Random Article


Review: Convergence #3 (+ Miniseries Week 3)

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Actie pikt wat meer op.

Op zijn slechtst


Mist uitdieping van de wereld en karakters.


Convergence, alias “Mortal Kombat in het DC Multiverse”, knalt verder. Week 3. Ready, set, FIGHT!

0
Posted 25/04/2015 by

 
Full Article
 
 

You’re not our Batman. But we will kill you just the same.

The Multiversity is nog niet afgelopen, of Convergence is het volgende grote DC Comics-event rond het uitgebreide DC-multiversum. De komende twee maanden zal Convergence alle comics van de uitgever inpalmen. Oorspronkelijk werd het bedoeld als een fill-in, een nostalgisch verhaal dat gepubliceerd zou worden tijdens de grote verhuis van DC Comics van New York naar het zonnige Burbank, Californië. Nu wordt er echter iets groters beloofd. De opzet is echter nog steeds dezelfde: tal van verschillende versies van gekende DC-personages uit talrijke parallelle werelden uit de geschiedenis van de uitgeverij zullen het met elkaar uitvechten. Denk zaken als “Vampire Batman versus de Victoriaanse Batman uit Gotham by Gaslight versus de jaren 90 Azrael Batman versus de Thomas Wayne Batman uit Flashpoint”. It’s all good.

Simpelweg gesteld, is Convergence gewoon “Mortal Kombat in het DC-multiversum“. Een primer tot het verhaal vond plaats in Convergence #0 en sindsdien barstte het helemaal los in Convergence #1 en #2. In deze Convergence #3 gaan we verder…

DC-Comics-Convergence-3-Spoilers-Review-6-e1429696209312

Terwijl de helden van Earth-2 nog steeds de planeet Telos zelf bevechten, krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. De magiër Deimos, een vrij obscure DC-villain uit de oude doos, leidt hen naar Skartaris, een wereld uit de oude sword & sorcery-comic The Warlord. Ondertussen krijgen de Batman (Thomas Wayne) en Dick Grayson van Earth-2 te maken met enkele gekende Gotham City-superschurken…

Schrijver Jeff King biedt in Convergence #3 wat meer actie. Ook krijgt de tocht van de Earth-2-helden een epischer tintje met de herintroductie van Skartaris. Het belangrijkste deel van de comic draait echter wederom rond de Batman en Dick Grayson van Earth-2. Hier slaat de schrijver de bal weer wat mis. De emotionele climax van de comic werkt enkel en alleen wanneer je al vertrouwd bent met de personages uit de Earth-2 en Earth-2: World’s End-reeksen. Las je enkel de voorgaande delen van Convergence, valt alles in het water… Dankzij de inkts van Jason Paz blijft nieuwe tekenaar Stephen Segovia dan weer in de vaste DC-huisstijl. Een echte stijlbreuk met voorganger Carlo Pagulayan is er dus niet.

DC-Comics-Convergence-3-Spoilers-Review-5-e1429696160132

Convergence #3 breit de wereld van de hoofdreeks wat verder uit en biedt meer actie. Het emotionele hoogtepunt zal echter enkel werken voor de lezers die al mee zijn sinds de Earth-2-reeks. Nieuwe lezers gaan hier alsnog niet veel aan hebben. De hoofdreeks van Convergence blijft vrij flauwtjes. De tie-ins lijken daarentegen interessanter te worden…

Convergence #3 bij Archonia.com

CONVERGENCE TIE-INS/MINISERIES?

Convergence kent verschillende tie-in minireeksen. Week drie focust zich voornamelijk op de DC-superhelden van vlak voor de grote Crisis on Infinite Earths-verhaallijn uit de jaren 80. Zij zitten gevangen in hun versie van Gotham City (Earth One), zonder krachten en volledig afgesloten van de buitenwereld. Ongeveer één jaar lijkt voor hen te zijn gepasseerd. Dan valt de koepel, krijgen ze hun krachten terug en horen ze de speech van Telos… Elke comic bevat ook een handige, korte geschiedenis van het hoofdpersonage tot vlak voor de gebeurtenissen van Convergence.

