Random Article


“Het is geen reboot” – Marvel doet enkele post-Secret Wars plannen uit de doeken

 


1
Posted 25/04/2015 by

In mei barst de volgende Secret Wars los bij Marvel. Hierin komt het Marvel-universum tot een einde, worden verschillende parallelle werelden en tijdlijnen op een hoopje gesmeten en volgt er hieruit een All-New Marvel. Vermits het verhaal veel gelijkenissen vertoont met DC’s Crisis on Infinite Earths van 30 jaar geleden, dachten velen dat Marvel eindelijk een reboot zou doen om hun comicbookuniversum wat meer op dat uit de films te laten gelijken.

De schrijvers en redacteurs bij Marvel houden vol dat men geen reboot zal doen, maar maken wel opnieuw het typische verkooppraatje dat het nieuwe Marvel-universum er wel heel anders zal uitzien na Secret Wars. Op de recente C2E2-beurs deden ze enkele plannen uit de doeken. Verwacht echter meer aankondigingen volgende week.

8 Months Later

Onder de noemer 8 Months Later zullen we een glimp in de toekomst van het Marvel-universum krijgen. Acht maanden was ook de tijdssprong die de Avengers– en New Avengers-reeksen namen in Time Runs Out, de aanloop naar de Secret Wars-verhaallijn. Wij vermoeden dat het hier draait om een algemene noemer die de nieuwe instappunten voor verschillende lopende Marvel-reeksen aanduidt. Gelijkaardig aan DC’s One Year Later-sprong na Infinite Crisis. Het zou best weleens kunnen dat de recente Avengers graphic novel Rage of Ultron hier al stiekem deel van uitmaakte.

aftersecretwars

Infinity Stones

Secret Wars #8, het laatste deel van de serie, krijgt enkele Infinity Stones met zich mee als promotiestukken. Gelijkaardig aan de verschillende power rings die DC bij Blackest Night stak of de Watcher-ogen die Marvel uitbracht bij Original Sin. Pittig detail: het draait hier om Infinity Stones, dat wordt de nieuwe naam van de Infinity Gems in de comics, om geen verwarring te zaaien met de Marvel-films.

secretwarsinfinity

De terugkeer van de Howling Commandos

Vooraleer we Nick Fury zagen als superspion bij de CIA en directeur van S.H.I.E.L.D., vocht hij in de Tweede Wereldoorlog aan de zijde van de Howling Commandos. Marvel zal een nieuwe Howling Commandos-reeks uitbrengen, maar het gaat er hier heel anders aan toe. Deze Howling Commandos zullen bestaan uit Frankenstein’s Monster, Werewolf by Night, The Mummy en Man-Thing. Een bovennatuurlijke horrorreeks met Marvel-monsters dus, gelijkaardig aan DC’s Creature Commandos of Marvel’s eigenste Legion of Monsters.

howlingcommandos

A-Force

A-Force, het Avengers-team dat volledig bestaat uit Marvel-vrouwen, zal debuteren tijdens Secret Wars. De reeks zal echter blijven verder lopen na het event en één van de belangrijkste series in het nieuwe Marvel-universum worden. Ook de nieuwe Secret Wars-reeksen Squadron Sinister (gebaseerd op Marvel’s kwaadaardige versie van de Justice League), Weirdworld (rond Arkon in de klassieke sword & sorcery-wereld) en AvX (over Skottie Youngs schattige kinderversies van de Avengers en X-Men) zullen een plaats krijgen in het nieuwe Marvel-universum.

swaforce

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


  1. avatar
     
    Mirko di Wallenberg

    Women of Marvel Omnibus is een goede start voor de nieuwe vrouwen-reeks van Marvel! Hopelijk brengt Marvel ook een relaunch van haar darkside characters zoals blade, werewolf by night, son of satan, Morbius,… zoals in de jaren 90.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.