Random Article


Review: Avengers – Ultron Forever #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Nostalgisch getint, traditionele superheldenactie

Op zijn slechtst


Niets dat we geen tiental keer eerder hebben gezien. Ongeïnspireerd.


Marvel start deze week een kort mini-event met Ultron Forever (er komt namelijk een zekere film uit), waarin Avengers uit verschillende tijdperken worden samengebracht om de ultieme Ultron te verslaan…

0
Posted 02/04/2015 by

 
Full Article
 
 

Six to save the future – from the gravest threat of all time

Het zal deze maand niemand ontgaan, Marvel brengt binnenkort Avengers: Age of Ultron in de zalen. Ook in de comics wordt dat extra in de verf gezet. We krijgen heel wat herdrukken van Avengers vs Ultron-verhaallijnen, de nieuwe graphic novel Rage of Ultron en deze Ultron Forever, een mini-event dat bestaat uit drie one-shots die samen een compleet verhaal vormen rond de robotische aartsvijand van Earth’s Mightiest Heroes. Gelijkaardig aan de miniserie Avengers Forever (1998), wordt er hier wederom een team Avengers samengebracht uit verschillende tijdperken. Avengers: Ultron Forever #1 werd gemaakt door schrijver Al Ewing (2000 AD) met tekeningen van Alan Davis (Excalibur, Fantastic Four: The End).

In een alternatieve toekomst – voor het eerst gezien in Avengers #31 (2014) – is Ultron er weeral eens in geslaagd de Avengers te verslaan en de mensheid tot slaaf te maken. In feite is hij een machinale god. Een toekomstige Doctor Doom, Marvel’s grootste villain, brengt enkele Avengers samen om deze versie van Ultron te kunnen tegengaan. Deze helden zijn afkomstig uit verschillende tijdperken. Vision, Black Widow en de nieuwe vrouwelijke Thor komen uit het heden, de Hulk is de jaren 60 versie die toen net bij de Avengers werd buiten gesmeten, Iron Man is de jaren 80 versie met James Rhodes in het harnas in de plaats van Tony Stark en ook de klassieke Thor komt rechtstreeks uit de baard + gouden harnas-periode uit de jaren 80 gevlogen. En dan is er de volwassen geworden Danielle Cage, de dochter van New Avengers-iconen Luke Cage en Jessica Jones. Zij wordt in de nabije toekomst een nieuwe Captain America.

ultronforever

Een bont allegaartje dus. Ewing kiest duidelijk voor enkele versies van personages die hij zelf leuk vond als lezer en biedt ze enkele leuke karaktermomenten in een verhaal vol zeer traditionele superheldenactie. Alan Davis’ bekende realistische tekenstijl heeft ook nog niets aan kracht moeten inboeten.

Toch is het nu al duidelijk dat Ultron Forever maar een fill-in eventje wordt. Ja, een dystopische toekomst waar Ultron de perfecte machinale wereld heeft gebouwd, de Avengers tot slaven heeft gemaakt en zelfs de All-Father van Asgard en een singulariteit is geworden lijkt misschien op het eerste zicht zeker de moeite, maar we hebben het allemaal al zo veel keren eerder gezien. De opzet van Ultron Forever is hetzelfde als Avengers Forever, Ultron’s slaafse, machinale Avengers doen erg denken aan de nog vrij recente The New 52: Futures End-Justice League van Brother Eye bij DC Comics en Marvel’s eveneens vrij recente Age of Ultron en de tijdreizende personages zijn erg inwisselbaar. Je weet nu al dat ze hierna toch gewoon naar hun eigen tijdperk worden teruggezonden en wat er in deze reeks met hen gebeurt niet erg veel uitmaakt.

Avengers: Ultron Forever #1, dat hierna verder gaat in New Avengers: Ultron Forever #2 en afsluit in Uncanny Avengers: Ultron Forever #3, is voorlopig dus nog niet de moeite. Meer dan een snelle poging om deze maand nog een extra comic met “Avengers” en “Ultron” op de cover in de winkelrekken te hebben liggen lijkt het niet te worden…

Avengers Ultron Forever #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.