Random Article


Alle Titels van DC’s Convergence op een rij

 


0
Posted 03/04/2015 by

convergence2Vanaf deze week ligt Convergence #0 in de winkelrekken, de start van het nieuwste event van DC Comics en het einde van de New 52. Convergence viert het bestaan van het DC-multiversum en laat verschillende versies van DC-superhelden en superschurken uit tal van parallelle werelden het met elkaar uitvechten. Spilfiguur in dit alles is de nieuwe, ultieme Brainiac. Deze nieuwe versie van Superman‘s aartsvijand verzamelt steden uit werelden die niet meer bestaan op de levende planeet Telos. Convergence is het rechtstreekse vervolg op de wekelijkse reeksen Earth-2: World’s End en The New 52: Futures End. Het ligt ook in de lijn van DC’s eerdere Crisis-, Zero Hour- en Flashpoint-evenementen en belooft een heuse trip te worden doorheen de 80-jarige geschiedenis van DC Comics.

Convergence gaat van start met een issue #0 (lees hier onze review) en kent een achtdelige minireeks geschreven door Jeff King en Scott Lobdell met tekeningen van Carlo Pagulayan en Jason Paz. Daarrond zullen er een 40-tal tweedelige miniseries verschijnen rond verschillende DC-helden. Het hele event zal in april en mei verschijnen, alvorens DC Comics een mini-relaunch doet in juni. Ontdek hier de verschillende werelden van het event.

Wij schenken je een overzicht van alle reeksen, handig opgedeeld in de verschillende DC Comics-families. Ook vermelden we de tijdsperiodes waarin de verschillende Convergence-minireeksen zich afspelen, zodat je je favoriete periode in het DC-universum makkelijk kan terugvinden. De Convergence-miniseries staan allen op zichzelf en elk nummer krijgt een gewone en een retro/pop-art variant cover gemaakt door Chip Kidd. Deze zien er als volgt uit:

convergencebatgirlvarconvergencebatgirlvar2

 

CONVERGENCE MAIN SERIES

convergence0

CONVERGENCE #0

(Jeff King, Dan Jurgens, Ethan Van Sciver)

Tijdens Superman: Doomed komt de New 52-versie van Superman oog in oog te staan met de ultieme Brainiac en de levende planeet Telos en wordt de opzet van Convergence duidelijk. Ook is er een handige lijst van parallelle DC-werelden die aan het event zullen meedoen. Lees onze review hier.

convergence1

CONVERGENCE #1-8

(Jeff King, Scott Lobdell, Carlo Pagulayan, Jason Paz)

De hoofdreeks van het event. Brainiac heeft de overlevende superhelden en superschurken van gedoemde werelden uit alle tijdperken van de DC-geschiedenis en Elseworlds-verhalen samengebracht. In een gigantische strijd op Telos, mogen enkel de wereld(en) van de winnaars blijven bestaan…

divergence

DIVERGENCE (FCBD)

(Geoff Johns, Scott Snyder, Greg Capullo, John Romita Jr. e.a.)

Een gratis comic op Free Comic Book Day dewelke volgt op Convergence en de nieuwe status quo van het DC-universum uit de doeken doet. Met previews van de nieuwe Batman, Superman en de “Darkseid War“-verhaallijn in Justice League. Een niet te missen en, bovenal, gratis sampler.

