Random Article


“Americatown” zet hele Immigratie idee op zijn kop

 

0
Posted 07/05/2015 by

Immigratie. Het blijft een heet hangijzer. In Europa worden we de laatste tijd overspoeld met beelden van Afrikanen en Syriërs die in de Middellandse Zee verdrinken. In Amerika speelt al langer het issue van de Latijns-Amerikanen die massaal landen als Honduras en Mexico verlaten om in de VS een beter leven op te bouwen.

Het inspireerde Hollywoodscenaristen Larry Cohen (Phone Booth) en Bradford Winters (Borgia, OZ) tot het opzetten van een nieuwe serie genaamd Americatown. Maar een pitch in Hollywood kun je vergelijken met de hachelijke reis van een immigrant uit een tweede- of derdewereldland. Niet elke pitch bereikt het felbegeerde eindstation waar het transformeert tot een tv-serie. Ook Americatown haalde de eindstreep niet, maar dat weerhield beide heren er niet van om hun verhaal op een andere manier tot volle wasdom te laten komen. Ze maken er nu een comic van, samen met de tekenaar Daniel Irizarri (Prophet).

owen carpenterHet idee achter Americatown is simpel. Het neemt de nostalgische sfeer van plekken als Little Italy en Chinatown en vertaalt de verhalen achter zulke plekken naar een versie die past in de 21ste eeuw. De vraag achter Americatown is namelijk hoe de wereld eruit zal zien wanneer Amerikanen door omstandigheden gedwongen worden om buiten de Verenigde Staten hun bestaan op te bouwen. Hoe ziet de wereld eruit wanneer er in diverse wereldsteden Americatowns opduiken?

Natuurlijk wordt deze trektocht van Amerikanen niet veroorzaakt door een virus of een oorlog. De makers hebben gekozen voor een realistisch scenario. Amerika is een land dat nog steeds draait naar behoren. Maar een groeiend deel van de welvaart verdwijnt richting een relatief kleine groep inwoners. Hierdoor kunnen mensen zich vaak niet meer ontplooien zoals ze dit vroeger nog wel konden doen.

In 2038 heeft Owen Carpenter er helemaal genoeg van. Hij verlaat zijn thuis en vertrekt naar Buenos Aires. Deze stad vertolkte van oudsher een soort functie zoals Ellis Island dat had voor de VS. Het is de poort naar een ander werelddeel. Carpenter zal deze reis in het kielzog van een bende mensensmokkelaars ondernemen. Maar eenmaal aangekomen in het Americatown van Buenos Aires begint de strijd om het bestaan pas echt.

Het eerste deel van Americatown ligt in augustus in de winkel en wordt uitgegeven door Archaia. Het zal aanvankelijk een achtdelige miniserie zijn. Bij onverwacht succes volgen er nog meer verhaallijnen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.