Random Article


START TO READ: The Avengers

 


5
Posted 29/03/2015 by

starttoreadtips

Ben je nog niet zeker welke versie/tijdperk van het team je ligt? Dan kunnen deze “greatest hits/best of“-compilaties en aparte verhalen misschien uitsluitsel bieden.

Buy1

I AM AN AVENGER VOL. 1 & 2

 • Jaar: 1963-2009
 • Schrijvers: Stan Lee, Steve Englehart, Brian Michael Bendis, Kurt Busiek, e.a.
 • Artiesten: Jack Kirby, George Pérez, John Buscema, David Finch, e.a.
 • Verzamelt: Avengers v1 #1, 16, 137, 151, 181, 211, 221, 300, 329 (Volume 1), Avengers v2 #1, Avengers v3 #1, 4, 27, New Avengers v1 #3, 15, Mighty Avengers v1 #1, 21, Dark Avengers #1 (Volume 2)

Eén ding is zeker doorheen de geschiedenis van de Avengers: hun teamrooster is eeuwig veranderend. Deze twee I Am an Avenger-bundelingen verzamelen de comics waarin het team grondig werd dooreen geschud en/of nieuwe leden erbij kwamen. Van het oorspronkelijke team tot Cap’s Kooky Quartet tot de New, Mighty en zelfs Dark Avengers. Handig hierbij is dat er ook veel nieuwe nummers 1 en instappunt inzitten. Zo heb je hiermee een goeie sampler tot de geschiedenis van Marvel’s helden en kan je zelf kiezen welke periode je bevalt om verder te lezen…

 • Zie ook THE GREATEST BATTLES OF THE AVENGERS, AVENGERS: THE BIG THREE en het gigantische AVENGERS: THE VIBRANIUM COLLECTION voor gelijkaardige best of-collecties. AVENGERS: ULTRON UNLEASHED, AVENGERS VS THANOS en AVENGERS: KANG – TIME AND TIME AGAIN leveren dan weer de beste gevechten tussen het team en hun gekende vijanden.

Buy1

AVENGERS FOREVER

 • Jaar: 1998-2000
 • Schrijvers: Kurt Busiek, Roger Stern
 • Artiest: Carlos Pacheco
 • Verzamelt: Avengers Forever #1-12

Rick Jones, een goeie vriend van de Hulk en de onofficiële Avengers-mascotte, roept de hulp in van verschillende Avengers uit verschillende tijdperken. Het resultaat is een grootschalig kosmisch avontuur dat zich onderdompelt in de Avengers-geschiedenis. Avengers Forever bevat misschien heel wat verwijzingen die enkel de grootste Avengers-lezers met een doctoraat in Marvel-geschiedenis zullen snappen, maar ook voor nieuwe lezers kan dit een leuke ontdekkingsreis zijn doorheen verschillende tijdperken uit de geschiedenis van Earth’s Mightiest Heroes.

 • Zie ook AVENGERS: ULTRON FOREVER, een gelijkaardig avontuur waarin Avengers uit verschillende tijdperken samen worden gebracht om Ultron(s) tegen te gaan.

Buy1

THE ULTIMATES 1 & 2

 • Jaar: 2002-2004
 • Schrijver: Mark Millar
 • Artiest: Bryan Hitch
 • Verzamelt: The Ultimates #1-12 (Volume 1), The Ultimates 2 #1-13 (Volume 2)

De Avengers als Hollywoodblockbuster, tien jaar voor de eigenlijke film in de zalen kwam. In deze 21ste eeuwse, post-9/11, Ultimate Marvel-variant van de Avengers gaat er een wapenwedloop van start om de nieuwe supersoldaat te creëren. Deze Avengers zijn niet de brave hendriken uit de films of gewone comics. Captain America is een no-nonsense John Wayne-type, Iron Man een excentrieke dronkaard en de meeste mensen zien Thor als een gevaarlijke hippie met een hamer in plaats van de god van de donder. De Avengers Ultimates worden onder S.H.I.E.L.D. gevormd als een paramilitaire eenheid, met Nick Fury aan het roer (voor het eerste getekend naar Samuel L. Jackson, die later de rol zou spelen in de films). Ze krijgen in de eerste reeks te maken met een geile, losgeslagen Hulk en een invasie van de Chitauri/Skrull. In de tweede reeks maakt Thor’s broer Loki het mooie weer. Vormde de basis voor de Ultimate Avengers-animatiefilms uit 2006 en inspireerde een zeer groot deel van de look van het Marvel Cinematic Universe. Aanrader!

 • Het team verschijnt in deze periode ook in ULTIMATE GALACTUS TRILOGY, ULTIMATE WAR en ULTIMATE SIX. Hierna gaat de reeks de verkeerde kant uit met THE ULTIMATES 3: WHO KILLED THE SCARLET WITCH, ULTIMATE POWER en ULTIMATUM. De serie krijgt een relaunch met NEW ULTIMATES: THOR REBORN, ULTIMATE COMICS: AVENGERS VOL.1-3 en ULTIMATE COMICS: AVENGERS VS NEW ULTIMATES. Een tweede relaunch vindt plaats met ULTIMATE COMICS: THE ULTIMATES alvorens te eindigen in CATACLYSM en over te gaan in ALL-NEW ULTIMATES.

JLA/AVENGERS

 • Jaar: 2003-2004
 • Schrijver: Kurt Busiek
 • Artiest: George Pérez
 • Verzamelt: JLA/Avengers #1-4

Kurt Busiek en George Pérez leverden met JLA/Avengers de ultieme cross-over tussen DC en Marvel. Marvel’s grootste superheldenteam komt in conflict met de Justice League, hun tegenhangers uit het DC-universum, in een kosmisch schaakspel tussen de Grandmaster en Krona. Als lezer krijg je hier een ware zondvloed aan DC/Marvel-geschiedenis en wordt het verschil (maar eigenlijk vooral de vele gelijkenissen) tussen de twee grootste superheldenuitgeverijen duidelijk. Ondanks de enorm vele nostalgische verwijzingen voor de oudere fans, komen nieuwe lezers hier toch te weten wat de twee grootste superheldenteams aller tijden zo bijzonder maakt…

starttoread-leesvolgorde

Open de box om de complete leesvolgorde van Avengers-verhalen in soft- of hardcover te ontdekken, handig opgedeeld in volumes en periodes. We beperken ons hier voornamelijk tot de hoofdreeksen Avengers, West Coast Avengers, New Avengers en grote, belangrijke gebeurtenissen en verhaallijnen.

Avengers HC/TPB Reading Order

Coming soon…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


5 Comments


 1. avatar
   
  Mirko di Wallenberg

  Avengers: Assault on Olympus is het vervolg op Under Siege had eigenlijk in het lijstje moeten staan vind ik!
 2. avatar
   
  Jarno

  Net Avengers: Avengers world en New Avengers: Everything dies uit..
  Het is allemaal nogel veel en groots in het begin; maar zeker goede reeksen!
 3. avatar
   
  Loki987

  Avengers: Red Zone is ook een echte aanrader.
 4. avatar
   
  Jarno

  Wordt de reading order eigelijk nog ingevuld?

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.