Random Article


Review: Convergence #2 (+ Miniseries Week 2)

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum:
 
Personages: , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Er komt wat schot in het verhaal.

Op zijn slechtst


Weinig actie, belangrijkste deel van de comic steekt wat tegen.


Convergence, alias “Mortal Kombat in het DC Multiverse”, knalt verder. Week 2. Ready, set, FIGHT!

0
Posted 16/04/2015 by

 
Full Article
 
 

A wounded father. And a wounded son.

The Multiversity is nog niet afgelopen, of Convergence is het volgende grote DC Comics-event rond het uitgebreide DC-multiversum. De komende twee maanden zal Convergence alle comics van de uitgever inpalmen. Oorspronkelijk werd het bedoeld als een fill-in, een nostalgisch verhaal dat gepubliceerd zou worden tijdens de grote verhuis van DC Comics van New York naar het zonnige Burbank, Californië. Nu wordt er echter iets groters beloofd. De opzet is echter nog steeds dezelfde: tal van verschillende versies van gekende DC-personages uit talrijke parallelle werelden uit de geschiedenis van de uitgeverij zullen het met elkaar uitvechten. Denk zaken als “Vampire Batman versus de Victoriaanse Batman uit Gotham by Gaslight versus de jaren 90 Azrael Batman versus de Thomas Wayne Batman uit Flashpoint”. It’s all good.

Simpelweg gesteld, is Convergence gewoon “Mortal Kombat in het DC-multiversum“. Een primer tot het verhaal vond plaats in Convergence #0 en vorige week barstte het helemaal los in Convergence #1. In deze Convergence #2 is de opzet gedaan en kan het echte verhaal van start gaan.

Convergence (2015) 002-008

Het verloopt de helden van het “Just Imagine… Stan Lee Creating the DC Universe” niet zo goed…

Toch opent de issue met een flashback naar Earth-2. Er wordt voor de nieuwe lezers nog even uitgelegd wie de Earth-2-versie van Dick Grayson is en hoe zijn recente geschiedenis in de reeks The New 52: Futures End verliep. De helden van Earth-2 bevechten de levende planeet Telos en ontmoeten een obscure DC-superschurk die speciaal voor Convergence nog eens werd opgegraven. Het hoogtepunt (en de cover) van Convergence #2 is echter de eerste ontmoeting tussen Thomas Wayne, de Batman van Earth-2, en de pre-Flashpoint-versie van zijn zoon Bruce Wayne, dewelke net terug is als de Batman…

Convergence (2015) 002-025Schrijver Jeff King probeert in Convergence #2 alles overzichtelijk te houden, maar slaagt hier niet altijd in. Het Mortal Kombat-toernooi tussen de verschillende DC-werelden is iets voor de tie-ins, want de hoofdreeks lijkt zich enkel te focussen op de tocht van de Earth-2-personages. De ontmoeting tussen de twee Batmen wordt mooi opgebouwd, maar de uitwerking kon beter. We komen nog niet te weten wat er wordt gezegd tussen vader en zoon, vermits Earth-2 Dick Grayson de vertelstem doorheen de hele comic vormt. De sneer jegens Marvel-legende Stan Lee mag er dan weer wel zijn. Qua tekeningen blijven Carlo Pagulayan en Jason Paz degelijk werk afleveren in de vaste DC-huisstijl.

Convergence #2 brengt het event traagjes wat meer op gang. Knallen doet het echter nog steeds niet en we zijn inmiddels al één derde ver. Jeff King gaat zich mogen haasten om hier nog iets episch van te maken…

Convergence #2 bij Archonia.com

CONVERGENCE TIE-INS/MINISERIES?

Convergence kent verschillende tie-in minireeksen. Week twee focust zich voornamelijk op de DC-superhelden van vlak voor de Zero Hour: Crisis in Time-verhaallijn uit de jaren 90. Zij zitten gevangen in hun versie van Metropolis, zonder krachten en volledig afgesloten van de buitenwereld. Ongeveer één jaar lijkt voor hen te zijn gepasseerd. Dan valt de koepel, krijgen ze hun krachten terug en horen ze de speech van Telos… Elke comic bevat ook een handige, korte geschiedenis van het hoofdpersonage tot vlak voor de gebeurtenissen van Convergence.

