Random Article


DC’s nieuwe Post-Convergence Status Quo voor Superman onthuld…

 

0
Posted 25/04/2015 by

DC Comics’ opkomende mini-relaunch in juni belooft het huidige DC-universum voor eeuwig te veranderen – yeah, right. Enkele helden zoals Superman, Wonder WomanThe Flash en Batman zullen anderzijds wel even een nieuwe look en status quo krijgen. Nadat eerder de identiteit van de nieuwe Batman lekte op het internet, is het nu de beurt aan de nieuwe status quo voor Superman.

In de “Truth”-verhaallijn zien we de man van staal opnieuw in een gewone t-shirt, zonder cape. Het wordt de eerste keer dat Superman minder kleren zal dragen dan zijn huidige vriendin Wonder Woman. De reden hiervoor is simpel. Nadat Superman recentelijk zijn ware identiteit als Clark Kent onthulde aan zijn beste vriend Jimmy Olsen, komt niemand minder dan Lois Lane dit ook te weten. Terwijl de sterjournaliste van de Daily Planet al in eerdere verhalen de ware identiteit van Superman te weten kwam en deze mee geheim hield (en zelfs met hem trouwde), ligt het in de New 52 een tikkeltje anders. Hier zijn Clark en Lois nooit een koppel geweest. Het is dan ook Lois Lane die wereldwijd bekend maakt dat Clark Kent en Superman één en dezelfde zijn

supermanidentity

Het is zeker niet de eerste keer dat de geheime identiteit van een grote superheld publiekelijk bekend geraakt. We zagen het eerder al gebeuren bij Spider-Man, The Flash (Wally West), Hulk, Iron Man, Daredevil en talloze anderen. Steeds werden hierbij niet enkel de helden zelf, maar vooral hun geliefden het slachtoffer. Veel van deze helden wisten op de één of andere manier toch hun burgerlijke identiteit weer geheim te maken. Van Superman verwachten we uiteindelijk hetzelfde. Het is ten slotte niets dat niet kan teruggedraaid worden door een paar keer rond de wereld te vliegen, bijvoorbeeld…

De nieuwe status quo van Superman wordt – samen met de nieuwe identiteit van Batman – onthuld in DC Comics: Divergence #1, de grote (en gratis) DC-titel voor Free Comic Book Day op zaterdag 2 mei. De “Truth”-verhaallijn barst los in de verschillende Superman-titels in juni.

DC Comics: Divergence bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.