Random Article


Review: Kaptara #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.50
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Chip Zdarsky laat eindelijk zien dat hij kan schrijven

Op zijn slechtst


De plot is zeer typisch en ietwat gedateerd


Een expeditie in de ruimte gaat gruwelijk de mist in in Kaptara, een kruising tussen Star Trek en een Saturday Morning Cartoon van Chip Zdarsky en Kagan McLeod…

0
Posted 25/04/2015 by

 
Full Article
 
 

I can’t die! I’ve never even kissed a girl. I don’t want to, but still.

De bekendste naam die meewerkt aan deze Kaptara is natuurlijk Chip Zdarsky (Sex Criminals, Howard the Duck). Wat zou de schrijvende tekenaar bakken van zijn eerste echte eigen serie? Zdarsky maakt Kaptara samen met tekenaar Kagan McLeod (Infinite Kung-Fu). Je kan de reeks het best vergelijken met Star Trek gecombineerd met de plot van een Saturday Morning Cartoon.

We bevinden ons aan boord van de Kanga. Een groepje wetenschappers vliegt door de ruimte om de boel in kaart te brengen. Aan boord zijn er wat spanningen omdat de openlijk homoseksuele Keith Kanga een nogal irritant mannetje is. Maar dan stuit het schip op een paar asteroïden die merkwaardig gedrag vertonen. Voordat onze helden het doorhebben wordt het schip geraakt en moeten ze ontsnappen in de ontsnappingsmodules. Ze landen op een planeet waar dinosaurussen rondlopen en mensen eruit zien als Conan the Barbarian. Komen ze ooit nog terug op Aarde? Willen ze dat wel?

Aan het einde van zijn eerste Howard the Duck-issue voor Marvel twijfelden we nog openlijk aan de schrijfvaardigheden van Chip Zdarsky. Was hij niet teveel het slachtoffer geworden van zijn eigen online persona en was hij niet te fanatiek op zoek naar de grap? Maar het moet worden gezegd dat hij met Kaptara redelijk weet te overtuigen. Zonder het juk van de Marvel-redacteurs kan hij zijn fantasie de vrije loop laten gaan en weet hij het grappengehalte zowaar binnen de perken te houden.

Is het een goede comic? Moeilijk te zeggen. Het verhaal is al tig keer voorbij gekomen in tv-series en tekenfilms. Het idee van mensen die landen op een planeet waar alles een stukje primitiever is dan bij ons is niet nieuw. Bovendien doet Kaptara wel heel erg zijn best om een heruitvinding van Star Trek te zijn. Ondanks dit alles is het een bijzonder vermakelijke comic…

Kaptara #1 bij Archonia.com

kaptara 1 1kaptara 1 2

kaptara 1 3kaptara 1 4

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.