Random Article


Eén van Marvel’s oorspronkelijke X-Men komt uit de kast

 


4
Posted 23/04/2015 by

Opgepast, spoilers voor All-New X-Men #40.

Marvel‘s All-New X-Men draait om een streek van Beast. Hij haalde de oorspronkelijke vijf X-Men uit de jaren 60 terug om iets van de onschuld van vroeger weer terug te brengen in het leven van de huidige mutanten. Zodat men weer oog krijgt voor de droom van Charles Xavier waar alles mee begon. Natuurlijk was het terugbrengen van deze X-Men zo gebeurd, maar dat dit complexe gevolgen heeft, had zelfs Beast niet kunnen bedenken.
allnew x-men 2 kostelijk

Je kunt het moeilijk gemist hebben. In issue #40 van de All-New X-Men komt een van de eerste X-Men uit de kast als zijnde homoseksueel. Gek is dat niet, vermits Marvel’s mutanten altijd al als een metafoor voor minderheidsgroepen werden gezien. Eerder kwamen ook al de mutanten Northstar, Shatterstar, Rictor en de Ultimate-versie van Colossus uit de kast.

Nu gaat het om om de jongere versie van Bobby Drake, alias Iceman. Daar zit hem meteen de crux, want deze specifieke X-Man stond altijd bekend als een beetje een vrouwenverslinder. De oudere versie van Iceman heeft er zo al relaties opzitten met o.a. Kitty Pryde en Polaris.

In een van zijn reacties laat de huidige schrijver van de serie, Brian Michael Bendis, weten dat dit geen gewone coming-out wordt. Want hij wil gaan voor de invalshoek waarmee hij aan wil tonen dat de betreffende X-Man eigenlijk nooit helemaal eerlijk is geweest over zijn seksuele geaardheid. Al leidde dit natuurlijk vrijwel meteen tot de nodige controverse. Want waarom kan Iceman dan niet gewoon biseksueel zijn?

icemancomingout

Bendis roept de lezers op om geduld uit te oefenen. Hij is nog niet klaar met het verhaal…

All-New X-Men #40 ligt nu in de winkelrekken.

All-New X-Men #40 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


4 Comments


 1. avatar
   
  Mirko di Wallenberg

  Tja, zal wel zeker! Marvel belooft steeds veel wanneer het over LGTB gaat, remember Northstar, maar dan wordt de lucht al vlug uit de ballon gelaten en blijft er niet veel meer over! Ze durven gewoon geen volwassen houding aannemen in hun verhalen wanneer het om dit thema gaat, schrik dat ze te ver gaan want geweld is ok in USA maar als het over sex gaat! Dus na Secret Wars zal alles wel weer teruggedraaid worden, Bendis mag dan wel zeggen dat dit doordacht is en op lange termijn invloed zal hebben maar de ervaring leert anders! Zucht! Grow Up Marvel!
  • avatar
    
   Shroud

   Alles stap voor stap – in het huidige politiek klimaat in Amerika kan er alleen gebogen worden, nog niet gebroken. Dit beperkt zich niet tot LGTB, maar ook BDSM, atheisme en Vrijzinnigheid.
 2. avatar
   
  Waldojeffers

  Het is nu eenmaal jammergenoeg nog steeds niet vanzelfsprekend in USA, hoe je het nu ook draait of keert. Dit komt een beetje uit het niets voor mij maar verder stoor ik me er echt niet aan. Ik wacht vooral op de tijd wanneer zoiets niet als schokkende verhaallijn wordt ervaren. En dat men er inderdaad volwassen mee zal omspringen. Helaas kan dat in USA gewoon nog niet dus op zich blijft het een goede zaak dat men door middel van inspirerende personages dit toch gebruikt wordt om dit aanvaardbaar te maken.

  Laten we vooral niet vergeten dat het in een eerdere tijd Bill Mantlo Northstar uit Alpha Flight schreef omdat hij zijn homoseksualiteit niet mocht gebruiken. Of dat toenmalig Editor in Chief Jim Shooter een verhaal schreef waar Bruce Banner (ja, de Hulk) zoveel schrik en stress had van een kamer vol homoseksuele mannen waardoor hij niet kon veranderen. Er is zeker nog een lange weg af te leggen. Maar ze komen al van ver.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.