Random Article


Review: Uncanny Inhumans #0

 
Uncanny Inhumans #0
Uncanny Inhumans #0
Uncanny Inhumans #0

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Intrigerend begin. Schitterende tekeningen.

Op zijn slechtst


Enige voorkennis van recente gebeurtenissen is aan te raden.


Uncanny Inhumans #0 bereidt je voor op de grote Inhumans-verhaallijn die later dit jaar zal volgen en een grote impact zal hebben op alles Marvel…

0
Posted 02/04/2015 by

 
Full Article
 
 
For suddenly… there is no future.

Vermits het Marvel Cinematic Universe van Marvel Studios zo succesvol is gebleken, willen ze dolgraag hierop verder bouwen met nieuwe karakters, nieuwe films en meer van alles. De X-Men mogen ze niet gebruiken omdat de filmrechten daarvan bij 20th Century Fox liggen. Maar gelukkig is de Marvel-bibliotheek van karakters zo immens groot dat ze al snel vervangers vonden voor de vrolijke mutanten, namelijk de Inhumans.

De laatste jaren is Marvel dan ook begonnen met de heropleving van hun Inhumans. Dit zijn mensen die dankzij een genetische transformatie (Terrigenisis) superkrachten ontwikkelen. In principe lijken ze dus heel hard op de X-Men en kunnen ze perfect dezelfde soort krachten manifesteren, alleen zijn ze geen mutanten, maar dragers van een gen dat hun voorouders verkregen hebben via de buitenaardse Kree. De Kree waren namelijk op de mensheid aan het experimenteren in een poging supersoldaten te maken, met de Inhumans tot gevolg…

uncannyinhumans0pg1Marvel ziet er wel heil in want in de televisieserie Agents of S.H.I.E.L.D. staat er nog van alles te gebeuren en ze plannen zelfs een heuse Inhumans-film binnen enkele jaren. Hoog tijd dus om de karakters ook weer te doen heropleven in de comics. Heropleven inderdaad, want vergis je niet, de Inhumans gaan al lang mee. Ze verschenen namelijk voor het eerst in 1965 en hebben in het verleden al enkele volumes gekend. Ze hebben deze karakters dus niet vlug uitgevonden om de X-Men te vervangen. Sinds een tweetal jaar verschijnen er dan ook weer terug comics over de Inhumans. Na het Infinity-event volgde de verhaallijn Inhumanity en daaruit kwam de reeks Inhuman voort. In deze verhalen werd een nieuwe basis gelegd voor een nieuwe, hopelijk lange toekomst voor de Inhumans.

De nieuwste reeks wordt Uncanny Inhumans (een adjectief dat eerder vooral voor de X-Men gebruikt werd). In het begin zien we Black Bolt (koning van de Inhumans) die onlangs een zeer moeilijke beslissing heeft moeten nemen die hem nu duur komt te staan. Hij is in ongenade gevallen en verbannen uit zijn stad, New Attilan, en zijn vrouw Medusa is nu heerser van de Inhumans. Door de acties van Black Bolt staat de hele wereld nu in rep en roer en is het geheime bestaan van de Inhumans niet langer geheim. Zijn hele volk is nu in gevaar, maar ook zijn gezin. Hij wil bovenal zijn zoon redden en zal daarvoor een deal moeten sluiten met een van de meest geduchte karakters in het Marvel-universum…

uncannyinhumans0pg2Met Uncanny Inhumans #0 bereidt schrijver Charles Soule (She-Hulk) je in feite voor op de grote verhaallijn die later dit jaar zal volgen. Hij introduceert je in de wereld van de Inhumans, maar op zo’n manier dat het geen herhaling wordt van wat er allemaal reeds gebeurd is in het verleden. Hij schrijft echt een begin van zijn verhaal dat tegelijkertijd toch toegankelijk is voor de beginnende Inhumans-lezer. Het feit dat hij wordt bijgestaan door superartiest Steve McNiven (Civil War, Old Man Logan) speelt zeker een belangrijke rol in de aantrekkelijkheid van deze strip. McNiven illustreert het verhaal prachtig en laat de interne strijd van Black Bolt duidelijk zien in zijn tekeningen.

Deze Uncanny Inhumans #0 bouwt dus verder op de gebeurtenissen die er de afgelopen jaren gebeurd zijn. Het is dan ook handig om enige voorkennis te hebben van wat er onlangs allemaal gebeurd is, al is dit niet strict noodzakelijk want de grote lijnen daarvan worden wel duidelijk naargelang je verder leest in deze issue #0.

Uncanny Inhumans #0 is een solide begin van de nieuwste Inhumans-reeks en zeker de moeite waard om eens uit te proberen. Je gaat veel van deze karakters nog terug zien op TV en het witte doek, dus je kan je daarvoor al wat voorbereiden via deze nieuwe reeks.

UNCANNY INHUMANS #0 bij Archonia.com

uncannyinhumans0pg3uncannyinhumans0pg4

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.