SUPERMAN FAMILY MINISERIES

CONV_SM_1CONV_ACT_1CONV_SM_MOS_1CONV_SG_MATRIX_1

 • CONVERGENCE: SUPERMAN #1-2 (Dan Jurgens, Lee Weeks, Norm Rapmund): De getrouwde Superman en Lois Lane uit de vorige versie van het DC-universum verwachten een eerste kindje, wanneer de man van staal wordt opgeroepen om Gotham City te beschermen… zonder zijn krachten. Dan Jurgens, de man achter o.a. The Death and Return of Superman, biedt altijd nostalgisch Superman-voer en het is leuk om terug even Lois & Clark samen te zien… Periode: Post-Infinite Crisis (2006) – pre-Flashpoint (2011).
 • CONVERGENCE: ACTION COMICS #1-2 (Justin Gray, Claude St-Aubin, Sean Parsons): Earth-2 Superman houdt een team-up met Power Girl, maar kunnen zij een nucleaire aanval tegenhouden door de Lex Luthor en Jozef Stalin uit het Moskou van Superman: Red SonPeriode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).
 • CONVERGENCE: SUPERMAN – THE MAN OF STEEL #1-2 (Louise Simonson, June Brigman, Roy Richardson): Metropolis werd “ontvoerd” wanneer Superman vermist was, dus is het aan Steel om de stad te beschermen tegen de Wildstorm-helden van GEN13. Early 90s nostalgie alom. Periode: pre-Zero Hour (1994).
 • CONVERGENCE: SUPERGIRL – MATRIX #1-2 (Keith Giffen, Ramon Bachs): Wat hebben de vroege jaren 90 Matrix Supergirl, Lady Quark en Ambush Bug gemeen? Niets eigenlijk. Maar dat hield DC niet tegen om ze toch samen in één verhaal te steken. Periode: pre-Zero Hour (1994).

CONV_SB_1CONV_ADV_SM_1CONV_SB_LOSH_1CONV_SSQUAD_1

 • CONVERGENCE: SUPERBOY #1-2 (Fabian Nicieza, Karl Moline, Jose Marzan Jr.): Heeft Kon-El (“don’t call him Superboy!”) het recht verdiend om de man van staal te worden? Kon zal het moeten bewijzen in een gevecht met de Superman uit Kingdom Come. Maar wat als het gevecht verliezen de enige manier is om Metropolis te redden? Net zoals Supergirl: Matrix en Superman: The Man of Steel, early 90s nostalgie…Periode: pre-Zero Hour (1994).
 • CONVERGENCE: ADVENTURES OF SUPERMAN #1-2 (Marv Wolfman, Roberto Viacava, Andy Owens): Superman en Supergirl proberen hun stad via de Phantom Zone te ontsnappen, maar ze ontdekken een nog niet eerder gezien deel ervan en komen tot de vaststelling dat Supergirl voorbestemd is om te sterven wanneer ze naar hun juiste wereld en dimensie terugkeren… Voor de fans van DC’s megaklassieker Crisis on Infinite Earths, met de vroege jaren 80 versies van Superman en Kara Zor-El als Supergirl. Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).
 • CONVERGENCE: SUPERBOY AND THE LEGION OF SUPER-HEROES #1-2 (Stuart Moore, Gus Storms, Mark Farmer): Wanneer Brainiac 5 moeite heeft om doorheen The Dome te breken, is het aan Superboy om de moreel van het Legion of Super-Heroes hoog te houden. Maar dan duiken de Atomic Knights op… Het lijkt al eeuwen geleden dat we de jonge Clark Kent nog eens als Superboy aan het werk hebben gezien…Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).
 • CONVERGENCE: SUICIDE SQUAD #1-2 (Frank Tieri,Tom Mandrake): Wanneer Kingdom Come’s zwevende fort New Oa Metropolis bedreigt, is het aan Amanda Waller om een team van de dodelijkste superschurken uit de stad samen te stellen om het ding te stoppen. Een zeer 90s getinte Suicide Squad is het gevolg… Periode: pre-Zero Hour (1994).

BATMAN FAMILY MINISERIES

CONV_BG_1CONV_NW_OR_1CONV_QUESTION_1

 • CONVERGENCE: BATGIRL #1-2 (Alisa Kwitney, Rick Leonardi, Mark Pennington): Na een jaar in The Dome, is Stephanie Brown nog niet zeker of ze terug Batgirl wil worden. Maar wanneer Flashpoint Catman aanvalt, wordt ze opgeroepen door Red Robin en Black Bat om terug de mantel aan te trekken. Stephanie was niet zo lang Batgirl, maar heeft wel een aantal trouwe fans achter zich. Deze miniserie is waarschijnlijk de laatste keer dat ze de mantel zal aantrekken. Periode: pre-Flashpoint (2011).
 • CONVERGENCE: NIGHTWING/ORACLE #1-2 (Gail Simone, Jan Duursema, Dan Parsons): Dick Grayson en Barbara Gordon nemen hun relatie terug op en er zou zelfs een trouwfeest van komen, maar een aanval van Flashpoint Hawkman en Hawkwoman verandert alles. Voor de fans van Barbara als Oracle…Periode: pre-Flashpoint (2011).
 • CONVERGENCE: THE QUESTION #1-2 (Greg Rucka, Cully Hamner): Two-Face bevecht de Harvey Dent uit een andere wereld en het is aan Renee Montoya als de Question om hem te helpen. Renee Montoya is zeker een fan favorite als de Question en met Greg Rucka aan het roer weet je dat je goed zit voor een stevige crimi in Gotham City…Periode: pre-Flashpoint (2011).

