Random Article


Review: Convergence #5 (+ Miniseries Week 5)

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Meer karaktermomenten, betere tekeningen en een vlottere voortzetting van het verhaal

Op zijn slechtst


De onervarenheid van schrijver Jeff King


In de vijfde week van DC’s Convergence begint de hoofdreeks wat beter te worden. Tussen de minireeksen vinden we deze keer enkele pareltjes…

0
Posted 06/05/2015 by

 
Full Article
 
 

Citizens of Telos. There is no more need to fight.

The Multiversity is nog maar pas afgelopen, of Convergence is het volgende grote DC Comics-event rond het uitgebreide DC-multiversum. In april en mei zal Convergence alle comics van de uitgever inpalmen. Oorspronkelijk werd het bedoeld als een fill-in, een nostalgisch verhaal dat gepubliceerd zou worden tijdens de grote verhuis van DC Comics van New York naar het zonnige Burbank, Californië. Nu wordt er echter iets groters beloofd. De opzet is echter nog steeds dezelfde: tal van verschillende versies van gekende DC-personages uit talrijke parallelle werelden uit de geschiedenis van de uitgeverij zullen het met elkaar uitvechten. Denk zaken als “Vampire Batman versus de Victoriaanse Batman uit Gotham by Gaslight versus de jaren 90 Azrael Batman versus de Thomas Wayne Batman uit Flashpoint”. It’s all good.

Simpelweg gesteld, is Convergence gewoon “Mortal Kombat in het DC-multiversum“. Nadat het hoofdverhaal een dieptepunt kende in Convergence #4 vorige week, zijn we inmiddels over de helft met Convergence #5. In Skartaris ontpopt de magiër Deimos zich tot een nieuwe big bad en manipuleert hij zowel Telos als Brainiac. De helden van Earth-2 en de Warlord treden met hem in conflict, terwijl we meer over de ware afkomst van Telos te weten komen en Dick Grayson zijn nieuwe lotsbestemming vindt…

convergence5preview2

Het is verbazingwekkend wat een nieuwe tekenaar kan doen. Zeker één als Andy Kubert (Batman & Son, Flashpoint, X-Men). Niet alleen ziet Convergence er wat beter uit, het verhaal verloopt ook vlotter. Schrijver Jeff King biedt eindelijk wat meer leuke karaktermomenten tijdens de actie. Althans, toch voor de helden van Earth-2. Deimos en Warlord blijven vrij saai geschreven en hetzelfde geldt voor Telos, dewelke in feite hier wordt herleid tot DC’s versie van de Silver Surfer. De lotsbestemming van Dick Grayson zagen we ook al van mijlenver aankomen.

In dit deel lijkt er ook een einde te komen aan de Mortal Kombat-stijl gevechten tussen de verschillende helden uit parallelle werelden. In de tie-ins beginnen ze nog maar net. Van deze gevechten – hetgene waar Convergence eigenlijk door verkocht werd – hebben we dus bitter weinig gezien in de hoofdreeks.

De verschillende tie-ins zijn deze week wederom zeer goed, maar de hoofdreeks blijft het zwarte schaap van het event. En dat hebben we enkel aan de onervarenheid van Jeff King te danken. Convergence #5 tilt de reeks terug naar een (ietsjes) hoger niveau, maar het blijft de zwakste Convergence-reeks van ze allemaal.

Convergence #5 bij Archonia.com

CONVERGENCE TIE-INS/MINISERIES

Convergence kent verschillende tie-in minireeksen. Week vijf biedt de tweede delen van de reeksen uit week één en focust zich voornamelijk op de DC-superhelden van vlak voor de Flashpoint-verhaallijn en de New 52-relaunch uit 2011. Zij zitten gevangen in hun versie van Gotham City, zonder krachten en volledig afgesloten van de buitenwereld. Ongeveer één jaar lijkt voor hen te zijn gepasseerd. Vorige maand viel de koepel, kregen ze hun krachten terug en hoorden ze de speech van Telos. Deze maand gaan eindelijk de gevechten van start…