CONV_AQ_1CONV_BM_SHAD_1CONV_CATW_1

  • CONVERGENCE: AQUAMAN #1 (Tony Bedard/Cliff Richards): Aquaman is net zijn hand kwijt, leeft afgeschermd van zijn vrouw Mera en verschuilt zich in het aquarium van Metropolis. Dan wordt hij ook nog eens achterna gezeten door Wildstorm’s Deathblow… Donkerder dan de Aquaman-reeks uit de 90s, maar het resultaat mag er zijn…
  • CONVERGENCE: BATMAN – SHADOW OF THE BAT #1  (Larry Hama/Philip Tan): Bruce Wayne, net genezen van een gebroken rug en terug als Batman, en Jean-Paul Valley, de man die hem tijdelijk verving als een brutale, gepantserde Dark Knight, together again! Dit verhaal is echter slechts een schim van wat Knightfall ooit geweest is…
  • CONVERGENCE: CATWOMAN #1 (Justin Gray/Ron Randall): Catwoman zit gevangen in Metropolis en besluit de beschermengel van de zwakkeren in Suicide Slum te worden. Mooie en zeer nostalgische voortzetting van Catwoman’s eerste lopende soloreeks uit de jaren 90 (ondanks één van haar mindere outfits).

CONV_JLI_1CONV_GA_1CONV_GL_PAR_1

  • CONVERGENCE: JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL #1 (Ron Marz/Mike Manley): De Justice League International zit vast in Metropolis en Booster Gold wordt vermist. Vermits de teamleden hun krachten hebben verloren, is het aan Blue Beetle en de robot Red Tornado om naar voren te stappen als de nieuwe heavy hitters van de groep… Eén van de beste tie-ins van de week. Ron Marz haalt niet het niveau van Keith Giffen en co, maar de humor zit er goed in en het is mooi om Ted Kord terug in actie te zien als Blue Beetle.
  • CONVERGENCE: GREEN ARROW #1 (Christy Marx/Rags Morales): Oliver Queen zit vast in Metropolis. Hetzelfde geldt voor Connor Hawke, Ollie’s zoon, die om één of andere reden een verandering van huidskleur heeft ondergaan. Een nieuwe eerste kennismaking tussen Green Arrow en zijn zoon/opvolger, maar voorlopig nog niet veel soeps…
  • CONVERGENCE: GREEN LANTERN #1 (Tony Bedard/Ron Wagner): Kyle Rayner heeft nog maar pas de laatste Green Lantern power ring in het universum, wanneer de Dome neerkomt boven Metropolis. Ook Hal Jordan, net een slechterik geworden als Parallax, zit hier vast. Wanneer de Dome neerkomt en beide heren hun krachten terugkrijgen, start hun conflict opnieuw… Leuke 90’s nostalgie. Het was toen één van de mindere periodes in de Green Lantern-geschiedenis (althans, toch deze van Hal Jordan), maar nu we weten dat Parallax een buitenaardse parasiet is kan je hier nog nostalgisch op terugblikken.

CONV_SB_1CONV_SG_MATRIX_1CONV_SM_MOS_1

  • CONVERGENCE: SUPERBOY #1 (Fabian Nicieza/Karl Moline): Kon-El, de door Cadmus gecreëerde jonge kloon van Superman, zoekt zijn plaats in een afgesloten Metropolis. Wanneer hij zijn krachten terugkrijgt, komt hij meteen in conflict met de oudere Red Robin, Flash en Superman uit Kingdom Come… Zeer goeie opzet, maar voor de pay-off zullen we moeten wachten tot het volgende deel.
  • CONVERGENCE: SUPERGIRL – MATRIX #1 (Keith Giffen/Timothy Green II): Matrix, dewelke in de jaren zichzelf voordeed als Supergirl, en Lex Luthor II in conflict met elkaar, en met Lady Quark en Lord Volt, met een gastoptreden van Ambush Bug! Er wordt heel wat op een hoop gesmeten, maar de comic – geschreven door Keith Giffen – neemt zichzelf niet al te serieus en heeft een leuke Justice League International-achtige sitcom-vibe. Ook doet het wat denken aan Invincible. Een aanrader dus, maar je moet ervoor zijn…
  • CONVERGENCE: SUPERMAN – MAN OF STEEL #1 (Louise Simonson/June Brigman): Steel versus de Parasite en de tieners van Wildstorm’s Gen 13. De 90’s vibe van de Steel-comic wordt terug opgerakeld, maar toch levert het de minst interessante tie-in van de week op. Louter voor de fans.

CONVERGENCE TIE-IN VAN DE WEEK?

CONV_SSQUAD_1

  • CONVERGENCE: SUICIDE SQUAD #1 (Frank Tieri/Tom Mandrake): Het hoofdkwartier van Kingdom Come Green Lantern hangt boven Metropolis. De oudere helden uit Kingdom Come vormen een serieuze dreiging voor de stad en dus wordt er onder Amanda Waller een nieuwe Suicide Squad samengesteld uit enkele 90s heavy hitters. Cyborg Superman, Bane, Black Manta… Je wenst eigenlijk dat de Suicide Squad zo goed was in de 90s. Veruit de meest interessante tie-in en één van de meest gehypete conflicten in het hele Convergence-gebeuren.

Convergence Miniseries bij Archonia.com

Een overzicht van de eerdere Convergence/Crisis-achtige events en hierop volgende herlanceringen van DC Comics vind je overigens in de volgende specials:

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.