CONV_BM-R_1CONV_HQ_1CONV_CATW_1

 • CONVERGENCE: BATMAN AND ROBIN #1-2 (Ron Marz, Denys Cowan, Klaus Janson): Bruce Wayne en Damian strubbelen wat met de Red Hood vooraleer de Extremists (kopieën van de Marvel-superhelden) aanvallen. De Batman and Robin-reeks veranderde eigenlijk niet zoveel in de New 52, maar in deze versie heeft Damian nog geen superkrachten…Periode: pre-Flashpoint (2011).
 • CONVERGENCE: HARLEY QUINN #1-2 (Steve Pugh, Phil Winslade, John Dell): Harley Quinn geniet van haar normale leventje onder The Dome tot Catwoman en Poison Ivy haar meetrekken in een gevecht met Captain Carrot. Dé serie voor de fans van Gotham City SirensPeriode: pre-Flashpoint (2011).
 • CONVERGENCE: CATWOMAN #1-2 (Justin Gray, Ron Randall): Een jaar onder The Dome kan iedereen veranderen, zelfs Catwoman. Ze heeft de misdaad opgegeven gezet om de beschermster van Suicide Slum te worden. Maar wanneer The Dome valt komt ze oog in oog met haar grootste uitdaging: Kingdom Come Batman. Voor de fans van Catwoman’s eerste ongoing soloreeks tijdens de Knightfall-periode. Periode: pre-Zero Hour (1994).

CONV_BM_SHAD_1CONV_BM_OUT_1CONV_DET_1

 • BATMAN: SHADOW OF THE BAT #1-2 (Larry Hama, Philip Tan, Jason Paz): Batman is net hersteld van zijn gebroken rug en komt wederom oog in oog met Azrael, de man die hem tijdelijk als de Dark Knight verving. Voor de fans van de jaren 90 Batman-klassieker Knightfall. Periode: pre-Zero Hour (1994).
 • CONVERGENCE: BATMAN AND THE OUTSIDERS #1-2 (Marc Andreyko, Carlos D’Anda): Na een jaar onder The Dome, zijn de Outsiders hun eigen weg gegaan. Wanneer OMAC echter aanvalt, is het aan Batman om te zien of ze nog steeds een team kunnen vormen. De eerste incarnatie van Batman’s Outsiders uit de jaren 80 blijft, voor velen, nog altijd de beste…Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).
 • CONVERGENCE: DETECTIVE COMICS #1-2 (Len Wein, Denys Cowan, Bill Sienkiewicz): Helena Wayne/Huntress en Dick Grayson/Robin vechten zij aan zij in naam van de overleden Bruce Wayne wanneer ze moeten beslissen wie de volgende Batman wordt. De jaren 80 Earth-2 verhalen rond de Golden Age Batman waren één van de weinige keren dat Bruce Wayne werkelijk dood bleef en zijn kinderen trachtten in zijn voetsporen te treden. Veruit één van de meest interessante tie-ins. Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).

