Random Article


Batgirl/Joker Cover Controverse wordt Nieuwe Meme

 

0
Posted 21/03/2015 by

Er is de laatste tijd wat te doen geweest rond de controversiële variant cover van Rafael Albuquerque voor DC‘s Batgirl #41. De variant cover zou in juni mee de 75ste verjaardag van Batman’s aartsvijand in de spotlight zetten en is een hommage aan The Killing Joke (1988), waarin Batgirl brutaal werd verminkt (en vermoedelijk) verkracht door The Joker. Een golf van protest was het gevolg. Enerzijds paste de cover niet bij de huidige, positieve en luchtige richting van de Batgirl-comic. Anderzijds is The Joker een psychopaat die nu eenmaal die soort dingen doet. DC Comics heeft inmiddels de cover gecanceld op vraag van de artiest.

Beide visies zijn eigenlijk correct, maar daar draait het niet om. Het gaat ten eerste om een per definitie zeldzame variant cover en een mooie tekening. Als het je niet zint, koop je het gewoon niet. Daarmee is de kous af.

In dit tijdperk duurt het echter niet lang of er ontstaan memes rond een controverse als deze. Ray Dillon was al zeer snel met een gelijkaardige cover die Doomsday en Superman in de posities van The Joker en Batgirl plaatste en nu heeft Scott Zambelli ook een sketch cover voor Marvel’s nieuwe Star Wars – Princess Leia-serie gemaakt. Who’s next?

batgirlingdoomsdaysuperman

batgirlingstarwars

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.