Random Article


BOOM! Studios strikt Crimson van Brian Augustyn en Humberto Ramos

 

0
Posted 21/04/2015 by

Herinneren we ons Wildstorm nog? Jim Lee (X-Men, Batman) begon een eigen studio aan het begin van de jaren negentig onder de vlag van Image Comics. Deze studio ontwikkelde hij door tot een eigen uitgever die uiteindelijk opgekocht zou worden door DC Comics.

In 1998 wist Wildstorm een heuse coup te plegen door Joe Madureira (Uncanny X-Men), J.Scott Campbell (Gen13) en Humberto Ramos (The Flash) te strikken. Onder de imprint Cliffhanger konden zij hun ding doen. Madureira startte Battle Chasers, J.Scott Campbell publiceerde Danger Girl. En Humberto Ramos? Die ging helemaal los. Hij publiceerde met Crimson, Out There en Kamikaze drie series onder het Cliffhanger-label.

De beste van de drie series was Crimson, waarvan 24 delen verschenen. Samen met schrijver Brian Augustyn vertelde Ramos het verhaal van Alex Elder. Een jonge tiener die na een ongelukkig voorval een vampier wordt. Niet zomaar een vampier, maar de laatste vampier ooit. Het verhaal werd verder gekruid met bijbelse elementen en was zeer, zeer de moeite waard.

Toen Wildstorm in 2010 ten onder ging verdwenen de series van Ramos van het toneel. De rechten bleven nog even in handen van DC Comics, maar het ziet er naar uit dat ze zijn verlopen. BOOM! Studios liet doorschemeren dat zij Crimson weer in de handel gaan brengen. Ze gaan de reeks heruitgeven in twee kloeke hardcovers, waarvan de eerste verschijnt in juli…

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.