JUSTICE LEAGUE/SOCIETY FAMILY MINISERIES

CONV_JL_1CONV_JLI_1CONV_JLA_1

 • CONVERGENCE: JUSTICE LEAGUE #1-2 (Frank Tieri, Vicente Cifuentes): Wanneer Supergirl, Zatanna en Jade naar de baby shower van Jesse Quick gingen, verwachtten ze niet dat ze gedurende een jaar naar een andere planeet werden getransporteerd of aangevallen te worden door Flashpoint Aquaman. De Justice League van vlak voor Flashpoint was één van de minst interessante line-ups in de geschiedenis van de reeks, maar Flashpoint Aquaman maakt veel goed…Periode: pre-Flashpoint (2011).
 • CONVERGENCE: JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL #1-2 (Ron Marz, Mike Manley): De luchtigheid van het Justice League International-team botst met de serieuzere wereld van Kingdom Come. Dé meest hilarische DC Comics-reeks uit de jaren 80 + de beste Elseworlds aller tijden in één comic. Dit is dé Justice League tie-in om in het oog te houden. Periode: post-Crisis on Infinite Earths (1985), pre-Zero Hour (1994)
 • CONVERGENCE: JUSTICE LEAGUE AMERICA #1-2 (Fabian Nicieza, CrissCross): Wanneer hun heavy hitters aan de kant worden gezet, is het aan Elongated Man om de gehate Justice League Detroit te leiden tegen de overweldigende krachten van de helden uit het Tangent-universum. De Justice League Detroit is waarschijnlijk de minst populaire versie van de Justice League ooit, maar krijgt hier nog één last hurrah. Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).

CONV_JSA_1CONV_INF_INC_1CONV_CRIME_SYND_1

 • CONVERGENCE: JUSTICE SOCIETY OF AMERICA #1-2 (Dan Abnett, Tom Derenick, Trevor Scott): De oudere en volledig in pensioen gegane leden van de Justice Society krijgen onder de Dome de kans om hun jeugd terug te winnen. Dit om de macht van het Qward-universum tegen te gaan. Maar de belofte van jeugd komt met een prijs. Uit de periode toen DC nog wist dat de het eerste superheldenteam uit de geschiedenis beter werkte op een aparte wereld dan hun opvolger uit de Justice League. Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).
 • CONVERGENCE: INFINITY INC. #1-2 (Jerry Ordway, Ben Caldwell): De jonge helden van Infinity Inc. moeten kiezen tussen de weg die hun ouders van de Justice Society voor hen hebben uitgestippeld, of de weg die ze voor zichzelf kiezen wanneer ze een post-apocalyptische versie van Jonah Hex tegenkomen. De klassieke periode van Infinity, Inc. versus de minst favoriete periode van Jonah Hex. Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).
 • CONVERGENCE: CRIME SYNDICATE #1-2 (Brian Buccellato, Phil Winslade): De absolute controle van die het Crime Syndicate heeft over zijn stad komt onder vuur te liggen wanneer de Dome neergehaald wordt. Superwoman zit in de dodencel, terwijl de rest van het team vecht tegen de Batman en Superman uit het DC One Million-universum. De klassieke versie van de kwaadaardige tegenhangers van de Justice League uit Earth-3 en één van de weinige Convergence-reeksen waarin de villains in de schijnwerpers staan. Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).

CONV_TITANS_1CONV_NTT_1CONV_WF_1

 • CONVERGENCE: TITANS #1-2 (Fabian Nicieza, Ron Wagner, Jose Marzan): Starfire en Donna Troy zoeken naar Roy Harper, dewelke zich heeft afgesloten van de buitenwereld na de dood van zijn kind en het verlies van zijn arm in Justice League: Cry for Justice en Green Arrow: Rise and Fall. Maar dan moet Roy als Arsenal kiezen tussen het redden van zijn team en het laten herrijzen van zijn dochter. Eén van de minst geliefde DC-periodes, zeker voor fan van Roy Harper. Periode: pre-Flashpoint (2011).
 • CONVERGENCE: NEW TEEN TITANS #1 (Marv Wolfman, Nicola Scott, Marc Deering): Titans Together! In een gevecht met de Doom Patrol uit het Tangent-universum, ontdekken we opnieuw waarom dit team Titans het grootste van ze allemaal is. Schrijver Marv Wolfman keert wederom terug naar één van de beste DC-periodes ooit en de beste Teen Titans-run aller tijden. Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).
 • WORLD’S FINEST COMICS (Paul Levitz, Jim Fern, Joe Rubinstein, cartoons door Shannon Wheeler): De Seven Soldiers of Victory hergroeperen om hun stad te verdedigen van een invasie van Qward, terwijl cartoonist Scribbly Jibbet hun avonturen beschrijft. Veruit de meest atypische Convergence-reeks. De term World’s Finest wordt hier nu eens niet gebruikt voor de team-up tussen Superman en Batman, maar voor de originele Seven Soldiers of Victory, één van de allereerste superheldenteams ooit! Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).

