zich leuke karaktermomenten af tussen de Jay Garrick en Barry Allen Flashes en schijvers Jeff King en Scott Lobdell maken enkele knipogen naar Elseworlds-klassiekers als Kingdom Come.

Alweer kent dit deel een nieuwe tekenaar(s). Ed Benes (Justice League of America) wordt bijgestaan door Eduardo Pansica en alweer een resem inkters. Het levert niet de meest consistente comic op, maar de actiescènes en splash pages met tal van personages mogen er best zijn.

Convergence #6 laat de reeks eindelijk aanvoelen als een echt DC Comics-event. Het is misschien geen knaller van een superheldencomic, maar de reeks was hiervoor zo zwak dat dit deel er meteen een pak mooier uitkomt. Laten we hopen dat de schrijvers dit kunnen volhouden en ons de beloofde battle royale volgende week niet ontzeggen…

Convergence #6 bij Archonia.com

Convergence-6-Spoilers-7

CONVERGENCE TIE-INS/MINISERIES

Convergence kent verschillende tie-in minireeksen. Week zes biedt de tweede delen van de reeksen uit week twee en focust zich voornamelijk op de DC-superhelden van vlak voor de Zero Hour: Crisis in Time-verhaallijn uit de jaren 90. Zij zitten gevangen in hun versie van Metropolis, zonder krachten en volledig afgesloten van de buitenwereld. Ongeveer één jaar lijkt voor hen te zijn gepasseerd. Vorige maand viel de koepel, kregen ze hun krachten terug en hoorden ze de speech van Telos. Deze week gaan de gevechten van start…

convaquamanconvshadowconvcat

  • CONVERGENCE: AQUAMAN #2 (Tony Bedard/Cliff Richards): 90s Aquaman versus 90s Deathblow. Bloederig en nostalgisch. 3.5/5
  • CONVERGENCE: BATMAN – SHADOW OF THE BAT #2 (Larry Hama/Philip Tan): Batman en 90s Azrael Batman versus Wetworks, op een boot. Denk Under Siege met capes en tech-upgrades. Leuk, maar niets om over naar huis te schrijven. 3/5
  • CONVERGENCE: CATWOMAN #2 (Justin Gray/Ron Randall): 90s Catwoman versus de oudere Kingdom Come Batman, alvorens een team-up te houden tegen Intergang. Catwoman’s gevecht tegen de duidelijk sterkere Batman doet denken aan de vele gevechten van de Dark Knight zelf tegen Superman. Een leuke touch en één van de betere tie-ins van de week. 3.5/5

convgaconvglconvss

  • CONVERGENCE: GREEN ARROW #2 (Christy Marx/Rags Morales): Een heuse familiereünie doorheen tijd en ruimte met 90s Green Arrow en zijn pas gevonden zoon Connor Hawke versus de toekomstige Dinah Lance en de nieuwe Black Canary uit Kingdom Come. Leutig, maar niets meer. 3/5
  • CONVERGENCE: GREEN LANTERN #2 (Tony Bedard/Ron Wagner): Green Lantern Kyle Rayner versus Hal Jordan als Parallax om het lot van Electropolis. 90s nostalgie ten top, maar enkel voor de fans van deze periode in de GL-geschiedenis. 3/5
  • CONVERGENCE: SUICIDE SQUAD #2 (Frank Tieri/Tom Mandrake): Het hoofdkwartier van de Kingdom Come Green Lantern wordt aangevallen door een jaren 90 Suicide Squad bestaande uit o.a. Bane, Cyborg Superman, Lex Luthor, Deadshot, Deathstroke en Amanda Waller. Bloederige actie en heel wat onrust en zelfs verraad onder de teamleden. Ook merk je eindelijk waarom de Suicide Squad haar naam niet heeft gestolen. Eén van de beste tie-ins van de week en één van de weinige die weet af te sluiten in stijl.

convsuperboyconvmatrixconvmos

  • CONVERGENCE: SUPERBOY #2 (Fabian Nicieza/Karl Moline): Kon-El, de door Cadmus gecreëerde jonge kloon van Superman, in conflict met de oudere Superman uit Kingdom Come. Eén van de sterkste karakterisaties en tie-ins van de week. Aanrader. 4/5
  • CONVERGENCE: SUPERGIRL – MATRIX #2 (Keith Giffen/Timothy Green II): Matrix Supergirl en Ambush Bug op een citytrip doorheen realiteiten. Zeer luchtig en niet al te serieus geschreven en getekend. Voor de fans zeker een aanrader. 3/5
  • CONVERGENCE: SUPERMAN – MAN OF STEEL #2 (Louise Simonson/June Brigman): De Parasite versus de tieners van Wildstorm’s Gen 13. Enkele nieuwe stalen kampioenen van Metropolis worden voorgesteld, terwijl Steel zelf zijn eigenste Extremis-achtige upgrade ondergaat. Had zich misschien beter gefocust op Gen 13 in plaats van de Steel-familie. Als tie-in valt het maar zwakjes uit. 2.5/5

CONVERGENCE TIE-IN VAN DE WEEK?

convjl

  • CONVERGENCE: JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL #2 (Ron Marz/Mike Manley): De Justice League International versus de veel sterkere en oudere superhelden uit Kingdom Come. Zeer mooie karakterisaties voor de Blue Beetles in het stuk, terwijl het einde een glimlach op het gezicht van iedere JLI-fan zal toveren. De beste tie-in van de week! 4/5

Convergence Miniseries bij Archonia.com

Een overzicht van de eerdere Convergence/Crisis-achtige events en hierop volgende herlanceringen van DC Comics vind je overigens in de volgende specials:

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.