Random Article


Review: The Savior #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het tekenwerk is episch. Bekijk de pagina's van een afstandje en je ziet wat we bedoelen.

Op zijn slechtst


Niets dat we al niet eerder hebben gezien


Hoe zou de wereld eruit zien als plots een man opdook wiens gaven nogal deden denken aan de man die 2000 jaar geleden stierf voor onze zonden? En is deze man een verlosser of juist een van de gevaarlijkste personen op aarde? We komen het te weten in The Savior…

0
Posted 12/04/2015 by

 
Full Article
 
 

But the sad truth is, by and large, the internet has made us all a whole lot dumber while convincing us we’re smart.

Todd McFarlane (Spider-Man, Spawn) maakt weer een productieve periode door. Hij is bezig met een script voor een Spawnspeelfilm en lanceert met The Savior voor het eerst sinds Haunt weer een nieuwe (mini)serie bij Image Comics. McFarlane leverde de plot, Brian Holguin (Spawn, Aria) mag het uitwerken en de tekeningen zijn van Clayton Craine (Uncanny X-Force, Rai).

Een reporter staat in Abelsville te wachten middenin een flinke menigte. Het is een jaar geleden dat het wonder van Damascus plaatsvond en de hoofdrolspeler is in een limousine onderweg. Het is duidelijk dat zijn aanwezigheid zorgt voor controverse. Sommige mensen willen zijn bloed drinken, anderen zien hem als de messias. Wie van de twee is hij eigenlijk? We weten het niet want er valt een schot. Uiteraard staat de rest van de comic in het teken van een flashback waarin we het wonder van Damascus voor onze ogen zien uitrollen…

Laten we beginnen met het goede van deze comic. De pagina’s zijn filmisch van opzet. Craine gaat zich te buiten aan grootse shots waarvoor hij grote delen van de pagina gebruikt. Ze zijn ook erg aards ingekleurd, wat de indruk versterkt dat je naar een film op papier aan het kijken bent.

Helaas is deze comic verder niet zo bijzonder. Het verhaal van een man wiens talenten aan Jezus doen denken hebben we al in menig film, tv-serie en comic voorbij zien komen. Het is typisch Amerikaans om zo gefocust te zijn op religie. Als Europese lezer kun je niets anders doen dan er eens naar kijken en je schouders ophalen.

McFarlane en Holguin wekken de suggestie dat ze eigenlijk een verhaal vertellen waarin het vooral zal gaan over de invloed van de media en het internet op de beeldvorming van de mensen. En deze messias zou dan slechts de kapstok zijn om dit aan op te hangen. Als het verhaal deze kant op gaat dan kan dit nog een redelijke serie worden. Maar deze eerste issue van The Savior is echter maar zo zo…

The Savior #1 bij Archonia.com

Savior 001-spread 1

Savior 001-spread 2

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.