JUSTICE LEAGUE HEROES MINISERIES

CONV_AQ_1CONV_ATOM_1CONV_BLUE_BEETLE_1CONV_BOOSTER_1

 • CONVERGENCE: AQUAMAN #1-2 (Tony Bedard, Cliff Richards): Gevangen in de overkoepelde stad, heeft Aquaman het moeilijk met het verlies van zijn hand en komt hij in conflict met een dodelijke tegenstander: Deathblow. De 90s zijn terug met Deathblow en de verbitterde, bebaarde koning der zeven zeeën…Periode: pre-Zero Hour (1994).
 • CONVERGENCE: THE ATOM #1-2 (Tom Peyer, Steve Yeowell, Andy Owens): Ray Palmer ontdekt dat zijn opvolger als The Atom, Ryan Choi, nog leeft. Samen confronteren ze Deathstroke, de man die verantwoordelijk was voor het “doden” van Choi, vooraleer ze oog in oog komen met de Extremists (een parodie van Marvel’s Avengers). Twee Atoms voor de prijs van één. Periode: pre-Flashpoint (2011).
 • CONVERGENCE: BLUE BEETLE #1-2 (Scott Lobdell, Yishan Li): Hub City staat op de rand van instorting en anarchie! Maar haar helden – Blue Beetle, Captain Atom en The Question – putten inspiratie en kracht uit een zeer onwaarschijnlijke bron. De helden van Charlton Comics (en de hoofdinspiraties voor Watchmen) vooraleer ze in het gewone DC-universum werden ingevoegd. Yes! Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).
 • CONVERGENCE: BOOSTER GOLD #1-2 (Dan Jurgens, Alvaro Martinez, Raul Fernandez): Booster Gold zit gevangen met Rip Hunter en enkele andere tijdreizigers. Hij moet samenwerken met zijn toekomstige zelf om uit de gevangenis en van de planeet te geraken. Dit is er eentje om in het oog te houden. Niet alleen keert Dan Jurgens terug naar één van zijn bekendste creaties, de tijdreisverhalen van Booster Gold geven ook altijd wat meer info hoe de verschillende versies van het DC-universum precies in elkaar zitten…Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).

CONV_FLASH_1CONV_SPEED_FORCE_1CONV_GA_1

 • CONVERGENCE: THE FLASH #1-2 (Dan Abnett, Federico Dallocchio): Barry Allen zit gevangen in Gotham en kan nergens meer naartoe rennen. Maar hij vecht door, op zoek naar gerechtigheid en een manier om de stad te redden. Hij staat echter oog in oog met een vijand uit het Tangent-universum die sneller denkt dan The Flash kan bewegen. Barry Allen op het hoogtepunt van zijn carrière. Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).
 • CONVERGENCE: SPEED FORCE #1-2 (Tony Bedard, Tom Grummett, Sean Parsons): Wally West/The Flash werd – samen met zijn kinderen Iris en Jai – gescheiden van zijn vrouw Linda Park, wat al erg genoeg is. Maar wanneer The Dome valt, staan ze in het vizier van Flashpoint Wonder Woman. De volwassen Wally West nog één keer terug als de snelste man ter wereld…Periode: post-Infinite Crisis (2006), pre-Flashpoint (2011).
 • CONVERGENCE: GREEN ARROW #1-2 (Christy Marx, Rags Morales, Claude St-Aubin): Oliver Queen ontmoet zijn zoon Connor Hawke voor het eerst, maar is hij klaar om de mantel van Green Arrow door te geven? Terug naar de begindagen van Connor Hawke als Green Arrow. Periode: pre-Zero Hour (1994).