convatomconvbatgirlconvbatmanrobin

  • CONVERGENCE: THE ATOM #2 (Tom Peyer/Steve Yeowell): Ray Palmer en Ryan Choi in de meest groovy en trippy tie-in van de week. Het gevecht tegen Deathstroke is eerder een anticlimax, maar de humoristische toon zit wel goed. 3/5
  • CONVERGENCE: BATGIRL #2 (Alisa Kwitney/Rick Leonardi): Batgirl, Black Bat en Red Robin krijgen onverwachte hulp van Catman in hun gevecht tegen Grodd. Een must-read voor de fans van de romance tussen Tim Drake en Stephanie Brown. 3.5/5
  • CONVERGENCE: BATMAN AND ROBIN #2 (Ron Marz/Denis Cowan): Batman, Red Hood en Robin (Damian Wayne) verenigd tegen de Extremists.Vrij gewoontjes. 3/5

convharleyconvjusticeleagueconvnightwing

  • CONVERGENCE: HARLEY QUINN #2 (Steve Pugh/Phil Winslade): Harley Quinn versus Captain Carrot! Een match made in heaven. Minder grote rol voor Catwoman en Poison Ivy deze keer, maar de fans van Harley zullen hiervan smullen. 3.5/5
  • CONVERGENCE: JUSTICE LEAGUE #2 (Frank Tieri/Vicente Cifuentes): Supergirl, Vixen, Mera en de rest van de Justice League-vrouwen tegen keizer Aquaman uit Flashpoint. Girl power alom in deze knallende, actievolle issue. 3.5/5
  • CONVERGENCE: NIGHTWING/ORACLE #2 ((Gail Simone/Jan Duursema): Nightwing, Barbara Gordon/Oracle en Black Canary in een episch gevecht tegen de Hawks. Eén van de beste comics van de week en een must-read voor de fans van de romance tussen Dick Grayson/Barbara Gordon. 4/5

convquestionconvspeedconvtitans

  • CONVERGENCE: THE QUESTION #2 (Greg Rucka/Cully Hamner): De jacht van Renee Montoya, Batwoman en Huntress op twee Harvey Dents heeft wat minder te maken met Convergence, maar dat stoort niet. Leuke karaktermomenten tussen de drie dames. 3.5/5
  • CONVERGENCE: SPEED FORCE #2 (Tony Bedard/Tom Grummett): Wally West/The Flash tegen Flashpoint Wonder Woman, terwijl Wally’s kinderen Iris en Jai samen met de antropomorfe schildpad Fastback het Amazoneleger aanpakken. Prachtige voortzetting van Wally West’s verhaal als de (ooit) snelste man ter wereld en één van de betere tie-ins van de week. 4/5
  • CONVERGENCE: THE TITANS #2 (Fabian Nicieza/Ron Wagner): Roy Harper/Arsenal herpakt zichzelf in het gevecht tegen de Extremists. Een mooie return to glory voor Roy en de Titans. 3.5/5

CONVERGENCE TIE-IN VAN DE WEEK?

convsuperman

  • CONVERGENCE: SUPERMAN #2 (Dan Jurgens/Lee Weeks): De man van staal en Jimmy Olsen verweren zich heldhaftig tegen de helden uit Flashpoint, terwijl Superman’s hoogzwangere vrouw Lois Lane door de Flashpoint Kal-El naar de Batcave van Batman Thomas Wayne wordt gebracht. De beste tie-in van de week met een bad-ass Superman en een (semi-) happy ending voor de jaren 80-90-00 versies van Lois & Clark en de verhalen van Dan Jurgens. Net zoals bij de andere tie-ins, is het verhaal nog niet afgelopen en voelt dit nog niet aan als een definitieve vaarwel. Die komt hopelijk nog in de hoofdreeks. 4/5

Convergence Miniseries bij Archonia.com

Een overzicht van de eerdere Convergence/Crisis-achtige events en hierop volgende herlanceringen van DC Comics vind je overigens in de volgende specials:

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.