Random Article


Review: The United States of Murder Inc. Volume 1 – Truth

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $24.99
 
Verzamelt: The United States of Murder Inc #1-6
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een goed doordacht verhaal

Op zijn slechtst


Tekenwerk valt wat tegen


Met The United States of Murder Inc. wordt het Powers-team van Brian Michael Bendis en Michael Avon Oeming herenigd en keert Bendis terug naar zijn ware passie: misdaadverhalen…

0
Posted 24/03/2015 by

 
Full Article
 
 

Hey guys, up in the sky..Please inform the don that I request a meeting. You know, if it’s not too much trouble. And sorry about the mess.

Na 15 jaar en vele nummers van Powers zijn Brian Michael Bendis en Mike Avon Oeming nog niet op elkaar uitgekeken. Hun nieuwe boreling heet The United States of Murder Inc., een alternatieve geschiedenis van de Verenigde Staten met een misdadige ondertoon. In het midden van de vorige eeuw voerde de Amerikaanse regering ‘oorlog’ met de maffia. In een aantal zaken had het muntstuk op een andere kant kunnen vallen en hadden de Verenigde Staten er uitgezien als het Amerika in deze comic. Enkele grote stukken van dit Amerika zijn namelijk officieel in handen van de vijf grootste maffiafamilies en de regering heeft er geen zeggenschap…

Wanneer je deze hardcover openslaat val je midden in het verhaal. Maak kennis met Valentine Gallo. Hij staat op het punt om ingewijd te worden in de Bonavese familie. Gallo hoort vanaf dat moment officieel bij de maffia. De don geeft hem meteen een missie. Hij mag een koffertje aan een senator in Washington afleveren. Niks meer, niks minder. Valentine neemt zijn kameraad Dino mee op hun eerste reis buiten het maffiaterritorium.

united states of muder inc tussenplaat
Tijdens de treinreis krijgt Dino ruzie met wat brallerige types. Maar ze krijgen hulp van de excentrieke Jagger Rose, een moordenares die door Don Genovese met de jongens is meegestuurd om te voorkomen dat ze het verknallen. Maar het gaat toch mis. Ze geven de koffer af, verlaten het pand en amper buiten ontploft er een bom. Dino sterft en Jagger en Valentine beseffen dat ze een oor zijn aangenaaid. Don Genovese is nochtans allesbehalve blij met deze wending. Wie is dan wel de dader? Naast deze whodunit is er ook nog een zeer interessant subplot rond de moeder van Valentine…

Je merkt duidelijk dat Bendis terugkeert naar zijn echte passie: misdaadverhalen. Het verhaal is goed doordacht in elkaar gezet en start enkele plotlijnen op in heden en verleden die het geheel in allerlei fascinerende richtingen kunnen sturen. Een voorbeeld? In 1967 verloor de maffia de controle over Cleveland na een oorlog met de Amerikaanse regering. Hoe ontstond die oorlog en hoe werkt dat door in het heden?

De grafische kant van het verhaal is helaas wat minder. Taki Soma heeft zich voor haar kleurenpalet laten inspireren door de Hong Kong-films van Wong Kar-Wai. Hierdoor straalt het werk een zekere spanning en gejaagdheid uit. Helaas halen Oemings simpele tekeningen veel van de kracht uit dat werk. Hij botst hier merkbaar op de grenzen van zijn tekenkunst. In Powers kan hij zich nog te buiten gaan aan spreads van knokkende mensen. In deze comic wordt meer van hem gevraagd. Oeming tekent vaak interpretaties van dingen. Deze comic vraagt een zeker realisme en dan helpt het niet wanneer de perspectieven rammelen en de explosies ogen als banketbakkersbeslag.

Toch is dit een heel genietbare comic geworden. Het verhaal weet de lezer meteen te pakken. Misschien is het einde niet al te sterk, maar met een tweede deel in het vooruitzicht is dat verder niet zo van belang. De bundel krijgt achteraan een script en wat variant covers mee.

Dit eerste volume van The United States of Murder Inc. is een aanrader.

The United States of Murder Inc bij Archonia.com

The United States of Murder Inc 004-1The United States of Murder Inc

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.