CONV_GL_PAR_1CONV_GLC_1CONV_HWKM_1

 • CONVERGENCE: GREEN LANTERN/PARALLAX #1-2 (Tony Bedard, Ron Wagner, Bill Reinhold): Kyle Rayner, nog een Green Lantern-groentje, maakt zich klaar om enkele indringers te stoppen, maar is hij al klaar om zijn voorganger Hal Jordans – nu bekend als Parallax – te bevechten? Ooit zouden we dit een minder geliefde periode in de Green Lantern/Hal Jordan-geschiedenis noemen, maar jaren later maakte Geoff Johns het allemaal goed. Nu kijken we er zelfs naar uit om hier even naar terug te keren…Periode: pre-Zero Hour (1994).
 • CONVERGENCE: GREEN LANTERN CORPS #1-2 (David Gallaher, Steve Ellis, Ande Parks): Zweer de eed, redt de wereld! Alsof het Green Lantern Corps het zo makkelijk heeft. Hal Jordan hield ermee op, John Stewart is bezet en Guy Gardner is pissig. Voor de allereerste keer worden ze samengebracht. Ze moeten Gotham redden of sterven. Vermits de rol van de Green Lanterns vrij beperkt bleef in Crisis on Infinite Earths, is het altijd leuk om eens terug te keren naar deze periode. Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).
 • CONVERGENCE: HAWKMAN #1-2 (Jeff Parker, Tim Truman, Enrique Alcatena): Hawkman en Hawkgirl moeten hun Shadow War opzij zetten wanneer ze antropomorfische rat- en vleermuismensen trotseren in het dodelijke land van Kamandi. De Shadow War was één van de laatste grote Hawkman/Hawkgirl-verhaallijnen vooraleer hun geschiedenis één grote clusterf*ck werd. Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).

CONV_PLAS_FREEDOM_1CONV_SHAZ_1CONV_SW_TH_1CONV_WW_1

 • CONVERGENCE: PLASTIC MAN AND THE FREEDOM FIGHTERS #1-2 (Simon Oliver, John McCrea): Plastic Man en de Freedom Fighters zijn verslagen in een door nazi’s overrompeld New York City, wanneer robotische superhelden uit de wereld van Futures End aanvallen en vijanden plots vrienden worden… Een minireeks om de superhelden die DC Comics overnam van Quality Comics in de schijnwerpers te zetten. Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).
 • CONVERGENCE: SHAZAM #1-2 (Jeff Parker, Evan “Doc” Shaner): Shazam versus Steampunk, wanneer de Victoriaanse wereld van Gotham By Gaslight de familie en vrienden van Captain Marvel bedreigen. Een simpelere tijd, toen Shazam nog simpelweg Captain Marvel heette en de meest optimistische superheld was die er rondvloog. Holy Moley, hier verwachten we weer wat van. Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).
 • CONVERGENCE: SWAMP THING #1-2 (Len Wein, Kelley Jones): Swamp Thing heeft moeite om te overleven wanneer The Dome zijn link met The Green verstoort. Len Wein keert terug naar één van zijn bekendste creaties en Kelley Jones op Swamp Thing is een feest. Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).
 • CONVERGENCE: WONDER WOMAN #1-2 (Larry Hama, Josh Middleton): Diana Prince zit in de greep van een “Domesday cult”, terwijl haar geliefde Steve Trevor Etta Candy dient te redden van de vampieren uit Batman: Red Rain… Diana & Steve, together again! Voorlopig is het echter nog niet zo duidelijk of het hier om een de klassieke Wonder Woman draait of de minder geliefde Diana Prince-versie in de witte jumpsuit…Periode: pre-Crisis on Infinite Earths (1985).

 

Convergence is deze week van start gegaan met Convergence #0 en barst vanaf volgende week woensdag volledig los met één nieuw deel per week van de hoofdreeks en tal van miniseries. Het event loopt tot eind mei. Hou Brainfreeze in de gaten, want we hebben nog heel wat Convergence coverage klaar staan…

Convergence bij Archonia.com

Een overzicht van de eerdere Convergence/Crisis-achtige events en hierop volgende herlanceringen van DC Comics vind je overigens in de volgende specials:

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.