CONV_ADV_SM_1CONV_BM_OUT_1CONV_FLASH_1

  • CONVERGENCE: ADVENTURES OF SUPERMAN #1 (Marv Wolfman/Roberto Viacava): We schrijven de periode vlak voor Crisis on Infinite Earths, dus dat betekent dat we hier de échte Kara Zor-El/Supergirl te zien krijgen, dewelke in de Crisis de ultieme opoffering maakte. Samen met haar neef Superman, probeert ze via de Phantom Zone aan de koepel te ontsnappen, maar Superman’s vele vijanden liggen op de loer. Classic stuff.
  • CONVERGENCE: BATMAN AND THE OUTSIDERS #1 (Marc Andreyko/Carlos D’Anda): Batman probeert al een jaar tevergeefs zijn stad te bevrijden, terwijl zijn team Outsiders hun eigen levens leiden. Metamorpho geniet echter van het leven zonder krachten, vermits hij nu terug een gewone mens is die tijd kan maken voor zijn geliefde. Dan valt echter de koepel en staat OMAC voor de deur. Een vrij rechttoe rechtaan catch-up moment. Niets speciaal.
  • CONVERGENCE: THE FLASH #1 (Dan Abnett/Federico Dallocchio): Barry Allen is niet langer de snelste man ter wereld. Ook leeft hij al een jaartje zonder zijn vrouw Iris. Dan valt de koepel, verkrijgt hij zijn krachten terug en komt hij oog in oog met de Superman uit het Tangent-universum. Een zeer mooi karakterportret van Barry Allen in de periode vlak voor zijn heroïsche dood in Crisis on Infinite Earths.

CONV_GLC_1CONV_HWKM_1CONV_JLA_1

  • CONVERGENCE: GREEN LANTERN CORPS #1 (David Gallaher/Steve Ellis): De drie Green Lanterns van de aarde zijn verdeeld. Hal Jordan probeert tevergeefs contact te zoeken met de Guardians of the Universe. John Stewart stort zich op zijn carrière als architect en een pas uit zijn coma ontwaakte Guy Gardner probeert zich aan te passen aan deze nieuwe wereld. Wat mindere tekeningen, maar de tie-in heeft potentieel.
  • CONVERGENCE: HAWKMAN #1 (Jeff Parker/Timothy Truman): Hawkman en Hawkwoman zitten vast in Gotham City en komen op het spoor terecht van enkele schaduwkrijgers van Thanagar in een hervertelling van de Shadow War of Hawkman-minireeks. Een redelijk gemiddelde tie-in, dit.
  • CONVERGENCE: JUSTICE LEAGUE AMERICA #1 (Fabian Nicieza/ChrisCross): Ieders minst favoriete versie van de Justice League (de zogeheten Justice League Detroit) is terug! De tekeningen zijn wat minder, maar het is toch leuk om Ralph en Sue Dibny in leukere tijden terug te zien. Nostalgie!

CONV_NTT_1CONV_SB_LOSH_1CONV_WW_1

 

  • CONVERGENCE: NEW TEEN TITANS #1 (Marv Wolfman/Nicola Scott): Marv Wolfman keert wederom terug naar zijn meest klassieke comicbookrun: DC’s New Teen Titans. Het botert niet meer zo goed tussen Nightwing en Starfire, terwijl Donna Troy/Wonder Girl haar man mist. De rol van Donna als archiefhoudster is een leuke touch en de introductie van de Doom Patrol uit het Tangent-universum zou weleens tot interessante dingen kunnen leiden. Eén van de betere tie-ins van de week.
  • CONVERGENCE: SUPERBOY & THE LEGION OF SUPER-HEROES #1 (Stuart Moore/Gus Storms): De jonge Superboy zit vast bij het Legion of Super-Heroes in de 30ste eeuw. Wanneer ze hun krachten terugkrijgen krijgen ze bezoek van de Atomic Knights. De cartooneske tekeningen zijn niet voor iedereen, maar het is wel een leuk portret van de supertieners.
  • CONVERGENCE: WONDER WOMAN #1 (Larry Hama/Joshua Middleton): Wonder Woman en haar geliefde Steve Trevor proberen hun plaatselijke gemeenschap wat te helpen. Diana (zonder krachten terug in haar witte jumpsuit) komt op het spoor van een religieuze sekte. Gelukkig krijgt ze haar krachten (en kostuum) op tijd terug om de vampirische versies van de Gotham City-villains uit het Batman Vampire/Red Rain-universum te bestrijden… Donkerder dan de meeste Wonder Woman-comics, maar zeer interessant.

CONVERGENCE TIE-IN VAN DE WEEK?

CONV_SW_TH_1

  • CONVERGENCE: SWAMP THING #1 (Len Wein/Kelley Jones): Len Wein keert terug naar één van zijn bekendste creaties en brengt Kelley Jones mee. In de comic houden Swamp Thing en Abigail Arcane zich op in de bossen nabij Gotham City, maar de connectie tot The Green ebt steeds verder weg. Het is leuk om nog eens terug te keren naar de Swamp Thing voor de Alan Moore-periode. Tegelijk zijn de grimmige, moody tekeningen van Jones perfect voor het personage. De beste tie-in van de week!

Convergence Miniseries bij Archonia.com

Een overzicht van de eerdere Convergence/Crisis-achtige events en hierop volgende herlanceringen van DC Comics vind je overigens in de volgende specials:

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.