Random Article


Review: Jem and the Holograms #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De comic is overtuigend overgezet naar de 21ste eeuw

Op zijn slechtst


Campbell likes big butts... (she can't deny)


Glamour and glitter! Fashion and fame! Jem is truly outrageous! Truly, truly, truly outrageous! Deze nieuwe Jem and the Holograms comic is zo niet dat…

0
Posted 27/03/2015 by

 
Full Article
 
 

I KNOW she is trying, but it’s not enough.

Jem and the Holograms bestaat in 2015 dertig jaar. In 1985 maakte Jerrica Benton en haar vriendinnen hun debuut op de Amerikaanse televisie waar ze zo’n drie jaar lang avonturen zouden beleven. De serie kwam uit de koker van Hasbro en was natuurlijk vooral bedoeld om actiefiguren aan meisjes te verkopen. Het was echter niet zo’n geweldig succes wanneer je het vergelijkt met andere titels uit deze tijd zoals He-Man and the Masters of the Universe, G.I. Joe of Transformers.

Jem en co bleven gedurende het voorbije decennium in het magazijn liggen, terwijl veel van haar generatiegenoten werden afgestoft in het kader van de eerste golf van 80s nostalgie. Voor eind 2015 staat er echter een Jem-speelfilm gepland en dan kan een nieuwe comic ook niet achterblijven. Kelly Thompson (Storykiller, The Girl Who Would Be King) en Ross Campbell (tegenwoordig Sophie Campbell) krijgen van IDW de eer om deze titel te renoveren voor de eenentwintigste eeuw.

Deze eerste issue is vooral opbouw. Het verhaal draait om de band The Holograms. Het groepje bestaat uit twee zussen en twee vriendinnen. De meiden  zouden graag gaan optreden maar de zangeres, Jerrica, heeft een serieuze vorm van podiumvrees. Hoewel niemand twijfelt over haar muzikale kwaliteiten nadert zo langzamerhand het punt dat de band er serieus over nadenkt of ze nog wel verder willen gaan met haar. Jerrica’s overleden vader liet echter een bijzonder cadeau aan haar na dat alles in een ander daglicht zal plaatsen.

De originele Jem and the Holograms was natuurlijk een product van zijn tijd.  Het is knap dat Thompson en Campbell alle dingen die werkten aan Jem eruit hebben gelicht en op een overtuigende manier hebben gestopt in een verhaal waar iedereen zich in kan herkennen. Het enige minpuntje zou je het tekenwerk van Campbell kunnen noemen. Ze heeft de neiging om de achterwerken van haar vrouwen nogal op te blazen. Dat valt op.

Jem and the Holograms #1 is geen oefening geworden in nostalgie. Het is een comic met het potentieel om een nieuw en groter publiek aan te spreken.

Jem and the Holograms #1 bij Archonia.com

Jem-01Jem-02

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.