Random Article


Review: Low Volume 1 – The Delirium of Hope

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring: ,
 
Lettering:
 
Coverprijs: $9.99
 
Verzamelt: Low #1-6
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het tekenwerk is voor fijnproevers, Maar als je het kunt waarderen dan is het smullen.

Op zijn slechtst


Het lijkt teveel op Black Science


In de verre toekomst is er geen hoop meer. Behalve bij de hoofdpersoon van deze comic… Low is één van de nieuwste titels van Rick Remender bij Image Comics en we bespreken het eerste volume…

0
Posted 04/04/2015 by

 
Full Article
 
 

As low as you are. There is only room to rise. But you have to let go.

Rick Remender (Uncanny Avengers, Deadly Class) is on a roll! Low is de vijfde reeks die hij momenteel neerpent. Deze Image-comic maakt hij samen met zijn kompaan Greg Tocchini (Ms. Marvel, The Last Days of American Crime) en is, zoals gebruikelijk bij Remender, deels autobiografisch. Normaal gesproken weet je dat alleen wanneer je zijn interviews leest, maar nu schrijft hij het al in het voorwoord van deze eerste trade. Low ontstond nadat uit enkele therapiesessies naar voren kwam dat Remender een negatieve levenshouding heeft en positiever in het leven moest gaan staan. Deze comic en in het bijzonder de hoofdpersoon … is het antwoord van de schrijver aan zijn therapeut.

Het is de verre toekomst. De straling van de zon is toegenomen in intensiteit waardoor het leven op aarde bijna niet mogelijk is. De mensheid heeft zich in steden en nederzettingen op de bodem van de oceaan teruggetrokken. Enkele sondes zijn de ruimte ingestuurd om op zoek te gaan naar planeten waar de mensheid naartoe kan vluchten voordat de massa van de zon toeneemt en ook het leven op de bodem van de oceaan niet meer mogelijk zal zijn. Er zijn vele jaren voorbij gegaan en de houdbaarheid van de zuurstof in een van de grootste steden staat op het punt van bederven. In dit alles volgen we de beslommeringen van Stel en haar familie. Wat Stel van de rest onderscheid is het feit dat ze hoop heeft. Ze ziet een toekomst…

Low - The Delirium of Hope v1 spread

Ook wanneer haar leventje overhoop wordt gehaald, haar familie uiteenvalt en ze alleen achterblijft met haar depressieve zoon houdt ze hoop. Het motiveert haar om op zoek te gaan naar haar twee dochters. En haar hoop wordt beloond want een sonde crasht op aarde met informatie over een nieuw thuis voor de mensheid…

Je gaat jezelf tijdens het lezen toch afvragen of Remenders therapie heeft geholpen. Stel komt over als een neuroot met een ziekelijk positieve kijk op alles. Het komt meer over als een sneer naar zijn therapeut dan als een serieuze poging om een wezenlijk ander personage te schrijven. Het tweede punt is dat de comic leest als een variant op Remenders andere reeks Black Science. Alleen dan met abstracter tekenwerk. Tocchini tekent aardig, maar veel lezers zullen zijn pagina’s soms ontoegankelijk vinden. En daar hebben ze geen ongelijk in.

Het is te hopen dat Low aan inhoud en vaart wint in de delen die komen gaan. Het is competent gemaakt, maar het voegt niets toe aan het bestaande werk van Rick Remender en dat mag hij zich aantrekken. We wachten af op de tweede bundel voordat we deze serie al dan niet aan de kant schuiven…

Low Volume 1 bij Archonia.com

Low - The Delirium of Hope 2Low - The Delirium of Hope 3

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.