Random Article


Darwyn Cooke’s nieuwe Parker uitgesteld

 


0
Posted 11/04/2015 by

De Parker-boeken van Donald Westlake (onder het pseudoniem Richard Stark) nemen een bijzonder plekje in in de harten van de misdaadfans. Veel lezers hebben een zwak voor Westlake’s sympathieke antiheld. De Parker-boeken vormden zelfs het fundament van een aantal films waarvan Payback (1999), met een hoofdrol voor Mel Gibson, en Parker (2013), met Jason Statham, waarschijnlijk de bekendste titels zijn.

Darwyn Cooke (Catwoman, The New Frontier) werd door IDW Publishing in 2008 gevraagd om de verstrippingen van Westlake’s Parker-boeken op zich te nemen. Cooke is een groot fan van het genre en is bekend met het oeuvre van Westlake.  Hij zette zich aan het tekenen met een aardige productie als gevolg. Richard Stark’s Parker: The Hunter verscheen in 2009. Deze werd opgevolgd door The Outfit (2010), The Score (2012) en Slayground in 2013.

In Slayground beloofde hij de lezer een nieuw deel in 2015. Maar dat jaartal kunnen we inmiddels wel vergeten. Cooke was te gast op de Wondercon van 2015 waar hij in een panel vertelde dat Parker het slachtoffer is geworden van zijn snelle productie. Hierdoor werd de titel een zekerheid. Daar wilde hij vanaf, vandaar dat Cooke in overleg met de uitgever heeft besloten om het publiek wat langer te laten wachten. Zodat de lezers gaan smachten naar de nieuwe Parker.

Als het aan Cooke ligt dan blijft hij Parker tekenen tot zijn dood.  Maar dan moeten hij en zijn publiek het wel leuk blijven vinden. Parker: Butcher’s Moon staat gepland voor 2016.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.