Random Article


Review: Daredevil Volume 2 – West-Case Scenario

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkter: , ,
 
Inkleuring: , ,
 
Lettering:
 
Covertekenaar: , , ,
 
Universum: ,
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $19.99
 
Verzamelt: Daredevil (volume 4) #1.50 en #6-10
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Combo Mark Waid en Chris Samnee blijft voor stevig materiaal zorgen.

Op zijn slechtst


Original Sin tie-in is niet echt geslaagd. Verandering van setting heeft niet veel om het lijf.


Niet alleen Daredevil is verhuisd naar San Francisco, blijkbaar hebben enkele van zijn aartsvijanden de reis naar het Westen van Amerika ook gemaakt. Mark Waid en Chris Samnee gaan verder met hun populaire run op Marvel’s man zonder vrees…

0
Posted 09/04/2015 by

 
Full Article
 
 
Depression is a living thing. It exists by feeding on your darkest moods. And it is always hungry.

Het zijn interessante tijden voor Marvel‘s gehoornde man zonder vrees, niet alleen blijft de run van schrijver Mark Waid (Kingdom Come, The Flash) op de Daredevil-comic voor veel ophef zorgen, ook de komende Netflix-serie belooft veel goeds. West-Case Scenario is inmiddels al de tweede bundeling van de nieuwste Daredevil-reeks en Matt Murdock heeft wederom zijn gewoonlijke setting van Hell’s Kitchen, New York ingewisseld voor het zonnige San Francisco. Bij Brainfreeze kijken we na of schrijver Mark Waid zijn winning streak kan aanhouden…

Deze trade valt in drie verhalen op te delen, met The King in Red (#1.50) volgen we Matt Murdock als trotse vader in de toekomst. Matt’s zoon Jack heeft overgevoelige zintuigen waardoor hij vrij afgezonderd leeft. Wanneer een oude bekende meer dan de helft van de bevolking van San Francisco blind maakt moet Matt zijn alom bekende Daredevil-pak terug aantrekken om de stad te redden. Het tweede deel (#6-7) is een rechtstreekse tie-in tot het Marvel-event Original Sin. Matt krijgt een flashback te zien uit zijn jeugd waarbij hij zijn moeder in de hoek van de woonkamer ziet zitten met een gehavende lip. Zijn vader, de bokser Battlin’ Jack Murdock, torent boven haar uit en bekijkt haar met een kwade blik. Deze flashback zorgt ervoor dat Matt op zoek gaat naar zijn moeder om de waarheid te weten te komen achter deze traumatische ervaring. Eenmaal hij haar op het spoor gekomen is, blijkt ze echter verwikkeld te zijn in een complot met de overheid van Wakanda. In het laatste deel (#8-10) zien we de terugkeer van de Purple Man, dit keer neemt hij controle over een aantal kinderen (de Purple Children) en confronteert hij Matt met zijn donker verleden…

 46d1aa75cf2eb8f1c4d432e4d12eeab8fc21b9f27cacfeb5c78597004d1bc241

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen, er begint wat slijt te komen op de formule die Waid toepast. San Francisco heeft als setting niet veel te bieden en zorgt niet bepaald voor een frisse wind doorheen zijn Daredevil-run. Daarnaast voegen de meerdere zijstapjes binnenin deze trade ook niet veel toe. Zo valt de Original Sin tie-in weinig interessant en zelfs saai te noemen, een goed voorbeeld dus van het geforceerd implementeren van grote events in bestaande verhaallijnen. Het is pas wanneer de familiare combo van schrijver Mark Waid en tekenaar Chris Samnee (Thor: The Mighty Avenger, Rocketeer) terug naar voren treedt dat het allemaal weer wat interessanter wordt. Verhaal en artwork vormen dan terug een beter geheel dat deze comic naar een hoger niveau tilt.

West-Case Scenario is op zich geen slecht Daredevil-comic, maar het is wel een pak minder dan hetgeen we gewoon zijn van schrijver Mark Waid. Deze trade is voornamelijk een goede les dat de gemiddelde schrijver zich beter buiten allerhande events houdt. Ook moeten we spijtig genoeg tot de constatatie komen dat er sleet op de formule begint te komen…

Daredevil Volume 2 bij Archonia.com

57949ffb11a86cd27a06d9ad2daace8d02414b9bc2141a555c375b9d307f75f8

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.